Acasă Actualitate Consiliul Judeţean Olt investeşte în dotarea ISU Olt: o autofreză de zăpadă...

Consiliul Judeţean Olt investeşte în dotarea ISU Olt: o autofreză de zăpadă şi o autoşenilată

474

Dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Matei Basarab” Olt cu o autofreză de zăpadă şi o autoşenilată reprezintă un ultim proiect pe care Consiliul Judeţean Olt l-a implementat prin POR, în exerciţiul bugetar 2007-2013: „Optimizarea capacităţii de intervenţie a bazei operaţionale ISU Olt”, un proiect în valoare de 306 mii de euro“. Prezentarea celor două speciale a avut loc în cadrul unei conferinţe inedite, susţinută chiar lângă cele două achiziţii, miercuri, 6 aprilie a.c., în curtea ISU Olt. Conferinţa a fost susţinută de Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt, comandantul ISU, Adrian Tănase, inspector-şef al ISU Olt, colonelul Răzvan Arion responsabilul tehnic în cadrul proiectului şi Daniela Lungu, șef Serviciu Dezvoltare Regională din cadrul CJ Olt.

Autofreza de zăpadă are trei module de funcţionare: un modul de stingere cu apă – 5.000 de litri de apă şi un agregat de pompare care se foloseşte pe timp de vară la stingerea incendiilor. Mai are un modul sărăriţă de 10 mc, care împrăştie nisipul când se deplasează către o intervenţie pe timp de iarnă când este gheaţă şi polei şi mai deţineun container pentru transport materiale la intervenţie care are capacitatea de 20 de metri cubi. La autofreza de zăpadă se poate monta şi o lamă. Noua şenilata din dotarea ISU se va folosi în teren accidentat, se pot transporta maximum şase persoane. Şenilat se poate folosi şi pe zăpadă, şi pe apă, dar şi atunci când este noroi şi teren mlăştinos.

 „Ne aflăm la închiderea ultimului proiect pe POR, pe care l-am avut în primul exerciţiu european bugetar 2007-2013, este vorba despre «Optimizarea capacităţii de intervenţie a bazei operaţionale ISU Olt», un proiect de 306.000 de euro, prin care s-au achiziţionat pe fonduri europene două echipamente, respectiv o autofreză de zăpadă şi o autoşenilată pentru intervenţie în teren neaccesibil. Iată, cu aceste echipamente, exerciţiul bugetar a fost închis, iar în total am reuşit să achiziţionăm 12 echipamente pentru ISU Olt, echipamente care fac 3,3 milioane de euro şi care au înlocuit o bază materială mai veche din anii ’70 a inspectoratului. Nu ne vom opri aici. Pe exerciţiul bugetar următor, nu pe POR pentru că nu vor mai fi măsuri pe POR pentru asemenea achiziţii, dar pe transfrontalier, deja avem un proiect la care lucrăm împreună cu ISU Olt, pentru a aduce noi achiziţii, deoarece pe lângă dotarea bazei de la Slatina vrem să dotăm la acelaşi standard foarte ridicat şi toate subunităţile ISU din judeţ”, a declarat Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.