Acasă Actualitate Ete pe Gigel! Monarhistu’! Criză de imagine?

Ete pe Gigel! Monarhistu’! Criză de imagine?

386
 
 
După ce a luat o pauză la preumblările sale prin teritoriu, acolo unde vrea să refacă USL, căci, de pe poziția de copreședinte al PNL Olt, domnul în cauză caută pentru partid doar candidați refuzați de PSD, sau membri ai acestui partid (vezi Neaga de la Șerbănești!), Gigel Sorinel Știrbu a decis s-o dea iar pe monarhism. Chit că în România, instituția regală este simpatizată de 3% dintre români. Chit că, înainte de a fi liberal, Gigel a debutat în politică sub steagurile socialismului, la ApR, partid condus de tătucul Meleșcanu, disident din PDSR.
În concluzie: dă-i înainte cu… declarația de presă! În care omul își susține cauza privind 10 mai – Ziua Independenței Naționale. Chiar dacă ea este, în prezent, apreciată întocmai, pe 9 mai. Conform adevărului istoric…
Reproducem textul poziției publice exprimată de deputatul care o dă pe monarhism, după ce, de două ori, în rânduri succesive, a fost făcut parlamentar prin stăruința primarilor pesediști din județul Olt. Oameni din clasa muncitoare care nu au nimic în comun cu regalitatea…
 

Declarație de presă a deputatului PNL Gigel Știrbu privind declararea zilei de 10 mai – Ziua Independenței României

 

           „La finalul anului 2013, am inițiat Proiectul de Lege pentru declararea zilei de 10 mai – Ziua Independenței României.  Propunerea a fost semnată de 77 de deputați și senatori. Conducerea Camerei Deputaților a decis ca raportul pe acest proiect să fie redactat de Comisia de Muncă, pretextând că este vorba de o zi liberă, și nu de către Comisia de Cultură, așa cum ar fi fost normal, având în vedere că proiectul se referă la o chestiune de identitate națională.

După doi ani de trimiteri succesive între plen și Comisia de Muncă, timp în care proiectul a primit și aviz favorabil de la Guvern, președintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon, dorește schimbarea a însăși esenței legii prin modificarea zilei de 10 mai cu cea de 9 mai.

          

Această propunere este contrară aspectelor istorice și parcursului democratic al statului român. Atașat veți găsi o serie de argumente notate de istoricul prof. univ. dr. Alin Ciupală.

Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a bloca promovarea unei Legi care să promoveze ziua de 9 mai ca Zi a Independenței. Solicit public susținerea din partea tuturor celor care doresc respectarea adevărului istoric și declararea Zilei Independenței în ziua în care chiar făptuitorii acestui mare deziderat românesc și-au dorit sa fie sărbătorită – anume, 10 Mai.

             Până la această oră, și-au exprimat deja susținerea publică pentru Declararea Zilei de 10 Mai – Ziua Independenței României, următoarele personalități:

  • Neagu Djuvara, istoric, veritabil om de cultură,
  • Alin Ciupală, prof. univ. dr., Facultatea de Istorie, Universitatea București,
  • Adrian Niculescu, conf. univ. dr., titular catedra de istorie, Facultatea de Științe Politice, SNSPA, fost consilier al ministrului culturii Ionuț Vulpescu,
  • Vlad Nistor, prof. univ. dr., istoric,
  • Stelian Tănase, doctor in sociologie politică, scriitor, analist politic
  • Andrei Țăranu, conf. univ. dr., Facultatea de Științe Politice, SNSPA,
  • Armand Gosu, Revista „22”, conf. univ. dr. Facultatea de Științe Politice, Universitatea București,
  • Andrei Manolesccu, redactor-șef adjunct „Dilema Veche”,
  • Alexandru Radu, Sfera Politicii, prof. univ. dr. Facultatea de Științe Politice, Universitatea Dimitrie Cantemir.

În zilele următoare așteptăm să ni se alăture și alți susținători. (Gigel Știrbu, Președinte, Comisia pentru Cultură, Arte și Mijloace de Informare în Masă din Camera Deputaților)”

 
 
 PS: Altfel, rugăm departamentul de presă al domnului Gigel să fie mai atent la gramatica limbii române. Un obraz regal se ține cu respect! Spre exemplu, „Comisia de muncă” se scrie, corect, cu „M”.

Până să rezolve chestiunea cu regalitatea, Știrbu ar mai putea ține și audiențe prin colegiu că, vorba aia: la Drăgănești, lumea îl vede mai des pe Șova decât pe el. Iar senatorul e… vai de beciul lui!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.