Acasă Actualitate Ce spune și ce ascunde Poliția Locală Slatina?

Ce spune și ce ascunde Poliția Locală Slatina?

404

Periodic, fără regularitate, cineva de la Poliția Locală promovează activitatea acestei instituții. În funcție de starea responsabilului de… comunicare, uneori, buletinul informative e laconic. Alteori, e făcut cum trebuie. Așa cum a fost ultimul, adică… textul care urmează. Însă, din acesta lipsesc abuzurile instituționale. Cum ar fi modul prost în care echipaje de la Poliția Locală au înțeles să acționeze la solicitarea unui consilier local PSD, dornic să-și arate mușchii cu poziția sa, e voba de Vasile Călini, stăpân de autoritate publică, într-un banal conflict de scară de bloc, legat de un biet kit de aer condiționat, al unui vecin, mondat prea aproape, prea departe, de aspirațiile alesului local.
Însă, în virtutea transparenței, dăm drumul la text. Cel din comunicat, evident…

„În perioada 1-13 septembrie, efectivele Poliției Locale Slatina au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 26.400 lei. Cele mai numeroase amenzi au fost aplicate ca urmare a încălcării prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – 61 amenzi în valoare totală de 14.500 lei, după cum urmează: opriri neregulamentare – 39 sancțiuni aplicate, acces interzis – 7, staționare interzisă – 6, pietoni și bicicliști care au traversat prin locuri nepermise – 4, conducători de vehicule cu tracțiune animală – 4, încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina (lipsă autorizație specială de transport) – 2.
De asemenea, au mai fost aplicate 8 sancțiuni pentru nerespectarea H.C.L. nr. 490/2014 referitoare la stabilirea de contravenţii şi aplicare sancţiuni pe raza municipiului Slatina în sumă de 1.300 lei, 4 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 61/1991 privind încălcarea ordinii și liniștii publice în cuantum de 600 lei, precum și 1 amendă pentru nerespectarea disciplinei în construcții (executarea lucrărilor de constucții fără autorizatie de constucție) în valoare de 10.000 lei. De menționat că, în aceeași perioadă de timp, au fost preluate 101 apeluri de intervenție la numărul de telefon al Poliției Locale Slatina – 954. De menționat, totodată, că efectivele Poliției Locale Slatina s-au autosesizat în 61 de situații datorită sistemului de monitorizare video a orașului.

Evenimente unde s-a intervenit împreună cu alte forțe:
În intervalul menționat au fost efectuate și un număr de 6 acțiuni de control privind modul de executare al lucrărilor de construcţii, respectarea autorizaţiei de construire, a proiectului tehnic avizat și existenta autorizației de construire pentru construcțiile nou înființate, în următoarele locații: str. Milcovului, str. Văilor, str. Arcului , str. Mânăstirii.
În data de 08 septembrie, în urma unor acţiuni desfăşurate pe străzile Garoafelor, Crinului şi Zambilelor în colaborare cu salariaţi cabluridin cadrul Direcţiei Adminitsraţia Străzilor şi Iluminatului Public în vederea depistării persoanelor care în mod ilegal se branşează la sistemul de iluminat public al municipiului Slatina, au fost depistate mai multe gospodării în incinta cărora se utiliza curent electric preluat ilegal din sistemul de iluminat public. Cablurile folosite pentru a sustrage curent electric au fost ridicate şi depozitate la sediul Poliţiei Locale.

 

cabluri-electrice-confiscate

Acțiuni ce urmează a se desfășura în această săptămână:
a. Compartimentul Ordine Publică
Luni & Marți – acţiuni privind activitatea de amplasare de mijloace publicitare pe domeniul public; verificarea existenţei contractelor pentru utilizarea temporară a domeniului public; acţiuni privind nerespectarea normelor legale privind convieţuirea social.
Miercuri şi Joi – acţiuni privind nerespectarea normelor legale privind salubrizarea municipiului. Verificări – existenţa contractelor încheiate cu operatorul autorizat S.C. Salubris S.A. atât la agenți economici (miercuri ) – str. Textilistului, str. Depozitelor, str. Constructorului, cât și la persoane fizice (joi) în următoarele locații: str. Cireașov, str. Aleea Castanilor, str. Aleea Infrățirii, str. Drăgănești, str. Popa Șapcă, str. Jianu.
Sâmbătă şi Duminică – acţiuni privind depistarea personelor fizice care exercită activităţi de comert în zonele publice ale municipiului fără achitarea taxelor zilnice şi fără a deţine autorizaţie de funcţionare. Totodată, pe linia disciplinei în construcții se vor realiza acțiuni de control pentru verificarea modului de executare al lucrărilor de construcţii, respectarea autorizaţiei de construire, precum şi a proiectului tehnic avizat, analizând si punerea în practică a măsurilor dispuse anterior.
b. Compartimentul Rutier
Zilnic – acţiuni privind fluidizare trafic pe principalele artere ale municipiului Slatina;
Miercuri – acţiuni privind depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind accesul interzis pe anumite sectoare de drum;
Joi – Vineri, Sâmbătă – acţiuni privind depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind oprirea, staţionarea și parcarea autovehiculelor în zonele Zahana (str. Primăverii, str. Crișan), Piața Gării, str. Artileriei, str. Ec. Teodoroiu.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.