Acasă Actualitate Garda de Mediu Olt: controale şi amenzi aplicate în ianuarie 2016

Garda de Mediu Olt: controale şi amenzi aplicate în ianuarie 2016

808

În prima lună a anului 2016, Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a realizat 46 de inspecţii şi controale. Dintre acestea, 35 au fost inspecţii de mediu planificate (34 de inspecţii în domeniul controlului poluării industriale şi respectării regimului substanţelor chimice periculoase şi un control în domeniul biodiversităţii, bio securităţii şi ariilor naturale protejate). Au mai fost efectuate 11 controale de mediu neplanificate – în domeniul controlului poluării industriale şi respectării regimului substanţelor chimice periculoase.

Aceste inspecţii au avut ca scop verificarea dispoziţiilor legale în vigoare şi a condiţiilor stabilite în actele de reglementare din domeniul poluării indistriale.

Tot în această perioadă, s-au realizat şi inspecţii pentru autorizare şi la finalizarea proiectelor cu finanţare din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare. Aceste inspecţii au fost realizate în colaborare cu Agenţia pentru Mediu.

Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii de Mediu a desfăşurat activiţăţi de inspecţie la scolicitarea Comisariatului General. Ele au vizat: controale la depozitele de deşeuri municipale, clasa „B”, în operare (conforme sau nonconforme).
În luna ianuarie, s-au constatat două fapte de natură contravenţională – amenzi în valoare de 32.000 lei.

Prima amendă, în valoare de 30.000 lei, pentru nerespectarea obligaţiei de a solicita şi obţine autorizaţie de mediu, pentru desfăşurarea activităţii de turnare a metalelor neferoase şi suspendarea activităţii până la obţinerea autorizaţiei de mediu.

A doua amendă , în vloare de 2.000 lei, pentru depozitarea unui număr de 11 autovehicule scoase din uz, fără ca acesta să fie amenajat pentru astfel de activităţi.

În ianuarie, Comisariatul Judeţean Olt a soluţionat şase sesizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.