Acasă Cultură Trei cărţi pentru suflet. Trei lansări într-o zi, la Biblioteca Judeţeană „Ion...

Trei cărţi pentru suflet. Trei lansări într-o zi, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”

363
 
Ziua de 18 decembrie 2015 a fost creată pentru a aduce în faţa iubitorilor de poezie trei magi ai lirismului local: Grigore Călin, Paulian Buicescu şi Gheorghe Nicolăescu. Trei lansări de carte au fost programate pentru ziua în cauză: „Îngeri de visezi”, semnată de Grigore Călin, „Cu Dumnezeu în fiecare zi (versificări la Calendarul Creştin Ortodox Român)”, a lui Paulian Buicescu şi „Bariera Orbilor” a autorului Gheorghe Nicolăescu. Programul zilei începe la orele 12 trecute fix, cu prezentarea cărţilor de către cei trei autori, care va dura pâna la orele 13:30. De la această oră până la 15:30 sunt programate discuţii literare, urmate de toasturi „în cinstea tuturor scriitorilor şi a ziariştilor din judeţul Olt”, ce se vor epuiza la oerle 16:00.
 
„Cu Dumnezeu în fiecare zi”, cartea sfinţilor din calendarul ortodox
Cartea semnată de Paulian Buicescu, „Cu Dumnezeu în fiecare zi”, este o lucrare de referinţă, fiind realizată respectând începutul anului ortodox, care începe la 1 septembrie, şi continuând cu toate sărbătorile şi toţi sfinţii din anul respectiv. Poeziile sunt construite în catrene, fiind uşor de citit şi de memorat. Autorul vine cu o lucrare inedită, care prezintă viaţa sfinţilor prin vers. Cartea este un semn de mulţumire adus sfinţilor care ne sunt protectori spirituali şi ale căror nume le purtăm din primul moment în care facem cunoştinţă cu cea mai importantă perioadă a existenţei unui suflet: viaţa, perioada în care sufletul este treaz, dornic de a cunoaşte, de a învăţa şi de a da oferi celor din jurul nostru ceea ce am acumulat.
 
„Îngeri de visezi”, cartea unui poet cu sufletul deschis
Grigore Călin este un om cu sufletul deschis, indiferent de vremuri şi anotimpuri ale vieţi, numai un om puternic poate sta cu sufletul deschis şi să nu fie rănit de crivăţul vieţii. Scriitorul este un om puternic pentru că a mânuit şi mânuieşte cea mai puternică armă creată vreodată de omenire, mult mai periculoasă şi mult mai creatoare decât orice de pe această lume: condeiul. Ziarist, acum scriitor, Grigore Călin vine cu un buchet de poezii pentru inimă (indiferent de culoare), pentru suflet şi, de ce nu, pentru trup, dacă ştim cum să ne hrănim sufletul. Scriitorul Constantin Stanciu îi găseşte cuvântul ca unul cu muzicalitate şi profund filosofic.
 
Un material mai amplu, în ediţia tipărită de vineri a Ziarului de Olt

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.