Acasă Cultură 15 ianuarie – „Pe scurt, Eminescu” la Slatina. Ziua Culturii Naţionale

15 ianuarie – „Pe scurt, Eminescu” la Slatina. Ziua Culturii Naţionale

510
Nici anul acesta, la Slatina, poetul nemuririi noastre, nu a fost uitat. Asociaţia Culturală Center Inter Art, în colaborare Primăria Slatina, cu instituţii de învăţământ şi de cultură locale şi naționale, realizează o serie de manifestări dedicate Zilei Naţionale a Culturii, zi în care se împlinesc 166 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu.
Ziua va fi una lungă şi plină de activităţi atractive. În continuare, vă prezentăm programul manifestărilor culturale de vineri, 15 ianuarie 2015.
Cu începere de la orele 10.00, în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, vor avea loc două expoziţii. Prima, cu lucrări ale artistului plastic Spiru Vergulescu, iar cealaltă, cu lucrări ale elevilor de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu”. Tot în aceeaşi locaţie, copii, tineri şi personal angajat din  DGASPC Olt, vor prezenta eseuri, vor recita poezii eminesciene, iar Lyra Band va asigura muzica.
De la orele 12.00, va avea loc o defilare pe străzile Slatinei, cu trăsuri, cu costume specifice vremii în care a trăit Mihai Eminescu. Vor participa elevi de la colegiile din Slatina şi de la Palatul Copiilor „Adrian Băran”. Traseul va fi: Casa de Cultură a Tineretului – Bld. A. I. Cuza – Esplanadă – Aleea Personalităţilor, la bustul lui Mihai Eminescu.
Acolo, de la orele 13,00, va avea loc un omagiu adus marelui poet, se vor depune flori şi corul „Voces Primavera” şi elevi ai Palatului Copiilor „Adrian Băran” vor susţine un mic recital.
De la orele 17,00, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, va avea loc un spectacol intitulat „Pe scurt, Eminescu”. Se vor pune în scenă dramatizări, se va recita şi va fi şi o proiecţie de film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.