Acasă Interviu Flash-interviu cu ION VĂTRAI, consilier local PSD, în cadrul Consiliului Local Slatina

Flash-interviu cu ION VĂTRAI, consilier local PSD, în cadrul Consiliului Local Slatina

782
 
«În cei patru ani de zile, am rămas aceeaşi persoană cu care se poate discuta orice problemă edilitară, o persoană care spune ceea ce trebuie şi nu ceea ce se vrea să se audă»
 
Consiliul Local Slatina este forul legislativ al municipiului, format din oameni care au ca datorie să ajute comunitatea prin intermediul unor proiecte de hotărâri locale bune. Fiecare consilier face parte dintr-un anumit partid,  indiferent care ar fi acela, şi trebuie să pună, mai presus de orice, interesul cetăţeanului. Un consilier care a înţeles cel mai bine că cetăţenii trebuie ascultaţi, că trebuie să se comunice cu ei, ca ideile lor trebuie să fie auzite şi de ceilalţi consilieri, este Ion Vătrai. Consilier local din partea Partidului Social Democrat. Este consilierul care a demarat cele mai multe campanii, devenite propuneri în consiliul local, o parte dintre acestea au devenit hotărâri de consiliu. Este consilierul cu multă muncă de teren, care vede şi propune. Totul pentru cetăţenii Slatinei!
 
– Ce trebuie să ştie locuitorii municipiului Slatina despre consilierul local Ion Vătrai?
– Slătinenii trebuie să ştie că am rămas acelaşi care am fost şi înainte de a-mi oferi şansa să-i reprezint în Consiliul Local, ca atunci când eram simplu cetăţean. Sunt un om care îmi pasă de acest oraş şi care a demonstrat că se poate face politică şi fără să pui, pe primul loc, interesele materiale şi cele personale. În cei patru ani de zile, am rămas aceeaşi persoană cu care se poate discuta orice problemă edilitară, o persoană care spune ceea ce trebuie şi nu ceea ce se vrea să se audă.
 
– Când aţi fost ales consilier local, ce aţi sperat să găsiţi în Consiliul Local Slatina?
–  Am sperat să găsesc o echipă care să fie dornică, să facă ceea ce trebuie pentru Slatina şi pentru slătinenii pe care îi reprezintă. Deşi mi s-a mai spus că nu prea trebuie să ma implic prea mult pentru Slatina, pentru că nu o să mă aprecieze cineva pentru asta, fiecare îşi face treaba aşa cum consideră. Eu, înainte de a deveni consilier local, am citit obligaţiile şi legile. Iar când am fost ales, am ştiut ce trebuie să fac. 
– Care sunt proiectele dumneavoastră de suflet pe care le-ai propus în Consiliul Local Saltina?
– Am vrut, ca la Unitatea Militară, să facem un parc, iar cetăţenii să vină ei să planteze pomi. Apoi, mi-a venit ideea să facem şi un parc al tinerilor căsătoriţi şi asta a devenit şi o hotărâre de consiliu. Momentan, nu se pune în aplicare.
 
–  Câte dintre proiectele propuse de dumneavoastră au devenit HCL (Hotărâre de Consiliu Local)?
– Despre una v-am spus chiar mai devreme, cea referitoare la parcul pentru tinerii căsătoriţi. O idee pe care am apropus-o, dar proiectul nu purta semnătura mea. O altă hotărâre este cea care face referire la persoanele care deţin animale şi ies cu ele pe domeniul public, să facă curat în urma animalelor, dacă acestea îşi fac nevoile. Din păcate, nici aceasta nu se aplică. Am colaborat destul de bine cu Compania de Apă Olt, când am schimbat modul de facturare al consumului de apă. Unii spun că am crescut şi am scăzut preţul la apă. Eu vă spun că a trebuit să ne conformăm obligaţiilor contractului de finanţare din fonduri europene şi apoi am venit cu soluţii încât oamenii să nu resimtă puternic impactul creşterii tarifului. Aşa cum spuneam şi la prima întrebare, vreau să le spun oamenilor ce trebuie, nu ce vor să audă.
 
– Este Consiliul Local Slatina controlat politic?
– Consiliul Local Slatina este foarmat din oameni politici. Suntem mai multe partide şi nu cred că un singur partid, la un moment dat, le-ar putea controla pe celelalte. Pentru mine este mai important ce vor cetăţenii decât ce vrea partidul
–  Câtă încredere credeţi că au cetăţenii Slatinei în consiliul local?
– Din discuţiile cu cetăţenii, reiese faptul că, în majoritate, au încredere. Problema este că nu ştie ce face consiliul local, care sunt atribuţiile acestuia. Nu se face diferenţă între ceea ce face consiliul local şi ce face primăria.
 
– Ne puteţi spune câteva probleme care v-au fost prezentate de cetăţeni şi cum v-aţi implicat în rezolvarea lor?
– O problemă semnalată a fost cea a locuitorilor Străzii Alice Botez, în cartierul Clocociov. Persoanele de acolo doreau racordarea la reţeauna de gaze. În timp, m-am implicat în rezolvarea acestei probleme şi acum strada beneficiază de gaze. O altă problemă care mi-a fost semnalată a fost cea a trotuarului din zona  industrială de est (n. red. zona Prysmian, Pirelli, TMK). Oamenii circulă pe partea carosabilă. Am discutat cu firmele din acea zonă şi am promisiunea că, atunci când vremea va fi favorabilă, vom demara lucrări pentru amenajarea trotuarului măcar pe o parte şi aş vrea să supralărgim până la ieşirea din minicipiu. Altă problemă este o hotărâre de consiliu, care prevede că, la blocurile reabilitate termin, nu se mai poate interveni. Pe această cale avem foarte multe solicitări de la cetăţeni în care oamenii spun că vor să-şi construiască balcoane sau să-şi extindă spaţiile comerciale. Am făcut tot ce depinde de mine pentru  modificarea hotărârii. În cartierele Clocociov şi Cireaşov, după ce s-au făcut investiţii şi oamenii benefciază de trotuare, multe trotuarele s-au transformat în adevărate parcări. Am avut discuţii, atât cu Poliţia Rutieră, cât şi cu Poliţia Locală. Din păcate, se bate pasul pe loc, nu vor să se implice foarte mult şi chiar nu aş vrea să asistăm la un eveniment tragic.
 
– Veţi mai candida pentru un loc în Consiliul Local Slatina?
– Înainte de a lua o astfel de decizie, trebuie să trag o linie şi să văd ce am făcut , dacă merit sau nu. Eu consider că aşa este corect. Pe de altă parte, va trebui să cunosc şi celelalte propuneri de pe lista de consilieri, pentru a vedea dacă principiile lor sunt compatibile cu ale mele.
 
– Dacă aţi fi consilierul personal al primarului, ce l-aţi sfătui să facă pentru Slatina?
– Pe primarul Slatinei l-aş sfătui să trateze oraşul ca pe propria gospodărie şi cetăţenii ca pe membrii familiei sale.
 
– Ca slătinean, cum vă pot aborda? Cum pot comunica cu dumneavoastră?
– Oricând, la numărul de telefon 0740146543, la adresa de e-mail ionvatrai@yahoo.com, dar şi pe popularul Facebook, tastând numele meu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.