Acasă Editorial Cum a devenit Gigel Știrbu principalul poluator din județul Olt…

Cum a devenit Gigel Știrbu principalul poluator din județul Olt…

924

La ora când prind contur, pe tiparul virtual, aceste rânduri, în numele liberalismului, la Olt, se lucrează din greu. Domnișoara cu nume de divă zidită, de la partid, scrie discursuri. Cu grijă. Căci, cine le va citi, nu vrea să se pună rău cu puterea roșie de la Olt, dar nici să pară bleg în exprimare.

Simultan, la Scornicești, în incinta locației lui Costel Moisescu, superbele rațe voiajoare dau ture de pregătire, gata s-o întâmpine pe doamna Alina de la București (să sperăm că blonda co-președinte nu va avea pofte de femeie gravidă și va râvni la un rățoi pe varză!), în așteptarea marelui eveniment al lansării candidaților liberali, la niște primării din județ. În ziua când românii comemorează 39 de ani de la marele cutremur…

Toată lumea se pregătește. Poate, unii mai mult, alții mai puțin. Eveniment unic în viața unui partid politic, și nicidecum în viața liberalismului de la Olt. Căci, astăzi, PNL, așa cum înțelege Gigel Știrbu să construiască, e orice, dar mai puțin un Partid Liberal.

Și, s-o luăm din aproape în aproape, justificare cu justificare! Pe Andrei Iordache, Știrbu l-a făcut prim-vicepreședinte, după ce, tot el, așa cum se aude pe o înregistrare scăpată pe surse, când se punea prima oară problema venirii acestuia în PNL, îl definea odios pe acesta. Tot prin conceptul politic al lui Știrbu, și oameni care nu sunt membrii de partid au devenit prim-vicepreședinți. Și, nu cred că se supără bunul meu prieten Marian Vasile de la Studina, căci, despre el este vorba…

Mai departe, partidul crește. Cu Periețeanu de la Icoana, cu Ciocăzanu de la Caracal, cu cine nu mai are loc prin altă parte. E o poveste pe care strămoșii lui Gigel ar condamna-o. Ei, acei oameni care aveau principii, norme de integritate nescrise, nu ca cele de astăzi, bune de violat, când scapă jupânul pe arătură.

Altfel, dacă Neacșa de la Garda de Mediu Olt ar avea în cadrul instituției care nu mai supără de mult pe nimeni, o unitate de măsură a poluării politice, topitoria lui Gigel ar trebui amendată pentru ca, ulterior, să fie închisă! E normal, e justificat în contextul dat, în condițiile în care, de când i-a luat lui Ciugulea șefia PNL Olt, co-interimarul nu s-a gândit, în mod real, să construiască ceva, Ceva sănătos, cu oameni noi, care să se lege pe ideea de liberalism durabil, sănătos.

Până la urmă, privit așa, cu detașare, PNL-ul conceput de Gigel tinde să devină un PSD mai mic. Vă veți convinge după lansarea de vineri, când pe scenă va fi binecuvântat și socrul ministrului Bănicioiu, candidat liberal  la Olt.

Până atunci, Ziarul de Olt rămâne o structură media fidelă deputatului Gigel, gata oricând să-i publice pozițiile critice la adresa persoanelor din conducerea PSD Olt, cât și într-un serial, de câte apariții ar fi cazul, lucrarea sa de doctor în științe. Așa cum a mai făcut-o, cândva, dezinteresat și fără profit, la prezidențiale…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.