Acasă Actualitate La ISU Olt. Echipamente noi şi patru scafandri

La ISU Olt. Echipamente noi şi patru scafandri

689

Luni, în prima zi a lunii februarie a.c., reprezentanţii ISU au prezentat noile echipamente, pe care le vor folosi salvatorii în intervenţiile lor. Aceste echipamente au fost primite în cadrul proiectului „Răspunsul eficient salvează vieți”, derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care deține calitatea de aplicant. Conferinţa de presă a fost susţinută de șeful Serviciului Logistic al ISU Olt, colonel Răzvan Arion, și purtătorul de cuvânt Alin Băsăşteanu, la sediul Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” Olt.

Pompierii au expus, spre prezentare, noile echipamente, după cum urmează: „o autospecială cu echipament specific pentru transport scafandri la intervenție (autospecială transport scafandri, ambarcațiune cu motor pentru intervenție scafandri, echipament individual specific), două ambarcațiuni de salvare din aluminiu cu motor, o motopompă de mare capacitate, o ambarcațiune pentru intervenție și salvare cu chilă rigidă și borduri moi, două autoturisme, două remorci peridoc pentru transportul ambarcațiunilor, cinci motopompe transportabile, 12 cordițe de salvare, 15 cange telescopice din aluminiu, cinci balize cu dispozitiv luminos, 20 de aparate pentru protecția respirației prevăzute cu sistem de alarmare în caz de lipsă a mișcării și 14 veste de salvare cu ham integrat. Valoarea totală a echipamentelor primite este de peste 1.500.000 lei”, conform datelor oferite de ISU Olt.

ISU Olt va avea scafandri
Ca să nu mai fie nevoie să ceară cu împrumut scafandri de la Dolj sau Mehedinţi, ISU Olt va avea proprii scafandri. În acest an, patru scafandri vor participa la cursuri de specializare. În această perioadă, doi dintre aceştia vor merge la Constanţa, timp de două luni, iar ceilalţi doi vor pleca la toamnă, tot acolo. Astfel, deşi vor fi în curs de specializare, cei patru sunt angajaţi ai ISU Olt şi, de la începutul anului 2017, salvatorii olteni se pot lăuda cu o echipă a lor de scafandri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.