Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

689

Rămas fără Ştirbu, Bălaşa l-a băgat pe Dumnezeu în campanie
La liberali, în Slatina, e agitaţie maximă. Candidatul asumat de Gigel Ştirbu (spunem aşa pentru că lumea trebuie să ştie şi după alegeri cine e bun de plată) merge la piaţă şi când nu are nimic să cumpere. Ultima oară, l-a avut cu el şi pe Andrei Iordache, care s-a furişat şi s-a îndepărtat de grupul cu promisiuni. Cu şanse mari, Bălaşa va obţine sub scorul partidului. Iar cu un pic de noroc se poate clasa chiar şi pe locul doi. În consecinţă, pentru a recupera ce ar mai fi de recuperat, într-un afiş de campanie tip hartă, alegătorilor le sunt aduse la cunoştinţă sărbătorile religioase. Un apel la Dumnezeu, că doar-doar, Sf. Vasile, Sf. Gheorghe, Ilie, Dimitrie şi alţii în grad de apostoli, cum ar fi Petru, Pavel sau Andrei (dar nu Iordache), vor face şi ei o minune! Cu Dumnezeu în campanie, dar cu o credinţă mai puţină, Bălaşa propune pe verso programul turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2016. Cel mai câştigat din toată afacerea de până acum e… tiparul. Care a prestat la greu. Oricum, prezenţa sfinţilor în campanie e un semn de disperare. Aşteptăm cu încredere, pentru recenzia de rigoare, iconiţe cu Arsenie Boca (faţă) şi Marius Bălaşa (verso)!

Au alergat pentru sănătatea Violetei
Violeta Vlad, în vârstă de 13 ani, elevă la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”, care suferă de cancer, are nevoie de bani pentru a se tratata în spital. În acest sens, Ortansa Franţescu, cadru didactic la colegiul amintit, a fost mişcată de suferinţa micuţei şi a contactat familia acesteia pentru a le cere acordul să organizeze evenimente de colectare de donaţii. Zis şi făcut. Duminică, 22 mai 2016, peste 500 de persoane au alergat de la Magazinul Oltul la Fântâna Speranţei. Taxa de înscriere la cross a fost, de fapt, o donaţie. Slătinenii au răspuns pozitiv la organizarea acestui cross şi totul a fost încununat de succes. Pe esplanadă a fost amplasat un stand cu obiecte hand-made, care cumpărate, aduceau bani în puşculiţa destinată Violetei. Luni, 23 mai 2016, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, cu începere de la ora 17:00, a avut loc un eveniment artistic menit să ajute la strângerea de noi donaţii pentru Violeta.

Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” a marcat 115 ani de învăţământ economic slătinean
Vineri, 20 mai 2016, Colegiul Economic „Petre S. Aurelian”, din Slatina, a îmbrăcat haine de sărbătoare. Unitatea de învăţământ a marcat 115 ani de învăţământ economic şi 15 ani de când liceul poartă numele fostului premier Petre Sebeşanu Aurelian. Evenimentul a fost organizat de cei trei directori ai colegiului: Ortansa Stănescu – director, Mariana Matei – director adjunct şi Jenica Urdeş – director adjunct. Ziua liceului a debutat cu o slujbă religioasă la bustul lui P.S. Aurelian, apoi, invitaţii au fost poftiţi în curtea unităţii de învăţământ. Acolo a avut loc premierea cu diplome de merit pentru foştii directori ai liceului şi diplome de excelenţă pentru elevii care au obţinut rezultate foarte bune la diverse competiţii. Colegiul are şi o trupă de teatru, care a prezentat un moment artistic, apoi au „urcat pe scenă” solişti de muzică populară, elevi sau foşti elevi ai liceului. Pe lângă muzica interpretată, s-a mai şi dansat. Invitatul special al evenimeentului a fost primul director al liceului, Dumitru Nica, care a ocupat această funcţie la înfiinţarea colegiului – 1998, pentru care s-a zbătut să obţină toate autorizaţiile necesare funcţionării.

Contrabandist de ţigări, reţinut!
Marţi, 24 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul celor din cadrul Poliţiei oraşului Drăgăneşti Olt şi Secţiei de Poliţie Rurală Dăneasa, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, pe raza comunei Radomireşti. Din locuinţa unei persoane bănuită de contrabandă cu ţigări, în urma efectuării a cinci percheziţii, au fost ridicate de poliţişti 16.500 de ţigarete. Percheziţiile au avut loc la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 37 ani, din localitate, au fost găsite şi ridicate 830 de pachete cu ţigări (16.600 ţigarete), care nu aveau aplicate banderole fiscale de către autorităţile române. Percheziţiile s-au desfăşurat într-un dosar, în care se efectuează cercetări pentru comiterea unor infracţiuni de contrabandă cu ţigări. Bărbatul a fost reţinut pe o perioadă de 24 ore, iar în această dimineaţă a fost prezentat  Judecătoriei Caracal, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Clubul Nautic şi de Agrement „Plaja Olt” a fost inaugurat
Sâmbătă, 21 mai a.c., de Sfânta sărbătoare a Împăraţilor Constantin şi Elena, Clubul Nautic şi de Agrement „Plaja Olt” a fost deschis publicului prin intermediul Porţilor Deschise, organizate de administratorii clubului. Toate obiectivele din cadrul clubului se vor deschide publicului larg de luni, 23 mai. Singurele care nu vor fi încă deschise publicului sunt cele două piscine, care, conform legii, vor fi deschise din 1 iunie 2016. La eveniment au fost prezenţi deputatul Emil Moţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt – Marius Oprescu, viceprimarul Slatinei – Cristian Bircea, precum şi consilieri locali şi reprezentanţi ai mass-mediei locale. „Clubul Nautic şi de Agrement «Plaja Olt» îşi deschide porţile pentru vizitatorii săi, atât din Slatina, cât şi din regiune, dat fiind că facilităţile oferite sunt cât se poate de atractive, şi asigură o variantă plăcută de petrecere a timpului liber şi a unei vacanţe de neuitat, cu cheltuieli reduse, pentru că avem tarife mici, accesibile tuturor categoriilor de populaţie. „Clubul Nautic va oferi, începând de luni, posibilitatea practicării unor sporturi, dar şi momente plăcute de recreere şi odihnă, relaxare. Deţinem şapte hectare de spaţiu verde. Cei interesaţi pot practica tenis de câmp – pe timp de zi şi noapte, volei-beach, fotbal, pot să joace minigolf; de asemenea, copiii se pot plimba cu rolele, bicicletele, pentru că avem la închiriat, şi repet, tarifele sunt scăzute. Pot practica fitness, pot face saună, masaj, suntem dotaţi şi cu un centru de îngrijire şi înfrumuseţare cu personal calificat. Fac menţiunea că tot personalul bazei are o pregătire profesională foarte bună. Pe data de 1 iunie, odată cu deschiderea sezonului estival în ţară noastră, se deschide şi piscina „Plaja Olt”, a spus Mihaela Stana, director de marketing în cadrul clubului. Valoarea totală a proiectului este de 36.218.522,51 lei, iar finanţare nerambursabilă este de 9.383.030,06 lei.

Crîmpoia, în haine de sărbătoare. Ziua comunei, la a V-a ediţie
Sâmbătă, 21 mai a.c., în ziua în care peste 1,5 milioane de români îşi sărbătoreau ziua onomastică, prilejuită de prăznuirea împăraţilor Constantin şi mama sa, Elena, la Crîmpoia, era mare sărbătoare. Aproximativ 1000 de persoane au fost prezente la cea de-a cincea ediţie a Zilei Comunei. Gazda bună a evenimentului a fost primarul în funcţie al localităţii, Ionel Mirea. Anual, în ziua de 21 mai, la Crîmpoia e zi de serbare câmpenească. Cu mic, cu mare, sătenii din comună s-au adunat la stadionul din localitate, acolo unde găseai un bâlci ca pe vremuri, maşinării care îi învârteau pe cei doritori de senzaţii tari, grătare cu mici, şi nu numai, haine, încălţăminte, dulciuri, îngheţată şi răcoriotoare ş.a.m.d. După ce s-au distrat în prima zonă, în cea de-a doua zonă se afla amenajată o scenă mare, pe care au păşit soliste locale, Ansamblul de dansuri populare al GAL-ului, din care face parte şi Crîmpoia, căluşari, personalităţi locale, copii care au avut rezultate foarte bune în activităţile lor şi cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie în 2016.  Primăria i-a premiat cu diplome şi o sumă de bani. Printre invitaţi s-au aflat: presa judeţeană din Slatina, primari din localităţi vecine, dar şi deputaţi, printre care şi Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului. Dar invitaţi speciali au fost artişti de folclor, care au cântat şi încântat. Cea care a deschis seria recitalurilor de muzică populară a fost Niculina Stoican, care a captat întreaga atenţie a publicului, precum şi iubirea locuitorilor din Crîmpoia. A urmat Petrică Mîţu Stoian, care a avut mare priză la doamnele din public mai ceva ca David Bisbal sau Enrique Iglesias. Şi-au mai dat concursul: Mariana Căpitănescu, Nicu şi Nina Spânu, Marcela Fota şi Grupul Vocal „Rapsozii Oltului de Jos”, din Drăgăneşti-Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.