Acasă 7 zile CRONOMETRUL DE SERVICIU

CRONOMETRUL DE SERVICIU

798

A murit Emil Bărbulescu!
Era inevitabil! După o boală, care l-a măcinat ani de zile, duminică, 3 aprilie a.c., fiul Elenei Bărbulescu, sora fostului preşedinte al României, Nicolae Ceauşescu, a încetat din viaţă. În vârstă de 58 de ani, acesta şi-a dus, cu demnitate, suferinţa departe de cunoştinţe, înconjurat doar de câţiva membri ai familiei. În Scorniceşti a fost respectat de toţi cei care l-au cunoscut, iar imaginea sa este diametral opusă de ceea ce construieşte opinia publică despre apropiaţii fostului demnitar din perioada comunistă. Nu a întins mâna după ajutor, a refuzat gesturile miloase, iar cu trecerea timpului, acesta a acceptat, din ce în ce mai greu, comunicarea cu membrii comunităţii locale. Decesul a survenit pe patul de spital de la Slatina. Înmormântarea a avut loc marţi, 5 aprilie, la Scorniceşti. Relaţia lui Emil Bărbulescu cu Valentin Ceauşescu, vărul lui primar, singurul copil în viaţă al soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu, era aproape inexistentă. La mijloc pare a fi o divergenţă legată de casa şi curtea părintească din Scorniceşti în care a crescut fostul preşedinte.

La Studina. O dublă depăşire şi o tragedie…
Un tânăr, de 19 ani, din comuna Vişina, în timp ce conducea autoturismul, pe direcţia Caracal – Corabia, a dorit să depăşească o altă maşină, condusă de un tânăr de 19 ani, din comuna Brastavăţu, care, la rândul său, depăşea un alt autovehicul, intrând în coliziune cu acesta. Lângă comuna Studina. Autoturismul condus de tânărul din Vişina a derapat şi s-a răsturnat pe partea carosabilă. În urma evenimentului rutier, o fată de 19 ani (din Corabia), care se afla în maşina răsturnată a murit, iar conducătorii celor două autovehicule, precum şi pasagerii (o fată, de 22 ani, din oraşul Corabia, şi un băiat, de 27 ani, din comuna Gârcov), au fost răniţi, toţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Tragica întâmplare a avut loc pe 3 aprilie, în jurul orei 3:00.

1 aprilie sângeros…
O crimă petrecută în satul Ostrov, comuna Osica de Sus. Un bărbat, în vârtsă de 69 de ani, şi-a tăiat concubina (45 de ani). Bărbatul, care a comis crima sub imperiul alcoolului, a încercat să se sinucidă tot prin tăierea gâtului… tot cu acelaşi cuţit cu care îşi căsăpise partenera. Omul a fost salvat de vecinii alarmaţi şi transportat la spitalul din Caracal, ulterior, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Starea bărbatului este una critică şi are şanse minime de supravieţuire, din cauza faptului că are traheea tăiată.

Nicolae Drăghici, o cumpănă…
Vineri, 1 aprilie a.c., un accident de maşină s-a petrecut pe DJ 677, care leagă satul Slătioara de satul Criva. Nicolae Drăghici, fost inspector şcolar general al ISJ Olt, care conducea o Skoda, a efectuat un viraj la stânga, fără să se asigure corespunzător, şi a intrat în coliziune cu autoturismul, condus regulamentar de un tânăr de 22 ani, din Piatra-Olt, care se deplasa în aceeaşi direcţie. Un bărbat de 28 de ani, pasager în maşina Opel, a decedat în urma accidentului şi alte persoane au fost rănite şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Niciunul dintre şoferi nu consumase alcool.

Ziua NATO, la Slatina! Un „sabotaj”
Cu sau fără ghilimele, substantivul sabotaj este cel care defineşte ceremonia Zilei NATO. Sau, cel puţin, aşa a părut a fi. Ceremonia de serbare a 12 ani de la data arborării oficiale a drapelului României la sediul NATO de la Bruxelles (2 aprilie 2004) a debutat cu o problemă, care putea fi una de securitate naţională: în scripetele de la catargul drapelului NATO, o bucată de material nu a permis ridicarea drapelului şi a fost nevoie de intervenţia unui utilaj de la Serviciul de Iluminat Public. La eveniment, au fost prezenţi câţiva directori de instituţii deconcentrate şi şefi de instituţii care se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Reprezentanţii americani ai Bazei Militare de la Deveselu nu au rostit niciun cuvânt. Marii absenţi au fost reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt, iar Primăria Slatina a fost reprezentată de viceprimarul Cristian Bircea. Cetăţenii prezenţi la ceremonie se puteau numără pe degetele de la mâini, mulţi dintre ei fără să ştie ce eveniment avea loc. Despre acest eveniment nu se pot spune multe, doar că Ziua NATO, celebrată duminică, 3 aprilie a.c., pe platoul din faţa Prefecturii Olt, a părut a fi sabotată…

Informaţie şoc! Nu mai candidează Mădălin Teodosescu la Balş?
Balşul fierbe! Sunt tot mai multe indicii care conduc la ipoteza că, primarul liberal în funcţie al oraşului, Mădălin Teodosescu, ar renunţa să mai candideze pentru un nou mandat. Ajuns în situaţa în care a avea un contracandidat care câştigă teren pe fiecare zi, edilul ar fi pe cale să renunţe la încercarea de a obţine încă un mandat. Decizia sa atârnă de datele care vor fi centralizate într-un sondaj de opinie efectuat la Balş. Aici, oamenii îşi manifestă nemulţumirea faţă de primarul lor şi caută alternativă pe partea stângă. Acolo unde e susţinut de PSD Cătălin Rotea. Fără sprijin din partea Organizaţiei Judeţene a PNL Olt, fără o organizaţie locală structurată, primarul nu pare dispus la o confruntare din care să piardă. Mai mult, în urmă cu câteva zile, acesta a vizitat sediul de campanie al lui Rotea. Nicidecum pentru a face cunoştinţă cu secretara acestuia. Pe zi ce trece, toţi oponenţii lui Teodosescu se grupează în jurul lui Rotea. Iar el rămâne înconjurat doar de… constructorii de case. Iar aceştia nu au drept de vot la Balş. N.A. Rotea nu a infirmat întâlnirea cu Teodosescu, dar a râs atunci când a refuzat să răspundă: „I-aţi oferi un loc pe listele de consilieri PSD actualului primar al Balşului?”

Să ştie toată lumea: după Neacşu, tehnocratul lui Ştirbu, prefect de Olt!
Cabinetul Cioloş, adus ca o salvare pentru naţiune, după drama din Colectiv, se dă tehnocrat. Lăsând de o parte câteva accidente specifice, întâlnite în Guvernul României, acolo unde unii chiar sunt paraleli şi tehnocraţi, schimbările făcute în teriotoriu, în zona prefecturilor, sunt parodii ieftine prin care se plantează oamenii susţinuţi de liberalii din judeţ. La Olt, după prefectul Silviu Neacşu, care oricum va fi schimbat, urmează un… tehnocrat. E vorba de discipolul lui Gigel, bălşeanul Ionuţ Cotarcea. Tânăr, ajuns în funcţie la Bucureşti, pe scara liberalismului. Acum, acesta urmează să fie prezentat la momentul potrivit, drept un prefect tehnocrat, sub poza neutralităţii profesionale pe care n-o va crede nimeni. Oricum, opoziţia sau puterea pesedistă, de la caz la caz, trebuie să vadă în această schimbare doar o feudalizare în galben a judeţului Olt. Şi asta pe fondul în care, la Slatina, spre exemplu, deviaţiile candidatului Bălaşa explodează în spaţiul public. Recent, acesta, într-un interviu cumpărat, într-un cotidian, vorbeşte de presă aservită, în condiţiile în care la ei, la partid, apariţiile media sunt plătite. În rest… să votăm de bine! N.A. Cum se vede în fotografie: primii paşi în politică, tehnocratul i-a făcut lângă Ioan Ciugulea. Ultimul preşedinte ales al PNL Olt. Poate uitase Ştirbu că el nu e votat ceea ce e astăzi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.