Acasă Politic BULITEANU confirmă – singura soluție liberală pentru Primăria Slatina!

BULITEANU confirmă – singura soluție liberală pentru Primăria Slatina!

1087

 

Încă un sondaj de opinie confirmă: Gabriel Dima Buliteanu este singura opțiune pe care pot să o aibă liberalii din Slatina pentru Primăria Slatina. Asta, în timp ce partidul alege să meargă pe strada minciunii și la braț cu jumătăți de măsură și un pedelist drept candidat, văzut de comunitate ceea ce a fost: un locotenent al lui Darius Vâlcov.

Gabriel Dima Buliteanu, un liberal prin definiție, oriunde s-ar duce și oriunde ar acționa în spațiul public, are de partea sa calități și principii. Lucruri care, pentru alții, fie sunt necunoscute, fie le provoacă profunde alergii. Independent de jocurile altora, liberal din convingere, ci nu din interes național, așa cum se poartă de la o vreme, de când PNL Olt a început să devină un cimitir al dinozaurilor de stânga, Buliteanu mai dă o lovitură celor care încearcă să arate realitatea, altfel decât este ea. Și, pentru asta, nu a acționat în afara disciplinei de partid, ci, pur și simplu, numele său se regăsește într-un sondaj de opinie realizat în Slatina, printre slătineni, la care repondenții au răspuns fără să li se ofere avantaje materiale sau sugestii… emoționale.

Încă un sondaj de opinie, aceeași intenție pe partea dreaptă

La sfârșit de noiembrie 2015, Ziarul de Olt, publicație independentă de poșeta divei de la partid care împarte lunar, celor care sunt cuminți și scriu de bine, a dat scriere spre spațiul public unui sondaj de opinie care arăta, la vremea când în PNL se organiza la Slatina un sondaj intern, rezultatele unui alt studiu, realizat și furnizat de către colegii de la Informația de Sud. Autori ai unei cercetări prin care s-a urmărit evidențierea opiniei electoratului din municipiu, față de candidații înscriși în cursa pentru funcția de primar.

Atunci, Gabriel Dima Buliteanu surclasa nume cu pretenții, precum Marius Bălașa, Andrei Iordache sau Victor Iacobescu, înregimentați și ei, în prezent, în PNL. Eșantionul selectat a fost de o mie de persoane la care au răspuns mai mult de jumătate, cu o marjă asumată de +/- 3%.

Sondajul se repetă. Rezultatele sunt aceleași. O singură întrebare…

Echipa care a realizat primul sondaj de opinie a insistat și în efectuarea unui alt studiu, de data aceasta cu acei candidați rămași în competiție astăzi, măcar la faza declarației de intenție.

Astfel, pe cele 1.100 de chestionare efectuate, întrebarea enunțată a fost următoarea: „Dacă mâine ar avea loc alegeri locale pentru Primăria Slatina pe cine ați vota?”. Numele înscrise au fost stabilite, pe chestionar, în ordine alfabetică: Bălașa Marius (PNL); Bircea Cristian (ALDE); Bobeș Marin (MP); Buliteanu Gabriel (Independent); Moț Emil (PSD). Tot pe chestionar a figurat și varianta de răspuns trei în unu: „Nu știu”, „Nu mă interesează”, „Nu votez”. Cum se observă, o întrebare simplă, care nu lasă loc de interpretări, de nuanțări care ar putea să deformeze realitatea din intențiile de vot ale slătinenilor.

MOȚ rămâne în frunte, BULITEANU confirmă, BĂLAȘA nu adună…

Răspunsurile celor o mie de persoane s-au poziționat astfel:
MOȚ Emil – PSD: 284 – 35,78%;
BULITEANU Gabriel – Independent: 208 – 26,30%;
BĂLAȘA Marius – PNL: 172 – 21,67%;
BOBEȘ Marin – MP: 67 – 8,44%;
BIRCEA Cristian – ALDE: 62 – 7,81%;
Nu știu/Nu mă înteresează/Nu votez: 307.

Candidatul PSD, Emil Moț își continuă acțiunea de fidelizare a electoratului de stânga, aspect care poate fi pus și pe seama retragerii din miezul vieții politice a ministrului secretar de stat – prof. Emil Albotă, cel care nu mai afișează interes pentru a fi candidatul UNPR la Primăria Slatina. Gabriel Dima Buliteanu se identifică drept o soluție a slătinenilor nemulțumiți de întreaga clasă politică, iar o astfel de stare nu alege între stânga și dreapta. Vedem în dreptul său o consolidare a poziției în postura de singurul real urmăritor al candidatului PSD. Singurul capabil să răstoarne mașina pesedistă. Din cursa sa spre Primăria Slatina. Marius Bălașa, pedelistul de la PNL, nu ajunge la scorul partidului, chiar dacă, între timp, și-a lipit, precum proteza de un ciot, foști candidați în echipa sa. Practic, bazinul electoral al lui Andrei Iordache se risipește, dar nu se regăsește la Bălașa. Mai degrabă, simpatia oamenilor față de cei doi merge spre candidatul independent, și nu urmează traseul aventurierilor politici.

În schimb, nimic surprinzător, nimic nou sub soare: Bobeș de la MP și Bircea de la ALDE își consolidează poziția de arbitrii în lupta altora…

Considerații generale

Se observă o creștere a interesului electoratului slătinean pentru independență, o blocare în proiect a ideii liberale de la Slatina și un plan tactic de război, bine pus la punct, făcut de cei de la PSD. Alegerile de la Slatina se anunță foarte interesante. Iar, dacă există un pericol pentru stânga, acela nu vine din dreapta, ci din aria de cuprindere a candidatului independent Gabriel Dima Buliteanu, singurul aflat pe turnantă în ascensiune față de ceilalți competitori…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.