Acasă Actualitate Fruntaș liberal de la Olt, la închisoare!

Fruntaș liberal de la Olt, la închisoare!

1362

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat pe unul dintre cele mai mediatizate dosare de această instanță, în ultimii ani. Completul de 5 judecători a respins apelul inculpaților și a menținut sentința dată la fond, acum un an, în martie 2014. Inculpații cauzei sunt Codruț Sereș – fost ministru al Economiei, Eugen Pena și Traian Oprea – foști directori generali ai Hidroelectrica, George Asan – director Direcția de Furnizare, cât și alte persoane, parte dintr-un grup infracțional.

Olteanul Eugen Pena, fost director al Hidroelectrica Olt, înainte de a fi director general la București, a fost membru PNL Olt, în urmă cu ani. Practic, el nu s-a retras niciodată din partid, dar a refuzat să mai activeze, urmare a pozițiilor profesionale ocupate. În dosarul Hidroelectrica, Pena a fost deja încarcerat, urmând să execute o pedeapsă de 7 ani de închisoare. Pe latură civilă, despăgubirile colective, în care se regăsește și Eugen Pena, depășesc valori amețitoare: 129.722.289 lei, către ANAF și 339.916.431 lei, către Ministerul Energiei. Mai mult, și cheltuielile de judecată ajung la 624 de mii lei. În acest dosar, Codruș Sereș, deja încarcerat în altă cauză, a primit patru ani de închisoare.

Dosarul Hidroelectrica se referă la proasta gestiune, defavorabilă interesului național, a energiei electrice administrată de compania de stat. Practic, procurorii susțin că activitatea grupului infracțional a pus în pericol Sistemul Energetic Național, prejudiciul invocat de acuzarea în cauză: 165 de milioane de dolari.

Multă vreme, aici, la Olt, Eugen Pena a fost considerat unul dintre cei mai bogați oameni din zonă, însă discreția acestuia, devenită proverbială în epocă, nu l-a adus în sensul atenției opiniei publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.