Duminică, 6 martie a.c., cu două zile înainte de Ziua Internaţională a Femeii, în comuna Perieţi a fost mare sărbătoare. A avut loc inaugurarea Căminului Cultural din comună. La eveniment au fost prezenţi, pe lângă zeci de fii ai satului, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, deputatul Colegiului 3, Florin Iordache şi directorul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Olt, Cătălin Rotea. Ceremonia de inaugurare a debutat cu sfinţirea edificiului, urmată de tăierea panglicii inaugurale şi dezvelirea plăcuţei instituţiei.

Clădirea este una modernă, ea a fost reabilitată într-o jumătate de an. Valoarea totală a proiectului a fost de 100.000 de euro (fără TVA), fonduri atrase de primarul Vâlceleanu de la Grupul de Acțiune Locală unde comuna este înscrisă. Mai mult, două procente din valoare au reprezentat cofinanţarea din partea Primăriei Perieţi. Înainte de a fi cămin cultural, clădirea a servit drept şcoală. Acum, această clădire în haine noi, este „locul de muncă” al membrilor Ansamblului „Muguraşii Iminogului”, un proiect de suflet al tânărului primar Costin Robert Vâlceleanu, care a fost gazdă bună pe durata întregului eveniment. Edificiul cultural are o scenă solidă, o sonorizare foarte bună, vestiare pentru artişti, centrală termică şi 80 de scaune în sala de spectacole. Spaţiul interior al clădirii nu va fi folosit numai la zile mari, ci va servi şi ca loc de repetiţii pentru membrii ansamblului, care s-au arătat foarte bucuroşi de noua lor „casă”.

„Mă bucur că ne-am reîntâlnit la un astfel de moment festiv și foarte important pentru comuna noastră: inaugurarea Căminului Cultural Perieți. Anul 2015 a fost un an greu, cu multe suișuri și coborâșuri, dar iată că, pe lângă alte proiecte finalizate, am reușit să facem ceva frumos pentru comuna noastră și pentru dumneavoastră, locuitorii acestei localități. Le mulțumesc domnilor deputați care ne-au sprijinit, domnilor din consiliul local care au înțeles necesitatea acestui proiect, Consiliului Județean Olt și tuturor celor care ne-au susținut. Nu în ultimul rând vă mulțumesc dumneavoastră, cetățenilor din comuna Perieți, voi rămâne alături de dumneavoastră și voi încerca să fac lucruri bune pentru noi și comuna noastră”, a spus primarul comunei, Costin Vâlceleanu.

Evenimentul de inaugurare a început la ora 13:00, cu un serviciu religios, oficiat de şase preoţi, şi a continuat cu un spectacol de zile mari, oferit de Ansamblul „Muguraşii Iminogului”, care a prezentat un program artistic destul de bogat: potpuriu de melodii populare, suită muzicală, dans mixt, dans de fete, dansul ulciorului, vals şi frumosul şi milenarul dans al căluşarilor. Grupul este coordonat de primarul Costin Vâlceleanu. Director al ansamblului este Cristina Olteanu, coregrafia este asigurată de Sandu Rizea, profesorul Valentin Ivănescu îi pregăteşte muzical pe tineri, iar consilierul artistic al „muguraşilor” este Marin Vâlceleanu.

Programul prezentat de tinerii de la „Muguraşii Iminogului” s-a intitulat: „O floare pentru o floare” şi a fost dedicat tuturor femeilor, mamelor şi bunicuţelor din comună, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, care a fost pe 8 martie.

Felicitări de la invitaţii de onoare

Prezenţi la evenimentul de inaugurare, în calitate de invitaţi de onoare, au fost Marius Oprescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt şi Florin Iordache, deputatul Colegiului 3 – din care face parte şi comuna Perieţi. Primul care a vorbit despre proiect a fost Marius Oprescu, care i-a felicitat atât pe primar, cât şi pe consilierii locali pentru că a fost implementat cu succes: „Îl felicit pe primarul Costi Vâlceleanu, îi felicit şi pe cei din Consiliul Local Perieţi pentru că împreună au reuşit să spargă gheaţa şi să avem, în sfârşit, un proiect serios finalizat din fonduri europene. Vorbim de reabilitarea Căminului Cultural care astăzi arată, aşa cum toţi am observat, ca o adevărată casă de cultură”.

Şi Florin Iordache, deputatul colegiului din care face parte şi comuna Perieţi, a felicitat modul în care Costin Vâlceleanu face administraţie locală: „Un vechi proverb ne spune că omul sfinţeşte locul şi iată că, odată cu alegerea lui Costin a început să se vadă și la Perieţi o altă faţă a comunei. În Olt sunt comune mult mai mari, mult mai renumite şi mult mai dezvoltate, dar nu au un lăcaş de cultură atât de frumos cum are astăzi comuna Perieţi. Îl felicit pe domnul primar Vâlceleanu pentru că a fost sufletul acestui proiect şi că a reuşit să dea o altă faţă acestei superbe localităţi!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.