Acasă 7 zile Cronometrul de Serviciu

Cronometrul de Serviciu

434

ŞOC! Emil Moţ, primarul ales al Slatinei demisionează!
Opoziţia primeşte, nesperat, o veste bună. Este primul eveniment politic major după alegerile din 5 iunie 2016. Puţini au luat în calcul, dar este o chestiune de zile până când Emil Moţ va demisiona. Iar nimeni nu-l poate convinge să revină asupra gestului. Ales primar în Slatina, beneficiar al încrederii locuitorilor municipiului reşedinţă de judeţ, deputatul Emil Constantin Stelian Moţ îşi va depune demisia! Anunţul oficial urmează să fie făcut zilele următoare, fiind posibile alegeri anticipate parţiale… În plenul Camerei Deputaţilor va avea loc citirea documentului, iar Biroul Permanent va lua act de cererea lui Moţ, prin care acesta solicită încetarea mandatului de deputat, pentru a fi legitimat primarul Slatinei.

Un tir a doborât un stâlp în intersecţia semaforizată de la Catedrală
Marţi, dimineaţă, un tir, care venea dinspre varianta Oituz, a intrat pe contrasens şi a izbit un stâlp pe care se afla şi o cameră de supraveghere a Primăriei Slatina. Primele variante, din spusele şoferului de tir, sunt acelea că a rămas fără frâne şi s-a blocat o roată. Stâlpul care a căzut a tras fire de la intersecţia care duce către Liceul „Radu Greceanu” şi până la Parc Hotel. Şoferul a fost amendat, de către poliţişti, cu 750 de lei – pentru neadaptarea vitezei de drum, 500 de lei – pentru cauciucuri uzate şi retinerea certificatului de înmatriculare. Nu există victime omeneşti, confirmă reprezentanţii IPJ Olt. Deşi, un martor susţine, că, în jurul orei 7:40, câteva cabluri au căzut peste copiii care traversau strada pentru a ajunge la şcoală. Există şi o parte fericită în acest incident: într-o zonă atât de aglomerată, chiar niciun om implicat, în sensul de victimă a incidentului rutier, e chiar o ştire de bine. Cablurile se pun la loc, stâlpul se repară sau se găseşte altul, iar compania de asigurări plăteşte.

Fost parlamentar de Olt, arestat acasă!
Lupta anti-corupţie mai agaţă încă un demnitar. De data aceasta e vorba de un ales care a reprezentat Oltul în Parlamentul României, respectiv în Camera Deputaţilor…Este vorba de Alexandru Ciocâlteu, împotriva căruia procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea într-o cauză privind infracţiuni de luare de mită. În sarcina lui Ciocâlteu se reţin aspecte de natura celor prezentate mai sus, săvârşite în calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti. Alături de el, reţinută este şi Petruţa Lazăr, fost manager interimar la acelaşi spital. În cursul zilei de vineri, 3 iunie 2016, cei doi merg în faţa judecătorului de libertăţi, unde se judecă cererea de arestare preventivă, formulată de procurori. Ciocâlteu a fost deputat de Olt în perioada 2004-2008, ales pe listele Partidului România Mare. Ulterior, la judecata cererii de arestare făcută de DNA, Alexandru Ciocâlteu a fost plasat de magistraţi în arest la domiciliu. Sentinţă confirmată şi la recurs.

Cătălin Davidescu îi cere demisia lui Ştirbu!
Fostul primar de la Scorniceşti, Cătălin Davidescu, membru în staful de campanie al lui Bălaşa de la Slatina, până când a decis să se retragă din ceea ce vedea el la acea vreme, o echipă pierzătoare, îi cere public demisia lui Gigel Ştirbu din fruntea Organizaţiei Olt a PNL! Mai multe, punctual, acuzaţiile lui Davidescu, au fost prezentate pe 7 iunie 2016, după ora 11.00, atunci când acesta a făcut declaraţii publice în acest sens. De precizat: Cătălin Davidescu este considerat, în zona liberală de la Olt, un apropiat al lui Costel Moisescu, preşedintele PNL Scorniceşti! Întrebarea e: ce va face Ştirbu? Va da dovadă de respect pentru echipa liberală de la Olt sau îi va exclude pe Davidescu din partid, invocând agenturile care-l trag de picioare, în timp ce elicopterul e pornit…? Însă, există şi varianta unui teatru ieftin, făcut de Davidescu împreună cu Ştirbu! Primul îi cere demisia, iar al doilea aşteaptă să vadă cine se pune în spatele reformatorului. Pentru a-i elimina din partid pe complotişti, iar Davidescu să primească, discret, o răsplată de la partid.

O fi capabil Ciugulea de un asemenea gest?
Pesediştii olteni, din zilele noastre, sunt oameni de cuvânt: una spun şi tot aia fac! Deşi nu au nevoie, vor da un post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Olt celor de la ALDE. Datorie de onoare, cuvânt asumat. Paul Stănescu a spus asta încă de duminică seara, la Olt TV, aproape neîntrebat. În aceste condiţii, ar fi de aşteptat ca din lista celor de la ALDE pentru CJ, să înţeleagă că vine o vreme a schimbării oamenii de sus, din capul tabelului: Ioan Ciugulea, Lucian Niţu, Gherghina Ioniţă, dar şi alţii de pe acolo! Să facă un pas în spate şi să arăte că ALDE înseamnă şi altceva, aici, la Olt, decât un loc ce asigură locuri de muncă şi mici ciupeli pentru cei de sus… Ei, fruntaşii pe ramură politică, au cam demonstrat ce era de demonstrat. Tot acolo, pe listă, ceva mai jos, sunt unii care chiar ar avea energie cât să înobileze o funcţie de vice la CJ Olt. Mai mult decât un demnitar responsabil de departamentul ASCUŢIT CREIOANE! Căci, haideţi să fim oameni serioşi: cu scorul pe care l-a obţinut PSD la Olt, nu e disponibil la o ofertă mai largă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.