Acasă Politic Toma, cap de listă – PMP la Dolj? La Olt, import de...

Toma, cap de listă – PMP la Dolj? La Olt, import de Călărași?

854

Deși e sfârșit de vacanță, în viața partidelor cu pretenții la alegerile parlamentare din decembrie, se ascut săbii, sau, când e pace, se unge cu săpun funia din pădurea… spânzuraților (nicio legătură cu romanul omonim al lui Liviu Rebreanu).

La liberali focul e mic, presiunea e mare. La social-democrați este atâta curtoazie încât ai crede că toată lumea fumează pipa păcii. Mai departe, în zona Partidului Mișcarea Populară, considerat astăzi cam singura alternativă la cele două mari structuri politice din stânga și din dreapta, se pregătesc mutări spectaculoase. E dat pe surse, din ce în ce mai multe, un proces de rotire a candidaților.

Astfel: senatorul Ion Toma (ajuns în PMP prin fuziunea cu UNPR), ar urma să candideze la Dolj, pe ceea ce, până mai ieri, Gelu Vișan considera că i se cuvine. Iar nici ceilalți olteni, apropiați de PMP, nu au orizont de așteptare senin. Pe primul loc la Camera Deputaților, la Olt ar veni un apropiat al lui Băsescu, în prezent responsabil cu Mișcarea Populară la Călărași. Oricum, Traian Băsescu are ambiții politice mari pentru parlamentare. Cu Toma și cu ceilalți vrea să bage partidul în parlament, iar de pe poziția asta ocupată, PMP să decidă cine face viitoarea guvernare: fie stânga pesedistă, fie dreapta liberală…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.