Acasă Actualitate Poliţia în acţiune. Pentru siguranţa locuitorilor judeţului Olt

Poliţia în acţiune. Pentru siguranţa locuitorilor judeţului Olt

824

Fără alte cuvinte, vă prezentăm, spre lecturare, comunicatul de presă al IPJ cu activitatea din ultimele zile:

„În urma unor acţiuni, care s-au desfăşurat în week-end, în judeţul Olt, poliţiştii au aplicat peste 140 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 32.000 lei.

În intervalul 08 – 09 aprilie a.c., 146 de poliţişti cu atribuţii pe linie de ordine publică, rutieră și acțiuni speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Olt, au acţionat, pe timp de noapte, în sistem integrat, pe linia prevenirii faptelor antisociale în incinta barurilor, discotecilor şi cluburilor, precum şi pe linia prevenirii şi combaterii faptelor la regimul circulaţiei pe raza de competenţă.

Au fost efectuate 30 de acţiuni şi controale și au fost controlate 56 localuri, în urma cărora au fost constatate 4 infracţiuni, la regimul circulației rutiere, şi a fost prinsă o persoană urmărită în temeiul legii.

Pe linie rutieră, au fost reţinute 4 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Acţiunile s-au soldat cu aplicarea a 147 sancţiuni contravenţionale, dintre care 37 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 110 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (7 pentru viteză, 2 pentru alcool și 101 pentru alte abateri la regimul rutier), valoarea acestora ridicându-se la 31.900 lei.

La data de 09.04.2016, Polițiștii Postului de Poliție Verguleasa au depistat 3 tineri, de 25, 27 și 33 ani, toți din localitate, în timp ce transportau, cu un atelaj hipo, şase bucăți de conductă metalică.
Din cercetări, s-a stabilit că tinerii ar fi decopertat solul şi ar fi tăiat ţevile dintr-o conductă dezafectată, aparținând unei societăți comerciale de distribuție a produselor petroliere, de pe raza comunei Verguleasa, sat Căzănești.
Prejudiciul urmează a fi stabilit ulterior.
În cauză, s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

La data de 09.04.2016, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Slatina, în timp ce executau serviciul de îndrumare și control trafic rutier, pe strada Ec. Teodoroiu, din municipiul Slatina, au depistat o tânără, de 22 ani, din localitate, care conducea autoturismul, având o concentrație de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Au fost recoltate mostre biologice de sânge.

De asemenea, pe D.J. 604, pe raza comunei Vădastra, polițiștii au depistat un bărbat, de 38 ani, din comuna Obârşia, în timp ce conducea autoturismul, având o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o îmbibație alcoolică peste limita legală.

La data de 09.04.2016, poliţiştii Compartimentul Rutier din cadrul Poliţiei oraşului Balş, în timp ce executau serviciul de dirijare şi control a traficului rutier, pe raza comunei Şopîrliţa, au depistat un tânăr, de 25 ani, din localitate, care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.
În cauză, au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a deţine permis de conducere.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.