Acasă Editorial De ce Mirea și nu Știrbu la Consiliul Județean Olt…

De ce Mirea și nu Știrbu la Consiliul Județean Olt…

1394

Acum vreo două săptămâni, pe o vreme mai ploiasă decât cea de astăzi (n.n. 22 martie 2016), enervat de niște întrebări politicoase, în plină conferință de presă, de lângă Gorghiu și Blaga, Gigel Știrbu, copreședinte al PNL Olt s-a anunțat candidat al partidului la Consiliul Județean Olt.
Deci, omu s-a anunțat. Nu a fost votat de nimeni, nu s-a consultat, probabil, decât cu uscătorul de păr al lui Marius Bălașa, scula care dă freza pe o parte și nu electoratul din Slatina pe care îl vizează stimabilul care deja se crede primar de municipiu. Practic, în stilul caracteristic, care îl definește ca om politic, Gigel de la PNL a mai evitat încă o dată confruntarea cu votul pe persoană. Așa cum s-a consacrat două mandate parlamentare, cum a ajuns înainte de aceste două stagii subprefect și secretar de stat la gardul pentru cimitire.
Să ne fie clar și fără niciun fel de patimă: domnul candidat are toate șansele să nu obțină, în demersul său de a fi președinte al Consiliului Județean Olt, pe lista pe care o va deschide, nici măcar media votului național obținut de liberali la finalul stagiunii de la locale. Pur și simplu, Gigel nu convinge! Nu are nimic în el de salvator al națiunii. Nu se adresează cu nimic, și nici nu sunt perspective în acest sens, electoratului nehotărât, capabil să răstoarne pronosticurile făcute de cei care sondează opinia publică.
Mai mult decât atât, de aproape trei săptămâni, de când e candidat, cetățeanul simpatizat (ironic) chiar și de Andrei Pleșu, nu a venit în spatial public cu niciun proiect de relansare a județului Olt. Fie nu are, fie așa ceva nu… există. Căci, din multe puncte de vedere, comportamentul de om politic al lui Știrbu e specific unui pedeserist de modă veche, de pe vremea când Cozmâncă, Hrebenciuc și Iliescu dominau stânga nereformată a României de după Decembrie 1989. La el totul e combinație, joc de scenă și piftie de glezne întoarse. Ca pe timpul celor de mai sus…
E o poziție, asumată și descrisă în continuare: cea mai potrivită soluție, din perspectiva actualului fond de cadre al PNL-ului de la Olt, pentru Consiliului Județean Olt, și nu e o licență a autorului de față, ar fi fost, și cred că este în continuare, Siminica Mirea. Femeia asta, fără veleități de politician gen Știrbu, incapabilă să lucreze în mediu toxic, acolo unde proliferează toți Gigeii din societatea românească, e altceva. Are de partea sa multe elemente care te duc cu gândul la ce au strigat tinerii după Colectiv. Nu trăiește pentru a consuma banul public și nu-și marchează existent prin intrigi de budoar, iar când are ceva de spus își asumă adevărul așa cum este, chit că uneori acesta doare. Pe mulți, mai rău decât o piatră rătăcită între talpă și pielea aspră a pantofului de zi.
Siminica Mirea ar fi devenit, pentru poziția de candidat la Consiliul Județean, pentru adversar, o țintă. Iar cei din tranșee ar fi ochit-o degeaba. Căci, nu ai ce spune împotriva atitudinii umane a acestei femei care știe că modestia nu e o virtute de fațadă ci doar o necesitate, atunci când omul vrea să fie om, iar de la societate el cere respect.
Nu uit, și vă spun și ce o recomandă pe Mirea pentru Consiliul Județean Olt: e situația de la Crîmpoia, acolo unde, ca un miracol împotriva unei societăți blocate în proiect, nu singură, ci alături de o echipă în care soțul – Ionel Mirea – e cel mai important partener, reușește, incredibil pentru vremurile noastre, să mențină peste cinci sute de locuri de muncă, într-o societate unde antreprenorul roman e privit de stat, când ca o țintă, când precum un adversar al statului de drept, în dauna investitorului strategic, venit din afară.
Cu o asemenea proiecție publică, dezvoltată la nivelul întregului județ, cu un pelerinaj mediatic la sursă, cu o campanie bazată pe imaginea omului Siminica Mirea, datele problemei pentru Consiliul Județean Olt, în ceea ce privește PNL-ul, ar fi fost mult mai avantajoase partidului, decât soluția actuală.
Altfel, până atunci, PNL Olt pregătește un eșec la două capete: Bălașa la Slatina, Știrbu la Consiliul Județean. În numele ideii de… schimbare.

3 COMENTARII

  1. Excelent articolul, se vede treaba ca este scris de un maestru.
    Fac urmatoarea apreciere: nu trebuie sa le plangem de mila pentru ca hotararile se iau la Bucuresti, unde nimeni nu este interesat de problemele pe care le au cetatenii la Olt.
    Oricum ar fi tot EMIL MOT va fi votat de cetatenii din Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here