Acasă Actualitate Subunităţi de jandarmi, desfiinţate la Olt. Păreri împărţite, primari revoltaţi

Subunităţi de jandarmi, desfiinţate la Olt. Păreri împărţite, primari revoltaţi

657
 
Trei subunităţi de jandarmi din Olt au fost desfiinţate. Este vorba despre cele din oraşele Poatra-Olt, Drăgăneşti-Olt şi din comuna Osica de sus. Jandarmii asigurau ordinea şi liniştea publică în acele localităţi, însă, printr-o decizie venită de la Bucureşti, s-a pus lacătul pe aceste subunităţi. Astfel, în judeţul Olt vor mai funcţiona doar subunităţile din municipiile Slatina, Caracal, din oraşele Balş, Corabia, Potcoava, Scorniceşti şi comunei Deveselu.
Prezenţa jandarmilor în acele localităţi făcea ca numărul infracţiunilor să fie redus. De acum încolo, trebule mult noroc.
 
Primari nemulţumiţi
Primarii din oraşul Piatra-Olt şi comuna Osica de Sus nu sunt de acord cu această decizie despre care nu au fost informaţi. Pentru a afla părerea acestor primari, i-am contactat.
Primarul oraşului Piatra-Olt, Tudor Udrescu, a spus că el nu a fost anunţat în prealabil şi că a aflat întâmplător de această decizie:
„Nu ne-a consultat nimeni. Am aflat întâmplător. Nu ne-a întrebat absolut nimeni. Nicio adresă înainte, nimic”.
Şi primarul comunei Osica de Sus, Ion Ciocan, este revoltat de această situaţie. Acesta spune că nici lui nu i s-a comunicat această decizie, ci şeful postului de jandarmi i-a spus că vor părăsi postul şi vor preda ce nu le aparţine şi îşi vor lua ce este al acestora:
 „Pe mine nu m-a întrebat nimeni. Pur şi simplu a fost desfiinţat. Nu mi s-a comunicat nimic, nu am fost informat. Şeful grupei de jandarmi din comună mi-a spus că, începând cu data de, noi trebuie să plecăm. În rest, nu ştiu absolut nimic. Au predat inventarul, pe care îl aveau de la noi, şi-au luat ce a fost al dumnealor”.
 
Efective regrupate, la Olt
Contactat telefonic a fost şi colonelul Dorel Drejoi, inspecorul-şef al Inspectoratului de Jandarmi Olt, care ne-a spus că mai multe astfel de subunităţi s-au desfiinţat în ţară. Astfel, subunităţile s-au restrâns şi, prin acest fapt, creşte capacitatea de intervenţie a efectivelor de jandarmi olteni:
„A fost ceva stabilit la nivel naţional în acest sens. Referitor la aceste desfiinţări, la nivel naţional s-au desfiinţat mai multe grupe acolo unde nu erau obiective ale Jandarmeriei Române. În localităţile Piatra-Olt, Drăgăneşti şi Osica de Sus, nu aveam obiective.  Efectivele au fost regrupate şi a crescut capacitatea de intervenţie a jandarmeriei pe raza judeţului Olt. Efectivele nu mai sunt dizlocate în atât de multe subunităţi, au fost restrânse în mai puţine subunităţi şi a crescut capacitatea de intervenţie a efectivelor de jandarmi”.
 
Parlamentari insensibili!
Nici parlamentarii olteni, care reprezintă colegiile în Senat şi Camera deputaţilor nu s-au arătat interesaţi, public, de aceste mpsuri de desfiinţare a subunităţilor de la Piatra Olt, Drăgăneşti-Olt şi Osica de Sus. Deputaţii Colegiilor 3 şi 6, adică Florin Iordache şi Gigel Ştirbu nu au avut pe agendă interpelări sau reacţii cu privire la desfiinţarea subunităţilor de jandarmi din localităţile pe care le reprezintă în Parlament, aşa cum nici senatorii olteni, cum ar fi Dan Şova, nu a zis nici despre acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.