Acasă Actualitate Iubiți fără limite!

Iubiți fără limite!

343
 
Lumea, cea care aleargă după vise frumoase, case cât mai înalte, mașini cât mai scumpe, desfătări în paradisuri pământene, uită, de fiecare dată, esențialul: bucuria din spatele lucrurilor simple, a zâmbetului necondiționat…
Unii înțeleg aceste sensuri ale vieții, dar, fie că fac prea târziu, când timpul nu mai are răbdare cu ei, fie muntele zădărniciei este atât de înalt încât ascunde frumusețea condiției umane, pierdută dincolo de un apus imaginar.
O pledoarie pentru normalitate, o face, în cele ce urmează, un colaborator regăsit: Alin Bolboașă Șofaru. Editorului nu-i rămâne decât o invitație la lectură. O altfel de lectură…
 
 
„În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh
 
Frați creștini,
 
Vă pun înainte o provocare : Cum credeți că era lumea dacă Dumnezeu ne arăta dragostea Sa doar odată pe an? Într-o zi oarecare? Am dreptate când spun că în mintea dumneavoastră imaginea nu a fost tocmai plăcută? Atunci de ce suntem așa egoiști? De ce trebuie să existe o zi pe an în care ne arătăm dragostea față de persoană iubită? „Draga mea astăzi este 21 februarie și nu te iubesc cum trebuie… Trebuie să aștepți până p 24 că abia atunci este ziua îndrăgostiților; nu îți aduc flori că este luni astăzi, doar de ziua îndrăgostiților primești și flori și atenție totală din partea mea” Cum ar fi să te iubească o mamă doar luni, joi și sâmbătă, în restul zilelor să își ia „concediu”?
 
Când iubești nu ai limite, nu ești egoist și dăruiești fără a aștepta ceva în schimb. Dragostea profundă și adevărată o vedem la Hristos care pe Cruce fiind nu contenește să ne arate cum ne iubește.
În fiecare an v-am scris, dragii mei, despre ce înseamnă dragostea și cum prin iubire putem gusta Raiul. În orice relație indiferent de care este ea, există dragoste. Dar până a ajunge acolo este o primă haină pe care trebuie să o îmbrăcăm : jertfa. Ea este obligatorie în orice relație și mai ales este primul act de iubire. Este o jertfă să dăruiești din timpul tău știind că nu o îl mai capeți înapoi stând lângă persoana alături de care vrei să îmbătrânești și pe care să o ai partener de mântuire. Explicația este simplă : este o jertfă să stai cu telefonul în mână dând mesaje dimineața cum te trezești ca ea să înceapă ziua cu tine, tot jertfă este când faci tot posibilul să o faci să râdă tot timpul bucurându-te și tu de lumina feței ei. Te jertfești stând cuminte lângă ea în casă când ii este rău și cauți să o faci să îți vorbească toată ziua pentru că vei ajunge să o iubești atât cât te-ai jertfit pentru ea și în esență pentru voi. HRISTOS PE CRUCE S-A JERTFIT!
 
Obligatoriu peste haina jertfei trebuie să mai iei o haină, pe cea a iertării. După bucuria primelor zile egoismul tău se lovește de „fițele” ei și invers. Personalitatea ta puternică invadează spațiul ei și invers, gândurile ei își fac loc în mintea ta și invers ceea ce duce la incomoditate dar trebuie obligatoriu să ierți. Ea vrea plimbare tu vrei film, jertfește – te și iartă. Ea vrea popcorn la film tu vrei semințe, jertfește-te, mergi la magazin, în pijamale dacă este nevoie, ia popcorn și iartă că te-a scos din casă la ora aia. HRISTOS PE CRUCE A IERTAT! Peste acestea două vine mantia pusă de Dumnezeu – dragostea. Abia acum după ce ai învățat omule să te jertfești și să ierți poți începe să iubești… Uită-te bine cum și cu ce ești îmbrăcat pentru că de vrei să guști Raiul așa vei merge pe stradă, demn, îmbrăcat astfel în fiecare zi nu doar pe 14 Februarie, 24 Februarie sau 1 Martie…. Mergi așa îmbrăcat și luni, marți, miercuri, joi, ș.a.m.d. HRISTOS PE CRUCE A IUBIT!
 
Nu iubiți doar când vreți voi, nu stați lângă persoana respectivă doar când vreți voi și „aveți timp” , nu vorbiți cu persoana iubita doar când aveți voi chef, egoiștilor! Dăruiți totul, jertfiti totul, iertați totul și iubiți totul! Nu poți să o placi doar când este macheată sau doar când îți gătește mâncarea preferată, trebuie să o iubești și când este nervoasă și când plânge și când râde și după ce își usucă părul și arată „curentată” și când te ceartă, etc. Altfel ești un egoist! Mesajul meu pentru anul acesta este să vă iubiți fără limite așa cum Dumnezeu a iubit lumea încât pe unicul Său Fiu L-a dat pentru noi ca oricine crede în El să aibă viață veșnică. Să iubiți cum Dumnezeu iubește și să nu mai fiți egoiști! Dragostea se oferă, nu se vinde nu se cumpără! Amin!”
 
Prof. Teolog Alin Bolboașă Șofaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.