Acasă Actualitate EUROPA sub „ASEDIU”?

EUROPA sub „ASEDIU”?

172

După BREXITUL din VEST, EUROPA se va zgudui atât economic cât și politic, accentuându-se în acest fel, extrem de mult, problemele critice cu care se confruntă deja în contextul refugiaților dinspre SUD, cea mai acută după al DOILEA RĂZBOI MONDIAL și care nu dă semne de „ACALMIE” și complicațiile de la FRONTIERA DE EST.

În consecință, ar fi intersant, dar mai ales NECESAR ca LIDERII EUROPENI să analizeze „DIMENSIUNILE” periculoase prezente, dar care se pot amplifica după BREXIT cu direcția către DEZASTRU, pentru a putea să fie EVITAT:

1.) „DEPRECIEREA” DEMOCRAȚIEI în contextul „AVANSULUI” pe care îl înregistrează partidele extremiste și naționaliste, chiar în state fondatoare U.E., printre care FRANȚA, ITALIA și OLANDA. Efectul general va fi o dezagregare politică în ascensiune cu „LOVITURI” electorale curioase și o „MEDIOCRITATE” executivă mai periculoasă decât prezenta.
2.) PRECARITATEA ECONOMICĂ pe fondul unei posibile viitoare crize financiare deoarece productivitatea rămâne scăzută încă din 2014, fără semne de relansare puternică pentru noul ciclu 2016-2020.
3.) PROASTA GESTIONARE a CRIZEI REFUGIAȚILOR în condițiile în care în 2015 au ajuns în Europa peste 1 milion de imigranți față de doar 200.000 în 2014, căci se pare că ACORDUL U.E. – TURCIA eșuează, iar GRECIA se „luptă” singură cu afluxul tot mai amenințător.
4.) O FISCALITATE și o POLITICĂ MONETARĂ care mai mult blochează creșterea economică în ZONA EURO, fapt sesizat de BĂNCILE CENTRALE care, în consecință, discută deja pentru un fel de MONEDĂ NOUĂ „HELICOPTER MONEY”, deși factorii superiori de decizie sunt foarte reținuți la măsuri fiscale și mai ales REFORME EFICIENTE.
5.) În ZONA EURO, chiar, sunt economii slabe, în acest caz GRECIA este un exemplu și ACUM există mari REZERVE pentru NOI PLANURI „de salvare”. În ESTONIA, ITALIA și chiar GERMANIA situația se poate „deteriora” dacă avem în vedere că în VIITOR forța de muncă va SUFERI, în condițiile în care în următorii 50 de ani vor pierde între un sfert și o treime din populație. BELGIA se poate confrunta chiar mai repede cu o puternică criză, dacă avem în vedere că AZI chiar BRUXELLES-ul a devenit capitala ULTRAMETISATĂ a UNIUNII EUROPENE.
6.) TENSIUNILE „DIN AFARĂ”, dar APROAPE, ca urmare a unor „INFLUENȚE DIRIJATE” în numele NATO în spațiul ex-SOVIETIC fapt pentru care „RĂSĂRITUL” îl consideră o AMENINȚARE, dar pe care U.E. este foarte puțin pregătită s-o gestioneze.
IMPUNEREA și, recent, REÎNOIREA de sancțiuni economice a „ÎNVENINAT” și mai mult atmosfera, iar INERȚIA U.E. nu garantează un SUCCES, mai ales că UNII LIDERI din UNIUNEA EUROPEANĂ au început să ceară public relaxarea acestor sancțiuni.
7.) Dar, DACĂ, colac peste pupăză, o DEZMEMBRARE a MARII BRITANII și… probleme la GIBRALTAR?!
8.) DAR ROMÂNIA, poate fi ea, mai ales ACUM, liniștită pentru că ea este „așezată” la granița care a devenit, orice am spune, foarte tensionată și chiar EXPLOZIVĂ?
Am ascultat zilele trecute discursuri, cuvântări ale LIDERILOR „ÎNALȚI” ai ROMÂNIEI pline de generalități, fără sens și cu o „BOGATĂ” sărăcie de idei, privind PREZENTUL și VIITORUL țării în actuala conjunctură complicată a EUROPEI.
În ciuda „EROISMULUI” manifestat, se desprinde că vom „fi la curent” cu ce hotărăsc ALȚII, de te întrebi: – Ce atribuții au aceștia în fișa postului?

Domnilor LIDERI, știți ce, lipsiți-vă de consilieri și emisari, fie ei și străini, și documentați-vă (VOI) cu ce trebuie și cum trebuie să acționați pentru o NOUĂ PREZENȚĂ A ROMÂNIEI în EUROPA, încetând pentru „totdeauna” să mai fie o „PUTERE” de mâna a doua.
Iată doar câteva „MĂSURI” și asta pentru a nu vă „încărca și obosi” mintea:

1.) Participați la „NOILE NEGOCIERI” cu o echipă de ROMÂNI capabili să impună ferm adevărul că SUVERANITATEA DE STAT și INTERESELE POPORULUI presupun, CATEGORIC, că nicio AUTORITATE EXTERNĂ nu are putere politică și juridică în ȚARA NOASTRĂ.
2.) CROIȚI o „LOGISTICĂ” pentru un PROGRAM NAȚIONAL de anvergură al țării, care să „aspire” toate fondurile europene ce ni se cuvin în exercițiul financiar 2014-2020, trezindu-vă la realitate și înțelegând că uriașele posibilități materiale și umane ale țării pot garanta un MIRACOL ROMÂNESC pe de o parte, iar pe de alta de a „da cu pumnul în masă” la BRUXELLES atunci când este cazul.
3.) NEGOCIAȚI în PERMANENȚĂ cu DEMNITATE, cu responsabilitate socială pe picior de egalitate și echitate pentru ca investițiile interne și externe să valorifice resursele pentru a realiza ÎN PRIMUL RÂND bunăstarea românilor. În acest caz, se impune reconsiderarea CONSTRUCTIVĂ a relațiilor cu MAREA BRITANIE, păstrând valoarea actuală de 4 miliarde Euro, cu un câștig net pentru ROMÂNIA de peste 800 milioane Euro, indiferent de ordinele date de BRUXELLES.
4.) PREZENTAȚI, cât mai des, poporului, pentru a vă consulta și a „simți pulsul” în legătură cu proiectele pentru națiune, evitând tâmpeniile gen: salarii scăpate de sub control, tot felul de avantaje pentru sus-puși, pensii speciale, încălcarea legilor „forțând” imunitatea, incompatibilitatea etc…
5.) ATENȚIE (!), creați, în contextul alegerilor 2016, adevărate „MOMENTE DE SPERANȚĂ” pentru corectarea următoarelor TÂMPENII făcute mai ales după aderarea la NATO și U.E.:

– peste 80% din resursele naturale ale țării au fost privatizate „cu tâlc”, în majoritate pentru „investitori” străini.
– concesionarea resurselor s-a făcut pe mulți ani, plătind redevențe ridicol de mici pentru țară, în schimb „comisioane” mari pentru ticăloși.
– jaful „brutal” al zăcămintelor de petrol, gaze, minereuri și metale neferoase.
– jaful forestier a cunoscut dimensiuni inimaginabile în acești ani și tocmai defrișările necontrolate constituie cazurile actualelor fenomene naturale grave.
– băncile românești, practic, au dispărut.
– industria, în principal constructoare de mașini și ramurile aferente sunt doar „amintiri” ale trecutului.
– uriașe suprafețe agricole, ca urmare a unor legi antinaționale, adoptate de un parlament, parcă „NEROMÂNESC” sunt cumpărate de străini care le cultivă nu pentru nevoile alimentare ale țării, ci le cultivă cu „CE VOR” pentru câștigurile lor cât mai mari.
– 6 milioane de români duc cu ei 40% din forța de muncă calificată și supercalificată, în străinătate și în consecință, alături de impasul economic românesc, sistemul de pensii național este precar.
– corupția este endemică, o adevărată pecingine națională.

În sfârșit, „nestimați” LIDERI nu mai „dormiți” și corectați „activitatea la zi”:
– economia „a crescut” periculos pe baza consumului corelat cu importuri scăpate de sub control.
– producția industrială se decelerează către zero
– contribuția agricolă la P.I.B este ZERO deși vânzările de alimente cresc cu 30%
– contribuția industrială la P.I.B este de – 0,1% deși vânzările nealimentare cresc cu 15%.
– producția de autovehicule pe primele 5 luni a scăzut cu 7%, în timp ce importurile de mașini second-hand au crescut cu peste 25%.
– 1/3 din familiile românilor nu fac față cheltuielilor lunare.
– educația, sănătatea, cultura, sportul sunt în „stare de șoc”.
Și, ATENȚIE (!), toată astea pot constitui „PREFAȚA” unei NOI CRIZE în ROMÂNIA.
– în sfârșit, pentru a nu vă mai „obosi” MINTEA, vă atenționez, TOTUȘI, că urmarea unei asemenea „stări de lucruri” nu mai putem vorbi nici de SUVERANITATE, nici de INDEPENDENȚĂ, nici măcar la nivelul „MINIM” (ce o mai fi și asta?)…

Prof.
Ion Pătrașcu
Slatina – Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.