Acasă Actualitate Luni dimineaţă. Primarii olteni s-au întâlnit cu Cioloş

Luni dimineaţă. Primarii olteni s-au întâlnit cu Cioloş

291

Programul de luni, 22 februarie a.c., al prim-ministrului Dacian Cioloş a fost foarte încărcat. Acesta şi-a început ziua de lucru cu o întâlnire cu preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Markku Markkula. O participare importantă a fost şi cea de la deschiderea oficială a celei de-a XIX-a sesiuni ordinare a Adunării generale Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), condusă primarul de la Izbiceni, Mircea Velica, şi la care au participat şi 22 primari din judeţul Olt, reprezentând localităţi afiliate la ACoR.

Evenimentul, cu tema „Abnegaţie, Altruism, Armonie şi Autoritate în Asociaţie – 2016”, a avut la Hotel Rin Grand, din Bucureşti, luni, 22 februarie, cu începere de la ora 10.00. Acestă întrunire a fost una din mai multe astfel de întâlniri în perioada 21-24 februarie. În cadrul activităţilor din prima zi, mebrii ACoR şi-au prezentat şi Raportul de activitate pe anul 2015, bilanţul contabil pe anul 2015, proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016, planul anual de achizţii publice pentru anul 2016.

În cadrul conferinţei de deschidere, premierul Cioloş s-a adresat primarilor din României şi i-a anunţat că va propune anumite soluţii care să atenueze fenomenele negative care au fost semnalate la nivelul administraţiei locale. Tot acesta a mai spus că autorităţile publice locale ar trebui să atragă investiţii directe şi să creeze locuri de muncă:
„Soluţiile pe care le vom propune trebuie foarte bine fundamentate, cu diferite alternative care să fie discutate public în mod serios şi responsabil, dincolo de interese electorale sau interese pe termen scurt şi trebuie să fie bazate pe informaţii corecte şi detaliate”.
Tot acesta a mai spus că trebuie să se îmbunătăţească colectarea taxelor şi impozitelor locale, eliminarea evaziunii fiscale, regândirea sistemului de impozite şi taxe locale, mai ales a impozitului pe proprietate.
 

ACoR a luat fiinţă în anul 1997, iar în prezent numără peste 2000 de comune din ţară – membre. Scopul acestei asociaţii este reprezentarea unitară a intereselor membrilor  atât în relaţia cu instituţiile centrale, cât şi cu cele de la nivel european sau internaţional. Din anul 2006 este membru cu drepturi depline în Consiliul Comunelor şi Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR), devenind astfel şi membru al U.C.L.G, iar din anul 2005 este reprezentată în cadrul Comitetului Regiunilor, în calitatea de observator.

Pentru mai multe detalii despre ACoR, puteţi accesa următorul link: http://www.acor.ro/acor/prezentare-acor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.