Acasă Cultură Tudor Gheorghe, la Izbiceni. Face „Declaraţie de dragoste”

Tudor Gheorghe, la Izbiceni. Face „Declaraţie de dragoste”

994

Cel mai frumos cadou de 8 martie, de Ziua Femeii, este o „Declaraţie de dragoste”. Din partea rapsodului Tudor Gheorghe, care se întoarce la el acasă, la Izbiceni. Aşadar, marţi, 8 martie a.c., spre seară, toate doamnele şi domnişoare din comună sunt invitate la un concert de neuitat, la Centrul Cultural „Tudor Gheorghe”.

„A venit momentul să ne aplecăm asupra operei acestui mare poet român. Sunt curios să văd ce impact va avea spectacolul pe versurile lui Adrian ­Pău­nescu. Este o generaţie care a crescut, prin Cenaclul Flacăra, cu poezia lui Păunescu, dar mai puţin cu poezia lui de dragoste… Poezia de dragoste a lui Păunescu este cântată de folkisti… Este altceva. Cinste lor, tuturor celor care au pus mâna pe o chitară şi i-au cântat poezia! Dar s-au oprit, din păcate. Nu şi-au continuat drumul, au rămas cu 25 de cântece pe care le cânta în diverse tonalităţi. N-au mai fost creativi. Păunescu îi îndemna, îi biciuia, îi obliga…“, a spus Tudor Gheorghe.

Este frumosul mod prin care, primarul comunei Izbiceni, Mircea Velica, celebrează femeia. Darul de 8 martie este făcut prin intermediul marelui interpret Tudor Gheorghe, care a ales să pună pe portativ şi să înterpreteze poeziile de dragoste ale marelui poet Adrian Păunescu.

„Adrian Păunescu m-a cununat. A fost şi va rămâne naşul meu. De atunci, din momentul în care preotul mi-a spus în biserică să ascult de părintele meu spiritual, pot spune că relaţia mea cu Adrian Păunescu a fost alta decât a celorlalţi cu el”, a mai spus rapsodul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.