Acasă Cultură La Galeria Artis. „Simfonia culorilor”, pe simeze

La Galeria Artis. „Simfonia culorilor”, pe simeze

510

În prima zi de luni a lunii aprilie, la Galeria Artis a Muzeului Judeţean Olt, a avut loc o expoziţie interesantă şi inedită. „Vinovat” de exprimarea pe simeze a naturii şi a astrelor este pictorul Constantin Mihalache, fost elev al Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina, instituţie condusă de Viorel Pintea, prezent la vernisaj. La eveniment au mai fost prezenţi, pe lângă prieteni şi pasionaţi de artă, directorul Muzeului Judeţului Olt, Laurenţiu Guţică, prof. Univ. Dr. Ion Diaconescu, preşedintele Academiei Internaţionale „Mihai Eminescu“ din Craiova şi poetul Viorel Păcală, care trebuia să-şi lanseze cartea pe care încă nu a terminat-o.

Slătineanul Constantin Mihalache s-a înscris la Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina, la vârsta de 53 de ani, pentru a aprofunda cunoştinţele despre arta plastică. Laurenţiu Guţică a spus, în alocuţiunea sa, că a descoperit o calitate rară în persoana lui Constantin Mihalache. Artistul a expus la Bucureşti, la Timişoara, la Râmnicu-Vâlcea, la Craiova, a primit diverse premii naţionale şi internaţionale. Pictorul are, până în prezent, în portofoliul său, peste 200 de lucrări.

„Am pus mult suflet şi pun suflet în tot ceea ce fac şi dacă lumea este de acord că este ceva frumos, atunci satisfacţia este cu atât mai mare”, a spus Constantin Mihalache

Artistul a prezentat publicului un univers al culorii, care te face să visezi frumos şi să simţi că este primăvară.

Expoziţia este găzduită în intervalul 4 – 19 aprilie 2016, de către Galeria Artis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.