Acasă Actualitate STIMATE DOMNULE PRIM-MINISTRU, DACIAN CIOLOȘ

STIMATE DOMNULE PRIM-MINISTRU, DACIAN CIOLOȘ

606

După multe ezitări, m-am decis să vă scriu pentru că dezastrul în care a fost adusă țara și haosul în care trăiește poporul continuă „cu încrâncenare” și în al doilea sfert de secol postdecembrist. Ca simplu cetățean, sunt pur și simplu îngrozit de gradul de incultură, mediocritate, aroganță, corupție, care au ajuns să fie, la noi, fără echivalent.

În viața politică, mai toate „PERSONAJELE” au un comportament agresiv, „primitiv”, de periferie a civilizației, manifestându-se prin postura de șmecheri, hoțomani și bășcălioși, puși pe căpătuială.

Întreaga viață politică este un CIRC CONTINUU, fără sfârșit, un amalgam de demogogie, ipocrizie, interese murdare și corupție cât cuprinde. Societatea românească, practic, „nu există”, atât timp cât este dominată, în ansamblul ei, de o crasă superficialitate și, de aceea, nu mai surprinde pe nimeni că ROMÂNIA „arată cum arată”, în coada EUROPEI.

Tot ce se „construiește” pe fondul social-economic se numește SĂRĂCIE care a adus ROMÂNIA în rol de VICTIMĂ, când ne gândim că tot timpul de după 1990 potentații mioritici au furat-o la bucată.

Domnule premier, mi-am permis să vă scriu pentru că, sincer, vă consider decent, un om de bună-credință, integru și bine intenționat. În același timp, înțeleg foarte bine că sunteți hărțuit din toate direcțiile, ba chiar „amenințat” de te miri cine, niște analfabeți, de huligani care „ies” din haznaua politică și mediatică de la noi.

Dar, ajunge cu tabloul sumbru al ROMÂNIEI NOASTRE, căci îl cunoașteți foarte bine, pentru că scopul acestor rânduri este acela de a vă sugera MĂSURA care trebuie luată, deoarece NEVOIA de a pune ORDINE în toate domeniile nu mai poate fi amânată. În vocabular este un termen care se cheamă AJUSTARE, și care înseamnă, de fapt, a pune lucrurile în ordine.

AGRICULTURA și INDUSTRIA trebuie puse în ordine, în paralel cu politicile privitoare la știință, literatură, artă, EDUCAȚIE ș.a.m.d., și tot așa, domnule prim-ministru Cioloș! Într-un cuvânt, înfăptuirea MODERNIZĂRII ROMÂNIEI, în raport cu uriașul său potențial uman și material, pentru a reduce radical rămânerea în urmă față de FRUNTAȘII EUROPEI. În acest sens și scop există o CHEIE, domnule prim-ministru, care cred că este cea mai importantă, dacă nu singura șansă pentru atingerea scopului mai sus menționat.

Această CHEIE, domnule premier, se cheamă dezvoltarea ȘTIINȚEI și TEHNOLOGIEI, integrându-le în procesul complex al EDUCAȚIEI care merită, chiar imediat, o ATENȚIE SPECIALĂ. Spuneți-le tuturor, domnule prim-ministru, că VORBĂRIA GOALĂ nu va duce niciodată, niciunde, și tot continuând așa vom rămâne mereu cu 50 de ani în urma țărilor dezvoltate.

În acest scop, trebuie „construite” programe de CUNOAȘTERE și PERSONAL CALIFICAT și este posibil accelerând pe:
– În ROMÂNIA există cel puțin o sută de SPECIALIȘTI super-talentați, super-profesioniști, patrioți, în diverse domenii, care, la rândul lor, cunosc și pot lucra cu alți super specialiști în domenii în care pot obține „PERFORMANȚE DE VÂRF” – premiere mondiale. Istoria noastră are asemenea REUȘITE.

– Se poate „construi” cadrul structural organizatoric, în care să lucreze acești OAMENI, prin grija guvernului.

– Pentru un asemenea „obiectiv” nimic nu-i prea scump încât finanțarea să nu fie o problemă.

Faceți, domnule premier, ca aceste principii și fapte să se constituie în DEVIZE OPERAȚIONALE ale eforturilor ROMÂNIEI de a ajunge o putere EUROPEANĂ! Numai așa țara noastră va ajunge să fie competitivă pe plan internațional și chiar merită acest ROL.

Și știți de ce un asemenea ROL, domnule prim-ministru? Pentru că  nu e lipsit de interes, pentru EUROPA, să știe că ȚINUTUL CARPATO-DANUBIANO-PONTIC pare să fie ALBIA DE FORMARE A POPOARELOR EUROPEI.

Cu stimă deosebită,

Prof. ION PĂTRAȘCU

SLATINA – OLT

4 martie 2016

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.