Acasă Învățământ USAMV Slatina, fabrica de elite. O nouă promoţie de ingineri şi...

USAMV Slatina, fabrica de elite. O nouă promoţie de ingineri şi fermieri a absolvit

865

Studenţii au ajuns la momentulfestivităţii de absolvire pentru că au muncit patru ani de zile, au depus sacrificii, dar au şi avut susţinerea celor dragi. Eforturile lor au fost recunoscute şi apreciate. La USAMV Slatina, pentru câteva ore, emoţia a fost cuvântul de ordine. Învăţământul agricol de la Slatina continuă datorită lor, celor care conştientizează că numai muncind şi învăţând poţi face performanţă. Asta face din USAMV Slatina o filială a performanţei şi a elitelor.

O nouă generaţie de profesionişti
De la USAMV Slatina, o nouă generaţie de profesionişti pleacă spre a face performanţă în domeniul agriculturii. Generaţia 2012-2016 s-a îmbrăcat în roba de absolvire, în cadrul unei festivităţi pline de emoţie şi surprize. Evenimentul a avut loc vineri, 17 iunie 2016, începând cu ora 12.00, în amfiteatrul Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Bucureşti.
„Sărbătorim a douăsprezecea promoţie de absolvenţi ai Facultăţii de Management şi Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. Astăzi, participă 60 de absolvenţi de la cursul de zi al Facultăţii de Inginerie Economică. Este important pentru noi acest moment, şi pentru comunitatea locală este, în primul rând, un moment important în viaţa absolvenţilor noştri, care îşi încheie cei patru ani de studiu superior şi încep alţi doi ani de studii de master şi doctorate pentru cei care doresc să urmeze cursurile univesritare. Ca să se ajungă la acest moment, am avut contribuţii din toată comunitatea locală de la orice nivel din Slatina. De altfel, de-a lungul timpului am fost sprijiniţi, în limita legii, de fiecare structură oficială a comunităţii. Îi felicit pe studenţi, pe absolvenţi, îi felicit pe părinţii lor care s-au chinuit să-i crească, să-i finanţeze, să-i facă tineri de nădejde”, a spus Ion Bozgă.

O festivitate plină de emoţii
Festivitatea de absolvire a studenţilor anului IV a Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală a debutat cu intonarea imului studenţilor de pretutindeni: „Gaudeamus igitur”. Gazda bună a evenimentului a fost, ca de obicei, prof. univ.dr.Ion Bozgă, directorul USAMV Slatina, care a prezentat invitaţii, printre care: prodecanul facultăţii, prof. univ. dr. Cristiana Tindeche, prof. Manea Drăghici – cel care a contribuit la înfiinţarea unei filiale la Slatina, decanul de an prof. Victor Tiţa,  Gheorghe Moise, Florin Dumitru, directorul Colegiului Naţional Agricol „Carol I”, Anton Petra, şeful de lucrări Daniel Nijloveanu, conf. Olimpia Pandia, Raluca Necula.
„Dragi absolvenţi, această zi va rămâne vie în memoria tuturor. Sărbătorim finalizarea a patru ani de muncă asiduă, dar cu rezultate. Vă doresc să reprezentaţi facultatea cu mândrie, oriunde veţi ajunge, fiţi ambasadorii noştri. Mult succes!”, a spus prof. univ. dr. Cristiana Tindeche.

18 ani de excelenţă
Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina a fost înfiinţată în anul 1998, iar, de atunci, oferă sistemului agricol din România, specialişti în management agricol, ingineri, iar unii au propriile ferme, pe care le administrează şi creează locuri de muncă. Mulţi absolvenţi au ajuns în funcţii înalte în diverse instituţii cu specific agricol. Cel care s-a numărat printre fondatori a fost profesorul Gheorghe Stan, iar Ion Bozgă continuă tradiţia performanţei.
„Avem mai multe forme de master, unele care sunt la noi în Slatina, altele la Bucureşti, mastere bugetate, altele cu taxă. 30 de absolvenţi s-au înscris deja la master. Alţii rămân la acest stadiu, îşi deschid firme sau se îngajează. Iar o parte pleacă în străinătate, diploma fiind recunoscută, şi lucrează în Anglia în Germania, în Franţa. Cei mai mulţi în Anglia s-au orientat să meargă. Sfatul nostru este ca ei să continue formele superioare de master şi de doctorat, pentru că în anii ce urmează, conform legii învăţământului, cei care vor avea studii cu grad înalt vor reuşi să domine, vor conduce cei care au carte”, a mai spus directorul USAMV Slatina, Ion Bozgă.

Numele lui P.S. Aurelian, dat USAMV-ului
În cadrul festivităţii, mai precis, la debutul acesteia, prof. univ. dr. Ion Bozgă a anunţat că Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, ar putea primi numele marelui om politic şi fondator al managementului agricol, slătineanul P.S. Aurelian. Joi, 9 iunie a.c., a avut loc deschiderea celei de-a cincea Conferințe internaționale „Agriculture for Life, Life for Agriculture”, organizată de către universitatea condusă de fostul ministru al Educaţiei, Ion Câmpeanu. Tot în acea zi, a avut loc şi  ceremonia de inaugurare din Aula Magna „Petre S. Aurelian”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.