Acasă Politic Un ales căruia îi pasă de cei ce l-au votat! Deputatul Virgil...

Un ales căruia îi pasă de cei ce l-au votat! Deputatul Virgil Delureanu intervine pentru îndreptarea unor greșeli din Codul Fiscal

326

 

Noul Cod Fiscal este unul controversat din cauza unor neclarităţi privind aplicarea normelor metodologice. Codul Fiscal a fost promulgat la 7 septembrie 2015, fiind publicat în Monitorul Oficial Nr. 688 din 10 septembrie 2015, și a suferit mai multe modificări. Respectivul cod a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016. În data de 13 ianuarie 2016, normele au fost aprobate prin Hotărârea nr. 1/2016 şi publicate în Monitorul Oficial din 6 ianuarie 2016.

Codul Fiscal nu reprezintă, în unele locuri, interesele contribuabililor
Normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal prevăd că primii 400 de metri pătraţi se calculează cu tarif de curţi-construcţii pentru fiecare categorie de folosinţă a terenurilor, respectiv: arabil, păşune, fâneaţă etc. Tarifele pentru categoria curţi-construcţii sunt de 25 de ori mai mari faţă de tarifele de la celelalte categorii de folosinţă. Legiuitorul se pare că a omis să armonizeze latura pecuniară a Codului Fiscal cu situația de fapt întâlnită în cadrul românilor de rând. Însă, orice greșeală trebuie corectată!
Astfel, cetăţenii care merg să-şi achite impozitele pe terenuri vor avea o surpriză, şi anume: vor fi jecmăniţi. Administraţiile locale din ţară au decis să păstreze taxele şi impozitele din anul 2015. Sperând astfel să vină în ajutorul cetăţenilor. Pentru că: taxele sunt aberante, iar oamenii trebuie într-un fel ajutați. Practic, terenul arabil se subscrie modului de calcul prin care se impozitează curțile și constucțiile. Aceeași situație și în cazul livezilor. Se ajunge în postura halucinantă ca o plantație de porumb să fie evaluată ca o suprafață de intravilan, destinată zonei de curte, iar oamenii au tot dreptul să fie revoltați, pentru că deși vor să beneficieze de bonificația legală, stabilită pentru cei care plătesc impozitele până în 31 martie, cei care ajung la ghișeu constată că au mult mai mult de plată.
 
 
Primarii asupra cărora se revarsă nemulțumirile nu pot să rezolve cu nimic, căci legea nu e făcută de ei. Doar să intervină în interiorul cadrului legislativ care le permite acestora să joace cu valoarea impozitelor între anumite cote și să meargă spre minim. E posibilă chiar și o grevă fiscală, căci nedreptatea este evidentă. Însă, până acolo, situația a intrat deja în atenția parlamentarilor.
 
Virgil Delureanu nu stă degeaba!
Deputat de Olt, Virgil Delureanu a luat act de această anomalie legislativă și a decis să se implice: „Știu nemulțumirea oamenilor, este perfect îndreptățită. Vom interveni asupra acestei situații, iar nu cred că oamenii de bunăcredință trebuie să fie pedepsiți prin efectul legii. Noi, deputații de la Olt am început deja demersurile pentru rezolvarea acestei situații. Ea afectează cetățenii din mediul rural și trebuie să recunoaștem deschis adevărul: efectele negative se vor resimți asupra culturilor de subzistență pe care omul le înființează în jurul casei. Mă consider dator să-i apăr pe alegătorii care m-au votat, pe cetățenii acestei țări, afectați de această anomalie legislativă. Toți colegii deputați cu care am vorbit până acum îmi dau dreptate și au decis să susțină alături de mine, de ceilalți deputați de la Olt, intervenția în cauză”.
 
Mesajul pe care Virgil Delureanu l-a preluat este unul al cetățenilor cu care acesta stă de vorbă atunci când vine în colegiu și discută realitatea din satul românesc, una care nu este de fiecare dată conformă cu cea văzută de domnii tehnocrați de la București.
Mai mult, starea de tensiune socială, acutizată de relația cetățean-autoritate locală, atunci când omului i se spune în față că trebuie să plătească mai mult, iar nimănui nu-i convine așa ceva…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.