Acasă Actualitate Marin Bobeș, preşedinte interimar al MP Olt. Clarificări înceţoşate

Marin Bobeș, preşedinte interimar al MP Olt. Clarificări înceţoşate

344
Miercuri, 13 ianuarie 2016, Marin Bobeş, secretar general al Mişcării Populare Olt, până acum, este preşedinte interimar al MP Olt, conform unei decizii, a susţinut o conferinţă de presă. Prima în calitate de preşedinte al acestei formaţiuni politice. Alături de el a fost prezent şi Claudiu Matei, secretarul general al MP Olt. Marin Bobeş a fost desemnat preşedintele interimar al MP Olt de conducerea centrală a partidului, care a emis (a doua zi după demisia de luni, 11 ianuarie 2016 a lui Marian Vasile) decizia cu numărul 2, prin care este numit în funcţia supremă din partid, lăsată liberă de primarul dela Studina. Pe perioada interimatului lui Bobeş, secretar general al organizaţiei este Claudiu Matei, preşedintele MP Caracal, iar secretar general adjunct este Marius Ştefan”
Bobeş şi Matei, prin fumul dens de ţigară, care a „inundat” încăperea, au încercat să clarifice câteva acuzaţii, aduse de fostul preşedinte MP Olt, Marian Vasile. Dar, clarificările au fost ambigue.
 
Situaţie nu prea roză
După spusele lui Marin Bobeş, situaţia din partid nu a fost una uşoară sau roză şi astfel s-ar fi produs aceste diferenţe din conducerea judeţeană a formaţiunii politice:
„Situaţia organizatorică a Mişcării Populare Olt nu a fost roză, de asta s-a ajuns la schimbarea conducerii. În perioada următoare voi prezenta o situaţie exactă a organizaţiei şi a candidaţilor stabiliţi şi validaţi. Nu a fost puci sub nici o formă, nu Bobeş s-a dus să-l sape pe Marian Vasile. La Bucureşti, ni s-a spus că nu e în regulă ce e la Olt, că nu avem nici un candidat pus, nici o organizaţie constituită legal. Azi aşa, mâine aşa, probabil a fost o discuţie între conducerea centrală şi Marian Vasile, care a dus la demisie. Demisia este un act unilateral de voinţă, nici măcar nu ne-a anunţat că vrea să părăsească partidul. El a mai încercat o dată să plece, l-am convins că nu e bine să plece, că trebuie să construim o organizaţie puternică”,
Sâmbătă, 23 ianuarie, la MP Olt vor avea loc alegeri interne. Până în prezent, singurul care şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al MP Olt este chiar Marin Bobeş, preşedinte interimar.
 
Marin Bobeş vrea un candidat „mai înfipt” pentru Primăria Slatina
După proaspăta demisie a lui Marian Vasile, fostul preşedinte al MP Olt, apar şi dilemele: Victor Iacobescu va mai fi candidatul popularilor olteni pentru funcţia de primar al Slatinei? Marin Bobeş spune că, în cazul în care va găsi un candidat „mai credibil”, atunci, Victor Iacobescu nu va mai fi candidatul formaţiunii politice pentru fotoliul de primar al urbei de lângă Olt. Totuşi, Bobeş are o părere foarte bună despre Victor Iacobescu, însă îl va înlocui dacă, una dintre celelalte opţiuni pe care le mai are, va îndeplini cerinţele partidului.
„La Slatina e o situaţie un pic mai specială, avem candidat dar nu avem organizaţie. E posibil să rămână Victor Iacobescu, dar vom face nişte sondaje, avem încă două sau trei variante şi vom vedea exact cum stăm”Despre Victor Iacobescu nu pot decât să spun că e un om cu multe calităţi, dar în concepţia mea, candidatul ideal trebuie să fie un pic mai înfipt şi să ştie să se lupte cu adversarii politici. Cu toate acestea, Victor are toate şansele să rămână candidatul partidului pentru Primăria oraşului Slatina. Dacă vom găsi un candidat mai credibil în faţa locuitorilor oraşului, vom merge bineînţeles pe mâna lui, până atunci însă candidatul va râmăne Victor Iacobescu“, a spus acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.