Acasă Actualitate Cel mai liniştit Paşte pentru poliţişti. Oltenii nu mai sunt scandalagii. Se...

Cel mai liniştit Paşte pentru poliţişti. Oltenii nu mai sunt scandalagii. Se păstrează pentru campania electorală?

442

De mulţi ani poliţia olteană nu se mai laudă cu sărbători pascale liniştite. Iată că, de data aceasta, Paştele a fost unul liniştit şi sigur. Prin urmare, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice

Cu ocazia acestor sărbători, Ministerul de Interne a dispus ca aproape 13.000 de poliţişti să acţioneze, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic. La nivelul judeţului Olt, au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, aproape 550 de polițiști, dintre care 386 de ordine publică, 114 de rutieră, 22 de investigații criminale, 10 de economic. Locurile vizate au fost cele în care au existat manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale.

Totuşi, în perioada 30.04 – 02.05.2016, poliţiştii olteni au aplicat 261 de sancţiuni, în valoare de 71.114 lei, dintre care, 57  au fost pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Aceştia au mai aplicat şi 197 de sancţiuni contravenţionale, 116 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 4 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe lângă acestea, s-au mai retras şi patru  certificate de înmatriculare şi s-au reţinut nouă permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 5 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 1 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.