Acasă Actualitate Femeile, la putere! Liberalele Oltului întocmesc „Agenda Femeii din România”

Femeile, la putere! Liberalele Oltului întocmesc „Agenda Femeii din România”

849

Marţi seară, într-un cadrul familial, peste 80 de femei din Slatina şi Balş, au răspuns invitaţiei preşedintei Organizaţiei de Femei a Partidului Naţional Liberal Olt, dascălul Olimpia Medaru, consilier local, şi co-preşedintelor OFL Slatina Laura Acbaş şi Arina Georgescu, de a participa la o dezbatere ce a avut nucleu femeia. Dezbaterea organizată de OFL Olt şi OFL Slatina, „Agenda Femeii din România”, nu a fost una clasică în care doar se întâlnesc câteva membre şi discută, apoi nimeni nu-şi mai aminteşte ce s-a discutat. A fost o dezbatere deschisă şi interactivă. În dreptul fiecărei participente s-a găsit un formular, pe care au fost rugate să-l completeze cu problemele întâlnite la femeile pe care le cunosc şi cu propuneri la rezolvarea unor probleme cu care se întâlnesc în diverse cazuri.

Femeia este mai mult decât o forţă
Auzim, adeseori, sloganuri care conţin sintagme ca: „egalitate între sexe”, „egalitate între bărbat şi femeie”. Anatomic este foarte greu să se producă egalitatea. Însă, în socitate, femeia s-a lovit mereu de vorbe discriminatorii, cum ar fi: „femeia trebuie să stea acasă, să aibă grijă de copii”, „locul femeii este la cratiţă”… Nu este aşa. Despre persoană căreia îi spunem, din obişnuinţă, „femeie”, nu-i spunem că este, de fapt, un om. Singura egalitate dintre un bărbat şi o femeie e că ambii sunt oameni. Înainte de toate, suntem oameni. Încă din Antichitate şi până în zilele noastre, femeia a fost puternică: Cleopatra, Margaret Thatcher sau contemporana Angela Merkel. Sunt doar câteva dintre figurile emblemtice ale femeii de succes. Ale femeii lider. Problema bărbatului, care blochează ascensiunea în carieră a unei femei, poartă numele de misoginism. În nenumărate rânduri, istoria ne relatează episoade în care femeia a luat decizii mai bune decât bărbaţii. Femeia este mai mult decât o forţă.

Evenimentul, care a avut loc la Hotel Parc, a fost foarte bine organizat, lucru sesizat şi de doi bărbaţi puternici, care vor promova femeile cât de mult se va putea: Marius Bălşa, preşedinte PNL Slatina şi candidat al formaţiunii politice pentru funcţia de primar al reşedinţei de judeţ, şi Ion Ciocan primarul comunei Osica de Sus, prim-vicepreşedinte PNL Olt.

 „Proiectul «Agenda Femeii din România» porneşte de la ideea că femeile au nevoi, interese şi responsabilităţi specifice cu impact major în viaţa privată şi cea publică. Ne dorim să elaborăm o listă de priorităţi pe plan local, care să poată fi pusă la dispoziţia candidaţilor PNL la alegerile locale. De asemenea, ne propunem să popularizăm proiectul de lege elaborat de PNL referitor la cotele de gen: minim 30% pe liste pentru femei la alegerile locale şi generale. Dorim şi să atregem atenţia asupra problemelor stringente ale societăţii care preocupă mai ales electoratul feminin: educaţia, sănătatea, violenţa domestică, maternitatea, familia şi demografia”, spune Olimpia Medaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.