Acasă Editorial Deschideți lista cu Mirea!

Deschideți lista cu Mirea!

899

Vreme de câteva luni am fost o țintă în mișcare pentru Știrbu și niște pupeze de la PNL. I-am înțeles atunci: să scrii adevărul, când acesta doare, iar unii refuză să-l privească în față, vrând să vadă doar realitatea coafată din articole asumate prin precontracte cu banii publici, e chiar o provocare. Pentru cei gata să dea cu pietre.

Astăzi, PNL, la Olt, e în disoluție. Iar asta o spun cu regret. Când acest partid tinde să devină orice altceva decât opoziție la o putere atrasă de derapaje, tocmai prin dimensiunea sa, atunci nu poți să te bucuri. L-am urmărit pe Cătălin Davidescu. Ca opozant al regimului Știrbu (sic!), ar fi trebuit să dezvolt la maxim gestul acestuia de a ieși la război. Nu se cădea! Știind că e o mizerie, o exprimare a unui om care nu se uită prea des în oglindă, acolo unde poate să vadă dimensiunea sa exactă.
Ar trebui să salut dizidența de care tocmai s-a apucat Marius Bălașa, un ins aflat într-o criză profundă de scrupule. Umblă acum pe la București și se dă drept depozitarul a nouă mii de voturi și vrea parlamentar. În locul lui Știrbu, evident… Aș zice că și-o merită deputatul. Însă, nici cu Bălașa nu se cade să intri în joc. E profilul nerecunoscătorului perfect. Pentru el, președintele numit de azi al PNL Olt și-a pus toată lumea în cap, când l-a desemnat candidat la primărie, peste Brătoi, Buliteanu și Căruntu. Tot pe el l-a menținut când putea face schimbarea șoc cu Andrei Iordache. Astăzi, lovit din toate părțile, pentru că mai lucrează și alții împotriva sa, tot din categoria… oamenilor de încredere, Știrbu trebuie să înțeleagă că e nevoie de ceva în partid! Repede! Altfel, se duce totul de râpă, iar la toamnă, la parlamentare, cu aceeași politică în teritoriu, cu același profil de cadre, PNL Olt riscă să nu trimită pe nimeni în Parlamentul României. Spun asta pentru că în această campanie nu am văzut pesediști modești, și nicidecum dispuși să accepte că mai pot câștiga și alții alegerile în afară de ei, pe ici, pe colo…
În aceste condiții, ale falimentului proiectului politic asumat de fostul ministru al Culturii, PNL trebuie să se pregătească pentru parlamentare cu un alt profil de oameni, făcuți din alt aluat, mai aproape de cerințele electoratului de dreapta. Și nume mult mai ușor de identificat de masa largă, critică, a nehotărâților.

Aici, pe această așteptare, se încadrează perfect Siminica Mirea. E liberală, e mai mult decât respectată de cei care nu judecă un om prin așa-zisele calități ale politicienilor (minciună, lipsă de cuvânt, cameleonism ș.a.m.d). Cu Siminica Mirea, deschizător de listă, scorul PNL din toamnă poate fi surprinzător de bun. Nu e nevoie de echipă sofisticată de campanie, de strategi plătiți de la București, care și așa iau banii degeaba prin provincie (nu-i înțeleg nici pe pesediștii olteni cum îl plătesc pe Pieleanu, mai ceva ca pe un lăutar de nuntă), ci doar de o comunicare făcută așa, de la om la om, explicând ce înseamnă Siminica Mirea: un om care păcătuiește prin modestie, care dă de lucru la peste 400 de oameni, chiar și atunci când… nu e de lucru, un om fără o existență complicată, bazată pe principiile normale ale familiei, ale lui Dumnezeu și ale respectului necondiționat pentru aproape.
Fără un efort prea mare, cu bunăcredință și în echipă completă, PNL Olt se poate opune lui Renică Diaconescu, cu profilul Siminicăi Mirea. Căci, dacă ajungi să convingi pe cineva să-i cunoască pe amândoi, balanța se va înclina, încet și sigur, spre această femeie. Știu mulți asta, dar până acum cred că nu a spus-o nimeni.
Călcându-și pe mândria nejustificată, promovând profilul Siminicăi Mirea, cred că Știrbu ar face, în sfârșit, primul său gest de normalitate politică pe anul 2016. Altfel, cu părere de rău, astăzi, în ceea ce însemană liberalism la Olt, nu văd pe nimeni capabil să tragă lista…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.