Acasă Politic Femeile social-democrate din Olt păstrează tradiţiile pascale. Talent și culoare, la Centrul...

Femeile social-democrate din Olt păstrează tradiţiile pascale. Talent și culoare, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”

1381

Foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina a devenit neîncăpător, marţi, 19 aprilie 2016. Organizaţia Femeilor Social Democrate Olt, condusă de Felicia Man, a organizat evenimentul „Talent și culoare într-o zi de sărbătoare” – sub forma unui concurs de pictură şi încondeiat ouă, având ca temă Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului.

Un concurs inspirat din dorinţa de identitate naţională
Concursul s-a desfăşurat în locaţia amintită, unde au fost prezenţi zeci de copii talentaţi care şi-au expus creaţiile, şi a fost jurizat de Iohana Popescu, prof. în cadrul Cercul Pictură pe sticlă, de la Palatul Copiilor „Adrian Băran”, Slatina, Miu Claudia, profesor de Arte Plastice la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” şi Valerica Predescu, educator Grădiniţa Nr. 7, Slatina
„Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului se apropie cu paşi repezi, iar femeile social democrate s-au gândit să aducă atenţia cuvenită acestei mari sărbători a creştinătăţii, prin organizarea unui concurs cu tematică pascală, în care elevii talentaţi din oraşul nostru au putut să-şi exprime creaţia şi talentul.
Ideea acestui concurs a pornit de la faptul că tradiţiile reprezintă rădăcinile de care avem nevoie, astfel încât identitatea noastră de popor creştin-ortodox să dăinuie„ a declarat Felicia Man, preşedinte OFSD Olt.

Cele mai frumoase şi intersante creaţii au fost premiate cu truse de pictură, după cum urmează:

Concurs de pictură – Premiul I – Alexandru Crăciunescu
– Premiul II – Răzvan Truță
– Premiul III – Dragoș Velea

Concurs de ouă încondeiate – Premiul I – Maria Constantin
– Premiul II – Bianca Măgureanu
– Premiul III – Alexandru Ștefan Onică.

Organizatorii au considerat că toţi micuţii au câştigat prin participarea lor, aşa că au primit diplome de participare şi cadouri dulci de la iepuraş.

Emil Mot, preşedintele PSD Slatina, candidat la funcţia de primar al municipiului Slatina a fost prezent la eveniment alături de fiul său şi soţia sa. Deputatul Moţ a ţinut să le felicite pe membrele OFSD, pentru iniţiativă. Acesta i-a felicitat şi pe micuţii participanţi:
„În plan emotiv, ca părinte responsabil, sunt bucuros de participarea la acest eveniment reușit al fiului meu David, fiind primul său eveniment Pascal la care a participat și sper ca tradiția să continue”.

Invitaţi speciali ai evenimentului au fost membrii corului Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina, „Voces Primavera”, care au cântat şi încântat auditoriul cu melodii de sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.