Acasă Cultură Atelier de încondeiat ouă, în faţa Consiliului Judeţean Olt

Atelier de încondeiat ouă, în faţa Consiliului Judeţean Olt

377

Pentru al treilea an consecutiv, Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale (CJPCPCT) Olt, prin directorul Florian Dumitrescu şi Valeru Ciurea, referent în cadrul instituţiei, a organizat atelierul de încondeiat ouă. De data aceasta, evenimentul a avut loc în faţa sediului Consiliului Judeţean Olt. Invitaţi speciali au fost prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu şi vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, care au admirat şi, împreună, s-au pus de acord ca, instituţiile pe care le conduc, să promoveze arta încondeierii ouălor, artă exploatată în zona comunei Călui.

Artistul popular, învăţătorul Petre Ciobanu, recunoscut pentru modul original de încondeiere a ouălor, a fost însoţit de ucenicii săi, patru tineri care sunt fascinaţi de ornarea ouălor cu diverse motive populare specifice zonei Căluiului: drumul vieţii, drumul care duce către locul din care s-a plecat sau cocoşul de Călui. Tinerii pictează pe ouă ale diferitelor păsări, printre care şi struţ.

Arta încondeierii ouălor de Paşti este recunoscută, la nivel naţional, şi prezentă la toate târgurile şi expoziţiile de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.