Acasă Interviu Flash-interviu cu Cosmin Ciorei, candidat UNPR la Primăria Slatina

Flash-interviu cu Cosmin Ciorei, candidat UNPR la Primăria Slatina

1346

„Sunt alături de domnul senator Ion Toma din 2008 şi avem ca scop comun formarea şi promovarea tinerilor”

Fost ziarist, tânăr jurist, actual consilier local, un produs marca Ion Toma, Cosmin Ciorei vine cu o nouă viziune asupra unui aspect foarte important: tinerii. Tinerii care trebuie să stea la ei acasă, în oraşul natal, pentru a lucra şi a se dezvolta. Anul acesta, în anul în care cetăţenii îşi schimbă edilul, Cosmin Ciorei a intrat în lupta pentru ocuparea fotoliului de primar al municipiului Slatina, de acolo de unde îşi propune să schimbe imaginea Slatinei, să implementeze proiecte din care tinerii să beneficieze de locuri de muncă şi de locuri de relaxare. În cele ce urmează, îl puteţi cunoaşte pe Cosmin Ciorei şi reţine ceea ce propune.

– Ce trebuie să ştie slătinenii despre Cosmin Ciorei?
– Sunt născut în Slatina într-o familie de oameni simpli, mama mea este contabil, iar tatăl meu ziarist. Am fost educat să devin un om responsabil şi ambiţios. Mi-am urmat studiile în Slatina şi, după terminarea liceului, am făcut Facultatea de Drept în Craiova. În prezent, sunt consilier local şi cunosc administraţia locală din Slatina. Întotdeauna am considerat că trebuie să mă implic în mod activ şi să învăţ din fiecare etapă pe care am parcurs-o de la oamenii cu experienţă din jurul meu. Tocmai de aceea, trebuie să îi mulţumesc domnului preşedinte Toma, care a fost un mentor pentru mine. Am început să lucrez încă din liceu ca şi colaborator la „Olt Press”, un cotidian din Olt, urmând ca din 2005 până în 2008 să ocup funcţia de director adjunct la „Glasul Oltului”. În 2008 am fost referent în Senatul Românei, urmând ca în 2009 să ajung şef de cabinet. Tot în cadrul Senatului României am ocupat funcţia de consilier.
Sunt tânăr, sunt hotărât şi îmi doresc pentru oraşul meu natal ca lucrurile să între într-o normalitate. Acest lucru poate fi realizat, pornind de la un mediu de afaceri solid, cu atragerea a cât mai mulţi investitori în Slatina, dublată de o mai bună absorbţie a fondurilor europene. Cred cu tărie că investiţiile constituie motorul care poate genera bunăstare oraşului nostru.

– Cum l-ai convins pe senatorul Ion Toma să te susţină pentru candidatura la Primăria Slatina?
– Sunt alături de domnul senator Ion Toma din 2008 şi avem ca scop comun formarea şi promovarea tinerilor. Să lucrezi cu domnul preşedinte Toma nu e deloc uşor, e concetrat întotdeauna pe performanţă şi are pretenţia de la oamenii din echipa să muncească la fel de mult ca dumnealui. Mi se va reproşa poate lipsa de experienţă. Aş vrea să clarific un singur lucru: de cele mai multe ori aşa-zisa experienţă a oamenilor politici este în mare parte una nocivă. Eu nu mă identific cu metehnele clasei politice, pentru că, înainte de a fi politician, eu sunt slătinean. Tinereţea nu trebuie să mai constituie un handicap în România, iar încurajarea implicării tinerilor trebuie să fie îmbrăţişată de toate partidele politice.

– Ne poţi spune trei nume de consilieri de pe lista ta şi câte ceva despre ei?
– Lucrez în continuare la lista de consilieri şi până acum am reprezentanţi din toate domeniile. Cetăţenii îi vor putea cunoaşte pe fiecare dintre ei în cadrul unor conferinţe de presă, ocazie cu care fiecare îşi va expune concret viziunea, ideile şi proiectele pe care doresc să le implementeze în Slatina. Ţin să precizez faptul că, în alcătuirea echipei de consilieri, nu am avut drept criteriu de selecţie apartenenţa politică, aşadar pe lista mea veţi regăsi atât oameni care nu au mai făcut politică cât şi membri de partid.

– Sloganul tău este „Crede în TINEri”. Cu ce e mai bun decât „Continuăm să construim Slatina”?
– Nu ştiu dacă este mai bun sau mai rău decât celălalt, dar sloganul meu are la baza politică pe care UNPR o dedică în mod special tinerilor; de exemplu: introducerea dreptului de vot pentru tineri începând cu vârstă de 16 ani, proiectul „prima fermă”, proiectul „primul loc de muncă”- iniţiativă ce aparţine UNPR, şi multe alte proiecte dedicate în principal tinerilor.
Eu sunt tânăr şi tocmai de aceea înţeleg perfect atât problemele cu care aceştia se confruntă cât şi imensul potenţial de care dispun şi pe care oraşul l-ar putea valorifica. Tocmai de aceea sloganul actual mă reprezintă în totalitate. Până acum am construit utilizând fonduri împrumutate în condiţii dezavantajoase pentru oraş, iar a continua cu acest mod de finanţare mi se pare o greşeală imensă. Eu cred că noi, tinerii, putem să aducem schimbarea pe care toată lumea o aşteaptă, o schimbare pe care românii au cerut-o în stradă, o schimbare a mentalităţii şi a modului de abordare. Cred cu tărie că noi, tinerii, avem forţa şi determinarea necesare pentru a implementa proiecte durabile, accesând fondurile nerambursabile europene.

– Cum ţi se pare România lucrului bine făcut?
– Sunt mândru că sunt român, îmi iubesc ţara, respect tradiţia şi lupt pentru interesul naţional dar în acelaşi timp cred că trebuie să rezolvăm câteva probleme grave pe care România le are de prea mult timp. Concret, mă refer la corupţia din politică şi administraţie, lipsa meritocraţiei, promovarea pe alte criterii decât performanţa, nepotism. Nu în ultimul rând trebuie să ne aplecăm atenţia şi către corupţia morală şi către politicile publice pe care le putem demara astfel încât principiile sănătoase să fie promovate şi să combatem erodarea instituţiei familiei.

– Până acum, ceilalţi contracandidaţi nu au avut multe menţionări despre tineri. Ce se poate face pentru tineri, că să trăiască şi să lucreze la ei acasă, în Slatina?
– Tinerii au nevoie de un loc al lor, fie că vorbim despre parcuri pentru elevi şi studenţi, fie că vorbim de locuri de muncă şi blocuri ANL pentru tinerii căsătoriţi. Doar în acest mod putem spera că tinerii noştri vor alege să trăiască şi să muncească în Slatina. În acest sens, avem nevoie să atragem investitori în oraşul nostru pentru ca tinerii să nu mai fie nevoiţi să-şi caute un loc de muncă în alt oraş, sau chiar în altă ţară. Valorile oraşului nostru trebuie să rămână aici şi să contribuie la un viitor mai bun pentru oraş.

– Care este cea mai mare problema pe care ţi-au semnalat-o cetăţenii şi cum poate fi ea rezolvată?
– Problemele cetăţenilor diferă de la un grup social la altul, de la o categorie de vârstă la altă, de la o profesie la altă. Oamenii au nevoie de soluţii concrete care să le îmbunăţească nivelul de trăi şi viaţă de zi cu zi, atât acasă cât şi la locul de muncă. Nu vă spun un secret: principala problema este legată de fonduri, de finanţarea necesară pentru a putea rezolva toate nemulţumirile cetăţenilor. Politica mea se bazează pe accesarea de fonduri europene, dar şi pe atragerea unor investitori către oraşul nostru. Acest deziderat poate fi atins prin crearea unui sistem transparent de taxe şi impozite, şi introducerea unor facilităţi pentru a impulsiona investitorii. Slatina o să aibă un viitor doar dacă tinerii din oraş îşi vor putea construi viitorul aici, şi nu în altă parte. Tinerii noştri plecaţi peste hotare trebuie încurajaţi să revină acasă, alături de familiile lor. Drama părinţilor îndepărtaţi prematur de copiii lor trebuie să înceteze. Este de datoria noastră, a autorităţilor, să creăm condiţiile necesare pentru că toţi aceşti tineri, plecaţi peste hotare să-şi facă un rost, să se poată întoarce acasă.

– Tot în acest an, la Consiliul Judeţean Olt se va alege preşedintele instituţiei. Pe cine vezi preşedinte şi de ce ar merita să conducă administraţia judeţeană?
– Am mare încredere în colega mea, doamna deputat Luminiţa Adam, care este totodată şi purtătorul de cuvânt al partidului la nivel naţional. Consider că este o femeie hotărâtă şi care poate să aducă echilibru la nivelul Consiliului Judeţean Olt printr-o mai bună gestionare a conflictelor şi o repartizare mai eficientă a bugetului. Este binecunoscut faptul că femeile manager reuşesc să obţină rezultate mult mai bune în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor şi prioritizarea proiectelor. Statistic, femeile au o capacitate mai bună de gestionare a resurselor iar eu cred că tărie că în comunităţile locale implicarea femeilor ar contribui substanţial la îmbunătăţirea nivelului de trăi al cetăţenilor.

– Un mesaj pentru cetăţenii Slatinei!
– Să creadă în tineri pentru că noi suntem schimbarea pe care ne-o dorim cu toţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.