Acasă Politic Pomană cu iz electoral la Cungrea

Pomană cu iz electoral la Cungrea

1857

Într-un comunicat oficial al instituțiilor statului, următorul articol ar începe cu următoarele: „Există suspiciuni rezonabile că la data de 6 mai 2016, pe raza comunei Cungrea, cu ocazia unui obicei religios, desfășurat la una din stațiile de apă din localitate, primarul în funcție a profitat de ocazie pentru a obține foloase imateriale din partea persoanelor prezente, în sensul de a convinge prezumtivi alegători să-l susțină în demersul obținerii unui nou mandat…”.

Numai că, până la această formulare, întâmplarea se rezumă astfel: la Cungrea, cu ocazia sărbătorii creștine de Izvorul Tămăduirii, la slujba religioasă și pomana efectuată la stația de apă, alături de preoții din localitate, fără să aibă nicio atribuție în acest sens, primarul Dorel Alexe s-a aflat în treabă. Exact într-un moment când decența competiției electorale, suprapusă pe debutul oficial al campaniei electrale, ar îndemna ca aceste gesturi să nu aibă loc. Căci, una e pomenirea morților și a viilor și alta este scrutinul din 5 iunie 2016. Atunci când, la Cungrea și nu numai, se votează primarul.
Altfel, ochiul vigilent al jurnalistului a mai văzut niște însemne electorale la bordul unor mașini parcate la sfânta slujbă. Evident, coincidență… Adevărata masă electorală a avut loc după… pomana electorală, la o locație aleasă de un agent economic din Vâlcea, originar din Cungrea, pios din cale afară, prieten cu același primar al localității.

De precizat că preoții n-au avut nimic împotrivă, acceptând să joace în piesa la care, la un moment dat, a venit să asiste și fostul primar de la Cungrea, din povestea de demult: Ion Murguleț. Edil care-l avea, pe vremea marelui prăpăd financiar din comună, ca viceprimar, pe actualul primar.
Un ultim amănunt: la Cungrea orice mașină străină ce ajunge acolo e escortată, până la ieșire din localitate, de unii de-ai casei. Chiar dacă nu e nevoie. Iar dacă vreun organ al statului e interesat să se sesizeze din oficiu, furnizăm și probele necesare. Audio și video…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.