Acasă Politic Toma, în prima linie. Acolo unde se fac planurile de război: „Anul...

Toma, în prima linie. Acolo unde se fac planurile de război: „Anul 2016 ne va testa curajul!”

316
În ultimul sfârşit de săptămână al lunii ianuarie 2016, secretarul general-adjunct al Uniunii Naţionale pentru Progresul României, senatorul Ion Toma, a participat la întâlnirea Regională a zonei Centrale, care a avut loc la Braşov. La aceeaşi întâlnire au fost prezenţi şi preşedintele UNPR, Gabriel Oprea şi purtătorul de cuvânt al formaţiunii, deputatul Luminiţa Adam, precum şi colegi şi lideri importanţi ai partidului. Acolo s-a discutat despre actualitate şi despre planuri în contextul alegerilor locale din acest an.
 
Cu această ocazia, senatorul a susţinut şi un discurs, pe care vi-l prezentăm întocmai:
„Stimaţi prieteni! De regulă sfârşesc discursurile mele printr-un îndemn: Să lărgim cercul şi să strângem rândurile! Vreau de această dată să vă transmit că este datoria noastră să fim o echipă unită, însă mereu în expansiune, pentru că românii au nevoie ca echipa UNPR să fie una tot mai mare şi tot mai unită. Astăzi, voi începe cuvântul meu prin a vă spune o vorbă înţeleaptă a unui mare politician, Winston Churchill, care spunea aşa: «Succesul nu este final, eşecul nu este fatal: curajul de a continua contează cu adevărat!»
Dragii mei, de când sunt în UNPR am trăit şi momente de succes, multe şi frumoase, şi momente de mai puţin succes, foarte puţine, dar am învăţat această lecţie, cea mai importantă dintre toate: curajul de a continua contează cu adevărat! Anul 2016 ne va testa curajul! Curajul de a continua! Anul 2016 ne va face să demonstrăm din ce suntem făcuţi! Avem curajul să continuăm să fim aceiași bărbați de stat şi oameni politici adevăraşi şi maturi? Anul 2016 este cel mai important an pentru noi de la înfiinţare şi trebuie să avem curajul să-i facem faţă pe măsură! Ştiu că mulţi dintre voi se întreabă: Vom merge în alegeri singuri sau în alianţă? Răspunsul acesta va veni cât de curând şi, cel mai important, va veni la momentul potrivit pentru noi. Însă nu aceasta este întrebarea pe care trebuie să ne-o adresăm acum. Întrebarea adevărată este: suntem noi pregătiţi pentru orice opţiune? Avem noi curajul şi calităţile necesare, fie că vom candida singuri sau în alianţă? Adevăratele calităţi ale unui om politic se manifestă în campania electorală. Alegerile sunt cel mai sever examen care stabileşte adevărata capacitate a fiecăruia dintre noi. De asta nu contează dacă vom candida singuri sau în alianţă, atât timp cât fiecare dintre noi avem curajul să ne luptăm şi să fim loiali unii altora şi UNPR-ului. Dacă suntem pregătiţi, nu contează că suntem singuri sau alături de PSD. Iar dacă ai oamenii alături de tine, dacă eşti de fiecare dată în mijlocul lor, atunci eşti pregătit. De aceea, astăzi, aici, la Braşov, vreau să vă cer trei lucruri. Par simple, dar sunt extradordinar de importante:
1. Aveţi curajul să vă organizaţi aşa cum nu aţi făcut-o niciodată până acum! Nu lăsaţi nicio uliţă nebătută şi niciun drum neumblat. Fie că vom candida singuri sau în alianţă, modul în care ne organizăm va face difereţa între victorie şi înfrângere!
2. Aveţi curajul să fiţi mai deschişi ca niciodată până acum! Nu lăsaţi oamenii să aibă dubii sau rezerve faţă de UNPR. Partidul şi candidaţii noştri trebuie să fie mai transparenţi şi mai clari şi mai deschişi decât toţi ceilalţi, pentru ca românii să vadă că doar cei curajoşi nu au nimic de ascuns.
3. Aveţi curajul să fiţi mai loiali ca niciodată până acum! UNPR este un partid puternic, atât de puternic încât niciun duşman nu va reuşi să ne doboare din exterior, dar singuri ne putem face rău din interior. Vă cer să vă priviţi colegul sau colega de partid ca pe un frate sau ca pe o soră și să vă încredeţi şi luptaţi, împreună, ca fraţii, uniţi şi loiali unii altora! Vor apărea în perioada următorare tot felul de sondaje de opinie. Vreau să ştiţi un lucru: nu există sondaje mai bune decât alegerile şi nu există eşantioane mai mari decât totalul membrilor de partid! Dacă partidul nostru este mare, unit, loial şi curajos, atunci locul nostru pe scena politică şi la guvernare este asigurat! Înainte de a încheia, vreau să vă mai spun un lucru: în politica noastră au ajuns la modă tehnocraţii. Cine îşi aduce aminte de 2010 ştie că noi am fost primii tehnocraţi ai unei Românii în plină criză: am făcut nu ce era neapărat popular, ci am făcut ce era corect, asigurând stabilitate ţării. Aşa cum am reuşit atunci să ne facem un nume şi o cale, aşa vom reuşi şi acum. Aveţi încredere!”

1 COMENTARIU

  1. Selectam colaboratori pentru o activitate simpla la domiciliu! Castiga bani de acasa, usor si inteligent! Oferim si curs special gratuit de instruire pas cu pas. Numai dupa ce te hotarasti cu cea mai mare seriozitate, cere-ne detalii la adresa de email: crismrc36@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.