Acasă Actualitate UPDATE ► Percheziții și la Olt! Vizat și un patron de presă!

UPDATE ► Percheziții și la Olt! Vizat și un patron de presă!

913

Conform unui comunicat de presă remis de IPJ Olt, în această dimineaţă, poliţiştii din județ efectuează 8 percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 3.500.000 lei.

În comunicat se arată faptul că: „La data de 27 aprilie a.c., 30 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice și acțiuni speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt și Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, efectuează 8 percheziţii, pe raza județelor Olt și Vâlcea.
Perchezițiile se desfășoară într-un dosar penal, aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infractiunii de evaziune fiscală.
Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, ar fi evidenţiat în contabilitate achiziții fictive de mărfuri de la diverse societăți din mai multe județe, în scopul diminuării bazei impozabile și implicit a prejudicierii bugetului de stat. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 3.500.000 de lei”.

Tot în această dimineață, DIICOT, prin Biroul Teritorial Olt, efectuează patru percheziții domiciliare și la două sedii de firmă, dintre care o redacție de ziar.
Mai exact, potrivit informațiilor deținute până în prezent, cel vizat este omul de afaceri, Cristian Burci, implicat în media prin Adevărul și Prima TV, cel care, alături de câțiva apropiați ar fi ascuns sursele impozabile sau taxabile, evidenţiind în actele contabile sau în alte documente contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale precum și alte operaţiuni fictive, ce au creat un prejudiciu statului român în sumă de 25.646.825 lei.
Astfel, la sediul DIICOT Slatina vor fi aduse pentru audieri 12 persoane…

UPDATE 12:42
IPJ Olt revine cu informaţii în plus, sub forma unui comunicat de presă:

„În urma celor opt percheziţii efectuate în această dimineață la locuințe și societăți comerciale, din județele Olt și Dolj, 4 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost conduse la audieri. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 3.500.000 lei.

La data de 27 aprilie a.c., 30 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, din județele Olt și Vâlcea, cu sprijinul S.A.S. și I.J.J. Vâlcea, au efectuat 8 percheziţii, pe raza celor două județe, la domiciliile și sediile sociale ale unor societăți comerciale bănuite că ar fi implicate în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă și înscrisuri, în vederea probării activităţii infracţionale.

De asemenea, 4 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Olt, pentru audieri.

În fapt, acestea sunt bănuite că, în perioada 2010 – 2011, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, din comuna Strejești, județul Olt, având ca obiect de activitate efectuarea de lucrări de construcții, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii achiziții fictive de la diverse societăți din Olt, Vâlcea și București, în scopul diminuării bazei impozabile, respectiv facturi purtând antetul unor societăţi de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 3.585.257 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.