Acasă Administrație Slatina nu are răbdare!

Slatina nu are răbdare!

644

A trecut, iată, o lună de la alegerile locale. Cu pași repezi, se fac două săptămâni de la predarea efectivă a puterii în administrațiile locale. La Slatina, oamenii au vrut altceva. Au ales în consecință! Într-un fel, prin votul din 5 iunie, s-a încheiat un capitol de istorie. Începe altceva, un nou proiect…

În campania electorală, Emil Moț, primarul ales, a venit în fața slătinenilor cu un card. Un card al promisiunilor: locuri de muncă, investiții la spital, locuri de parcare, anvelopări de blocuri. Însă, înainte de a se apuca de aceste proiecte majore, sau poate în paralel cu ele, în Slatina, de urgență, trebuie făcută ordine! Aș zice, prima dată, ordine! Am mai auzit-o pe asta…
Impactul pozitiv la cetățeni se obține dacă aceste câteva aspecte semnalate de noi, expuse în continuare, intră în agenda primarului și a consilierilor locali. Exact cum au în fișa postului. Nu trebuie să mergi foarte atent prin oraș să găsești că ei, cetății, îi lipsesc multe lucruri.
Iată o parte din ele, încadrate în ceea ce se vrea a fi mesajul din spatele titlului: Slatina nu are răbdare!

Pe esplanadă trebuie intervenit urgent!
Zona de promenadă a Slatinei, terenul cuprins între Casa de Cultură a Sindicatelor și Magazinul Oltul, reabilitată acum câțiva ani, e un teren părăsit de atenția cuvenită ce i-ar trebui acordată de administrația publică locală. Bucăți de pavaj desprinse, sparte, spații verzi uscate, unde în loc de gazon și flori e… trifoi sălbatic.
Nu mai merge așa! Trebuie să se vadă ceva!

Care verdeață? Ce spații verzi?
E arșiță. E căldură mare. E vară, până la urmă. Totuși, în afara unor zone ultracentrale, unde spațiul verde rezistă pentru că este îngrijit, restul orașului e pârjolit. La propriu. Spațiile verzi au căzut pradă lipsei de umiditate sau, o ipoteză de luat în seamă: apa clorinată care se folosește la udat nu face tocmai bine. O situație ce poate fi rezolvată și din birou, de cineva care chiar își permite să se uite atent în ce plătește municipalitatea pentru întreținerea zonelor verzi. S-ar putea să nu bată casa cu masa.

Trotuare luate de val…
În zona centrală, vizavi de statuia lui Cuza, și nu numai acolo, trotuarul modernizat de acum câțiva ani tinde să devină impracticabil. E efect al trecerii timpului, iar vinovat pentru asta nu pot fi gășiți copacii din zonă care îndrăznesc să crească fără să ceară voie de la Primăria Slatina. Însă, acest aspect nu este cel mai potrivit și nu e semn că există bun simț gospodăresc, cu reacție imediată. Pentru rezolvarea situației nu e nevoie de o comisie și nici de vreun comitet.

Stațiile de autobuz, vandalizate dar și uitate!
Rețeaua publică de transport din Slatina e cea care e, cu particularitățile ei, aflată în stare de funcționare. Însă, stațiile de autobuz, vandalizate de indivizi care au problemele lor și cred că și le rezolvă distrugând bunuri publice, sunt uitate de cei responsabili să vadă și să îndrepte. E păcat! Imaginea în ansamblu, deplorabilă, nu creează un peisaj de confort vizual urban…

Câini pe stradă. Mulți! Prea mulți!
E o problemă care nu poate fi rezolvată peste noapte, dar care trebuie să intre de îndată pe lista scurtă a celor ce nu suportă amânare! Haitele de câini, fără a fi organizate pe străzi, pe cartiere, sunt un pericol public. Iar dacă până astăzi nu s-a întâmplat vreo tragedie, în sensul ca cineva să fie sfâșiat pe stradă, e doar o întâmplare, nu o rezultantă a unui control asupra situației.

Parcometre clandestine…
Vezi de multe ori oameni veniți din alte părți ale județului, sau de prin țară, cum încearcă, cu bancnota de un leu să obțină tichetul de parcare de la un dispozitiv ce este nefuncțional de mai bine de un an. În mod normal, asta poate să însemne escrocherie la drumul mare. Soluția e simplă: în câteva ore pot fi strânse aceste dispozitive de pe domeniul public sau, și mai simplu, neutralizarea lor prin sigilarea în locul în care se află.

Mobilier stradal dezafectat, declarat funcțional
E o problemă dată tot de indivizi. O bancă nu se rupe singură. Ea e vandalizată de cine se simte bine procedând în consecință. Însă, când aspectul dezolant e menținut o perioadă mai lungă de timp, nu dă bine. Iar cei care văd au tot dreptul să se și întrebe: Cine trebuie să intervină?

N.A.
Aparent, imaginile de mai sus par a fi probleme mici, la câte lucruri sunt pe lumea asta de rezolvat… Însă, cetățenii Slatinei au o răbdare limitată. Ei vor să vadă repede rezultatele votului din 5 iunie 2016. Înaintea celor două mii de locuri de muncă, o mie de locuri de parcare și a celorlalte puncte aflate pe cardul primarului Emil Moț, în Slatina trebuie început de jos! Altfel, într-o bună-zi, din cauza copacilor, e posibil să nu mai poată fi văzută pădurea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.