Acasă Politic Paul Stănescu şi Marius Oprescu. Doi preşedinţi mulţumesc!

Paul Stănescu şi Marius Oprescu. Doi preşedinţi mulţumesc!

931

Duminică, 5 iunie 2016, Partidul Social Democrat a fost al doilea pe ţară, după Giurgiu. În judeţul Olt, PSD a obţinut 95 de primării din 112. Miercuri, 8 iunie a.c., la sediul Organizaţiei Judeţene, preşedintele în funcţia al Consiliului Judeţean şi preşedinte al PSD Olt, Paul Stănescu şi vicepreşedintele CJ, propus pentru preşedinţia instituţiei amintite, preşedinte executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, au susţinut o conferinţă de presă având ca temă principală alegerile locale din prima duminică a lunii iunie, dar şi despre rezultate şi proiecte.

Doar în echipă se câştigă
Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu este mândru de rezultate obţinute de candidaţii social-democraţi în judeţ, chiar şi de cei care nu ai obţinut rezultatele necesare pentru a obţine majoritatea. Marţi, liderii PSD din ţară s-au întâlnit în cadrul Consiliului Executiv şi au discutat despre rezultate şi ceea ce trebuie făcut pe viitor. Printre temele abordate s-a discutat şi despre funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Pentru această funcţie, social-democratul spune că cea mai bună opţiune este Florin Iordache, pentru că este de-a, Oltului, este deputat într-un colegiu din judeţ.
”Ca preşedinte al PSD Olt, ca preşedinte încă în funcţie al Consiliului Judeţean Olt, mă bucur că am reuşit să avem vot politic de jumătate plus unu şi că Marius Oprescu va fi următorul preşedinte al CJ. În Comitetul Executiv Naţional al PSD de marţi, aşa cum este prevede statutul nostru, au fost validaţi toţi cei propuşi de organizaţii în funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte la consiliile judeţene. Marius Oprescu a fost validat în funcţia de preşedinte al CJ Olt, iar Virgil Delureanu în funcţia de vicepreşedinte. Aşa cum am spus înainte de campanie cu mult timp, PSD va lucra împreună cu aliaţii noştri, ALDE şi UNPR. Un post de vicepreşedinte va reveni ALDE şi sper să lucrăm bine împreună în Consiliul Judeţean atât cu ALDE, cât şi cu UNPR. Marius Oprescu are multă experienţă, vine cu o expertiză de 4 ani, ştie exact ce înseamnă problemele judeţului şi cum trebuie să funcţioneze instituţia. Eu am mare încredere în el, mi-aş dori să fie un preşedinte mai bun decât mine, mi-aş dori ca CJ să fie mai bun decât este acum”, a spus Paul Stănescu.

Marius Oprescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Olt
Actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu este cel care deschide lista candidaţilor pentru CJ Olt. PSD va avea majoritate, astfel încât să îşi poată desemna preşedintele şi un vicepreşedinţe. Pentru al doilea vicepreşedinte, Marius Oprescu a declarat că este corect ca partenerii de alianţă, şi anume ALDE, să aibă un vicepreşedinte. Cât despre locurile de viceprimari ai Slatinei, discuţiile rămân deschise.
„Vom face o analiză şi vom discuta aceste lucruri, sigur că există o chestiune de negociere până la urmă poate pentru multe consilii locale, vom sta de vorbă şi cu colegii noştri, şi cu adversarii noştri, vom sta de vorbă cu toată lumea. Acum aş da un răspuns anticipat şi nu vreau să fac lucrul acesta până nu analizăm, pentru că va fi o chestiune de negociere la nivelul întregului judeţ până la urmă în privinţa consiliilor locale. Vom discuta cu toţi şi sigur că ce ne avantajează pe noi – nu sunt ipocrit, vom ţine la ceea ce ne avantajează, dar în funcţie şi de structura politică pe care o avem în consiliile locale din tot judeţul”, a mai spus Stănescu

Proiecte pentru Consiliul Judeţean
În cadrul conferinţei, Marius Oprescu a mai vorbit şi despre proiectele pe care acesta vrea să le demareze prin prisma funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean.
„Nu va fi uşor, va fi o muncă foarte mare, dar sper ca împreună cu echipa din Consiliul Judeţean să reuşim să ne ducem la bun sfârşit toate proiectele propuse. Prioritat pentru noi este să reuşim ca în cel mai scurt timp să accesăm cât mai multe fonduri europene”, a spus Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.