Acasă Interviu Interviu cu deputatul Colegiului 2 – Olt, Daniel Ionuț Bărbulescu

Interviu cu deputatul Colegiului 2 – Olt, Daniel Ionuț Bărbulescu

458
„Primarul municipiului este unul dintre cei mai importanți oameni politici din județ, iar Emil a muncit și și-a dorit să ajungă aici pentru a contribui la construcția Slatinei moderne”

Daniel Bărbulescu a făcut parte din echipa câștigătoare, pe 5 iunie, la Olt. A muncit pentru PSD și a făcut acest lucru fără să facă din asta un exercițiu de imagine…
Consemnat în teritoriu, în Colegiul 2, care cuprinde zona de nord a județului, acesta a sprijinit demersurile candidaților social-democrați din zonă. Unii primari în funcție, alții aflați în competiția electorală pentru prima oară.
Un eșec la Scornicești, pe seama căruia e mult de discutat, care se poate rezuma simplu: pur și simplu nu se câștigă tot…
Omul politic Daniel Ionuț Bărbulescu a acceptat să răspundă unor întrebări, nu toate comode, unele șoptite, dar nerostite până acum. Vede chiar detașat și știe că atunci când se termină o campanie electoală începe pregătirea pentru următoarea.
Răspunsuri la aceste teme, dar și la altele, într-un interviu care anticipează vacanța de vară. O vară fierbinte, o vacanță scurtă…

– PSD a pierdut la Scornicești. Sunteți principalul vinovat, așa cum se acreditează în unele cercuri ale politicii locale?
– Există un proverb, conform căruia victoria are 1.000 de părinți, iar înfrângerea este orfană. Mie îmi place să îmi asum lucrurile pe care le gestionez, iar cele 1.500 de voturi pentru Consiliul Județean Olt, de la Scornicești, au fost maximul ce s-a putut obține cu o echipă încropită la doar o lună înaintea debutului campaniei electorale. La Olt, PSD a obținut un scor istoric, așa că, în spiritul democrației, le-am lăsat și liberalilor câteva comune și două orașe, Balș și Scornicești.

– Ce nu a mers la Leleasca și la Cungrea?
– La Cungrea, o parte din echipa primarului Alexe nu a crezut în el până la capăt, și mă refer aici până la numărarea voturilor, pierzând dramatic, la o diferență de doar 50 de voturi. La Leleasca, nu s-a reușit simbioza între candidatul nostru și organizația locală, lucuru care a dus la eșec. Una peste alta, pe Colegiul 2, PSD a obținut un rezultat peste media județeană, lucru pentru care țin să le mulțumesc tuturor militanților noștri, dar și cetățenilor care ne-au acordat încrederea.

– Cum a funcționat atât de bine PSD la Potcoava?
– Organizația PSD de la Potcoava este un model de bune practici politice, cu o organizare foarte bună, la nivelul fiecărei străzi și gospodării, cu tineri, femei și oameni cu experiență care lucrează împreună pentru binele comunității. Realizările administrative ale prietenului meu, Manu Enachioaia, au fost dublate de o foarte bună comunicare și organizare, rețeta sigură pentru succes!

– Există riscul beției puterii, una care să scadă vigilența la parlamentare?
– Evident, că, după atingerea acestei performanțe, de 55%, pe care a obținut-o PSD în Olt, apare tentația autosuficienței, dar eu cred că responsabilitatea este mult mai importată, pentru ca primarii noștri trebuie să demonstreze, pe termen scurt, că merită încrederea oamenilor, și să livreze urgent rezultate către cetățenii care ne-au votat. Vă asigur că suntem conștienți de răspunderea imensă pe care o avem, și vom face tot ceea ce ne stă în putință să nu dezamăgim pe nimeni!

– Vă tentează un nou proiect parlamentar pentru mandatul 2016-2020?
– Consider că am o activitate bună în legislativ până acum și că am acumulat suficientă experiență pentru a fi util județului din această postură. Însă nu am decis încă pașii următori pe care îi voi face în cariera mea.

– Așteptările de la primarul de Slatina sunt mari. Ce vreți dumneavoastră, ca locuitor al Slatinei, de la Emil Moț?
– Primarul municipiului este unul dintre cei mai importanți oameni politici din județ, iar Emil a muncit și și-a dorit să ajungă aici pentru a contribui la construcția Slatinei moderne. În ceea ce mă privește, am convingerea că noul primar al Slatinei, se va ridica la inaltimea funcției pe care a câștigat-o. Personal, vreu de la el două lucruri: să respecte ce a promis în campania electorală și să nu facă compromisuri. Știu că asa va fi!

– Se prefigurează un consiliu județean în care PSD va impune totul. Care ar fi principalele obiective ale dezvotării județului Olt pentru următorii patru ani?
– Este ultimul exercițiu bugetar în care se pot accesa fonduri europene, așa că în această direcție cred că se vor îndrepta eforturile noastre, pentru a realiza infrastructura atât de necesară județului Olt. Marius are experiența necesară, știe deja ce are de făcut și care sunt axele de finanțare unde se va apela pentru depunerea proiectelor.

– Este PSD Olt o echipă în prezent? Vă simțiți parte în ea?
– Eu sunt un om de echipă, și, că tot este Campionatul European de fotbal, joc acolo unde îmi cere antrenorul. Nu puteam câștiga alegerile locale cu acest scor dacă nu eram o echipă. Foarte important este rolul antrenorului, care omogenizează lotul și manageriază individualitățile. Iar noi avem cel mai bun și echilibrat antrenor, în persoana lui Paul Stănescu.

– Priviți cu încredere spre lista PSD Olt pentru alegerile parlamentare din această toamnă?
– PSD este un partid serios, și privesc cu încredere orice proiect izvorât din această echipă! Am încredere că vom căștiga împreună și alegerile parlamentare din această toamnă!

– De ce au votat românii candidați cu mari probleme penale?
– Alegerile locale nu au reprezentat un concurs de frumusețe sau de cine are imaginea mai bună. A fost o competiție de proiecte pentru administrarea localităților, și cei care au dovedit ca sunt buni administratori publici au caștigat aceste alegeri!

– Victor Ponta sau Florin Iordache – președinte la Camera Deputaților? Pe cine veți vota?
– Amândoi sunt oameni de valoare, cu Victor am învățat politica la Tineretul Social Democrat, iar Florin este un oltean de-al nostru. E posibil însă, asa cum se întâmplă uneori în viața politică, să apară și a treia variantă…

– V-ați gândit să renunțați la politică?
– Până acum, am câștigat de fiecare dată când am candidat, dar nu mă văd ieșind la pensie din politică, și au fost destule momente când am atins niște limite, dar cum ceea ce nu te omoară, te întărește, găsești în tine puterea să continui – politica e ca un meci de box, câștigă cine se rdică de la podea și termină meciul în picioare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.