Acasă Interviu Interviu cu Gheorghe Joian „Cozonac”, candidat ALDE la Primăria comunei Schitu

Interviu cu Gheorghe Joian „Cozonac”, candidat ALDE la Primăria comunei Schitu

1242

„Pe 5 iunie 2016, îndreptarea lucrurilor în Schitu se face la vot, cu Gheorghe Joian – primar!”

Pe partea dreaptă a eșicherului politic, în bătălia pentru primăria comunei Schitu se află, legitim, în zona liberală, din partea Alianței Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE), Gheorghe Joian zis „Cozonac”.
Om al locului, fiu al satului, deși lucrează la Slatina, în cadrul Direcției pentru Agricultură Olt, Gheorghe Joian nu s-a îndepărtat niciodată de problemele comunei natale. Aici vine de fiecare dată, se află în permanentă legătură cu cetățenii, iar grija sa față de comunitate este recunoscută chiar și de neprietenii săi. Spirit drept, niciodată adept al compromisului, acesta nu a intrat în jocurile politice locale și nu s-a poziționat niciodată în spatele cercurilor de interese.
Despre realitatea din comuna Schitu, despre perspectivele acestei localități, Gheorghe Joian zis „Cozonac” a acceptat să vorbească deschis, răspunzând unor întrebări venite din partea reporterului de serviciu…

– De ce candidați, domnule Joian, la funcția de primar al comunei Schitu?
– Sunt un cetățean responsabil, care vede în fiecare zi starea deplorabilă în care se află comuna în care locuiește. E nevoie urgentă de un om gospodar, capabil să susțină cu o vitează mai mare dezvoltarea localității noastre. E vizibil: am rămas în urma comunelor vecine, iar și cine nu vrea vede acest lucru. Uitați-vă la ce grad de dezvoltare au ajuns cei din Izvoare, din Șerbănești, și unde suntem noi acum! E nevoie, în opinia mea, de o mână energică, de un primar cu o viteză de reacție mai mare, capabil să răspundă priorităților locale.

– Care ar fi aceste priorități locale?
– Văd și eu ce văd toți cetățenii comunei Schitu. Avem nevoie de o rețea de canalizare, de un sistem public de alimentare cu apă, de un dispensar în satul Greci, de un dispensar funcțional și în satul Lisa. E impardonabil cum arată drumul care leagă Lisa de Schitu, și multe alte neajunsuri de pe plan local. Principala problemă în realizarea acestor investiții nu e dată de lipsa banilor, ci de insistența primarului care trebuie să convingă autoritățile județene și naționale. Eu pot să fac acest lucru, să dorm chiar la ușa ministerelor pentru a-i convinge pe cei de acolo că și locuitorii comunei Schitu sunt cetățeni ai României.

– Ce alte propuneri s-ar afla în agenda primarului Gheorghe Joian?
– E nevoie de întinerirea populației din comuna Schitu! Trebuie urgent un plan de măsuri prin care tinerii căsătoriți să primească terenuri pentru a-și construi case. Legea permite acest lucru. Altfel, chiar și cei plecați în alte părți ale țării, oameni care au ajuns pe o poziție socială mai înaltă, pot primi suprafețe în vederea realizării unei construcții de vacanță. Toate acestea produc bunăstare la bugetul local, iar banii pot fi folosiți pentru alte activități curente.

– Ați amintit de o populație îmbătrânită. Cum pot fi ajutați vârstnicii din Schitu?
– Avem beneficiari ai ajutorului social. Acești oameni pot fi implicați în diverse prestații, prin care vârstnicii să fie ajutați în acele situații limită. Altfel, îi lăsăm în voia sorții și nu este bine. Mai mult, eu mă gândesc și la un sistem de subvenționare a abonamentului pentru transportul public în comuna, pe rețeaua Schitu-Slatina. Astfel, oamenii pot merge la Șomaj, în căutarea unui loc de muncă sau la cumpărături, la marile super-marketuri. Căci, e mai ieftin să vii la oraș, să-ți faci aprovizionarea pentru mai multe zile…

– Ce le spuneți contracandidaților dumneavoastră?
– Asist, în aceste zile, la un mod fățarnic de campanie din partea celor care-și spun că sunt liberali. Trebuie să înceteze cu manipularea oamenilor și să-i lase în pace pe beneficiarii de ajutor social și să nu le mai spună că dacă nu voatează într-un fel anume își vor pierde indemnizația. E un drept câștigat, care nu se leagă de campania electorală. Mai mult, recunoștința pentru locuitori nu se regăsește în garoafa și ciocolata dată cu ocazia Zilei de 8 Martie. Eu văd altfel implicarea alături de oameni.

– Mai precis, cum?
– Eu, atunci când oamenii au avut necazuri, am fost alături de ei. În perioda inundațiilor care au afectat comuna Schitu, cu câțiva ani în urmă, am reușit să conving diverși agenți economici să-i ajute pe oameni. Iar pentru asta nu am cerut voturi. Când sunt situații limită, iar oamenii au dat de necaz și au o nevoie, mi se pare firesc să dau o mână de ajutor. Fac asta din convingere și respect pentru concetățenii mei. Nu mă consider un model, dar pot fi luat ca un exemplu.

– Ce mesaj le transmiteți locuitorilor comunei Schitu din perspectiva alegerilor locale care vor avea loc pe 5 iunie 2016?
– Să fie oameni drepți, așa cum îi știu eu! Să fie cumpătați, așa cum le stă bine! Să-i respingă pe cei care vor să le ofere diverse bunuri în schimbul votului și să îi dea pe mâna oamenilor legii! Contez pe integritatea morală a locuitorilor de aici! Le spun că pe dreapta se află un singur candidat și o singură formațiune: Gheorghe Joian de la ALDE. În rest, iluzii și compromisuri. Comuna Schitu poate fi pusă pe harta României dezvoltate! Eu știu să fac acest lucru, pot și am respect față de locurile natale… Pe 5 iunie 2016, îndreptarea lucrurilor în Schitu se face la vot, cu Gheorghe Joian – primar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.