Acasă Actualitate Priorităţi de gradul ZERO pentru Guvernul CIOLOŞ

Priorităţi de gradul ZERO pentru Guvernul CIOLOŞ

57
 
Să sperăm oare că sistemul politic corupt, dezvoltat până la perfecţiune de către „MAEŞTRII NOTORII” în aceşti 25 de ani se va probuşi în condiţiile unei „COOPERĂRI FRUCTUOASE” între DNA şi Guvernul Cioloş?
Va ţine NOUL GUVERN cont de semnalele venite din rândurile societăţii, a celor mulţi şi să renunţe definitiv şi pentru totdeauna la sistemul corupt de exercitare a puterii?
După 25 de ani de CONFLICTE DURE ÎNTRE PUTERE şi OPOZIŢIE vom avea totuşi parte de viaţă economică şi politică liniştită şi prosperă?
Premierul DACIAN CIOLOŞ a schiţat iniţial un program de guvernare pornind de la faptul că va conduce ţara doar un an, subliniind din start: „că nu poate şi nu îşi va asuma să se angajeze pe toate fronturile de reformă în societatea românească”.
Dându-şi, ulterior, seama că un asemenea „program” este foarte „subţire”, a revenit, precizând că va întocmi un PROGRAM SUBSTANŢIAL până la 25 decembrie a.c.. Ar fi bine pentru că tot ce „spune şi se vede” seamănă mai degrabă a EXEPERIMENT, care, tare îmi este teamă că, deşi binevoitor, va eşua, având în vedere că CEI MULȚI sunt prea puţini interesaţi de reformă electorală, de democraţia reprezentativă, de alegeri comasate sau nu, de modificarea CONSTITUŢIEI ş.a.m.d. Ei doresc înfăptuirea unor lucruri concrete, palpabile, cu efect pozitiv asupa vieţii de zi cu zi.
Ori, dacă, tot se întocmeşte un PROGRAM, el ar trebui să constituie un PROGRAM PENTRU ROMÂNIA pe termen mediu şi lung cu STÂLPI DE REZISTENŢĂ” care să dăinuie şi după NOIEMBRIE 2016, indiferent de rezultatul alegerilor de atunci iar aplicarea lui să se înscrie la categoria CONTINUITATE. Un asemena PROGRAM se convine să fie axat pe doi piloni fundamentali – „unde ne aflăm” şi „unde vrem să ajungem” şi să surprindă şi cuprinde toate PRIORITĂŢILE începând cu cele de grad ZERO, în perspectiva PROGRESULUI NAŢIONAL. Între acestea, următoarele 15 chiar pot constitui PRIORITĂŢI DE GRADUL ZERO.
1. COMBATEREA SĂRĂCIEI, cea mai mare din UE – 30% sărăcie extremă – în contextul celei mai cumplite POLARIZĂRI, cunoscută în ROMÂNIA, care pare a fi o „ţară de cartier” al EUROPEI.
2. RECONSTRUCŢIA ECONOMICĂ a ţării cu obictive şi stabilimente judicios repertizate teritorial, asigurându-se astfel locuri de muncă tuturor celor apţi, calea cea mai sigură pentru lichidarea şomajului, „REPATRIEREA” celor patru milioane de plecaţi şi asigurarea de venituri necesare pentru o viaţă rezonabilă. În acest sens, se impune ca bugetul pe 2016 să constituie pilonul de început, de rezistenţă, evitându-se carenţele trecutului, când, de pildă, cheltuielile de capital – cheia de boltă a unui buget s-au situat frecvent cu 63% sub nivelul programat.
3. „ÎNTOARCEREA” LA AGRICULTURĂ pornind de la constituirea unor forme de organizare funcţionale care să asigure redarea milioanelor de ha lăsate în paragină, dovedind că ROMÂNIA poate hrăni 80 de milioane de indivizi, refacerea structurilor agro-industriale, atât pe orizontală, cât şi pe verticală. Apărarea spaţiului forestier, punând capăt jafului practicat prin tăierile ilegale a 8,8 milioane metri cubi masă lemnoasă/anual ca o condiţie importantă și pentru protecţia mediului şi dezvoltarea turismului. Ori, apare necugetată măsura de reducere a fondurilor bugetare pe 2016 pentru AGRICUTLURĂ cu 15,4%.
4. GESTIONAREA RIGUROASĂ şi TRANSPARENTĂ a resurselor financiare a bugetului naţional, fără a mai trage din condei şi a supraestima aşa cum s-a procedat pentru a oferi pomeni electorale şi neelectorale, împărţirea banilor pe criterii politice, ducând în final la scăparea de sub control a datoriei publice şi creşterea deficitului bugetar mult peste ţintele convenite.
5. ABSORBŢIA FONDURILOR EUROPENE înlăturând cu fermitate „CAUZELE” care au determinat să avem cotele de finanţare la fondurile europene cu 56% sub program, ducând la eşecuri mari în executarea „exerciţiului” financiar al UE 2007-2013, prelungit pentru ROMÂNIA până în 2015, a se elimina cu toată duritatea găştile de tip mafiot ce au compromis acest proces.
6. CONCEPŢIE CONSTRUCTIVĂ pentru a aplica, în sfârşit, un plan de modernizare a TRANSPORTURILOR RUTIERE, FEROVIARE etc., astfel ca ROMÂNIA să dispună de o infrastructură adecvată secolului XXI-lea şi să nu mai fi etichetată ca „aparţinând evului mediu” din acest punct de vedere. Ori, apare inexplicabilă şi condamnabilă reducerea de 41,3% la investiţii pentru MINISTRUL TRANSPORTURILOR pentru 2016.
7. RECONSIDERAREA POLITICILOR în domeniile: EDUCAŢIE, SĂNĂTATE şi DEMOGRAFIE , CULTURĂ, SPORT, punând capăt subfinanţării, dar şi dezordinii şi incompetenţei printr-o, în sfârşit, o legislație demnă de secolul XXI.
Amânarea a 6% din PIB pentru Educaţie şi în 2016, precum şi a cupoanelor sociale pentru educaţia timpurie şi amânarea acordării sumei de 500 de euro la naşterea copilului sunt mai mult decât O PROSTIE INACCEPTABILĂ dacă ne gândim, prin comparație, la suplimentările bugetare pentru ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ, SENAT, CAMERA DEPUTAŢILOR, SERVICII şi, în timp ce la MINITERUL MUNCIII au scăzut cu 9,3%.
8. RAŢIONALIZAREA STRUCTURILOR ADMINISTRAŢIEI PUBLICE CENTRALE şi LOCALE, cu toate cele aferente, la STRICTUL NECESAR, astfel încât cheltuielile operaţionale să se reducă la aproximativ 1% din PIB, punând capăt abuzurilor existente şi a unor cheltuieli aberante, care să ajung, în prezent, până la 7% din PIB.
9. SPRIJINIREA MEDIULUI DE BUSINES prin relaxare fiscală lărgită, lichidând marele COMAPNII, adevărate cuiburi ALE CORUPŢIEI şi încurajând investitorii autohtoni care să nu se mai teamă de a investi, fie că o fac în economie, agricultură, turism, servicii etc.
10. „AJUSTĂRI” ÎN JUSTIŢIE pentru a asigura realmente funcționarea statului de drept în contextul unei adevărate INDEPENDENŢE punând definitiv capăt „accentelor de INJUSTIŢIE” în favoarea GULERELOR ALBE ce pun în pericol CREDIBILITATEA ROMÂNIEI. Totodată să se „revizuiască” cu severitate sistemul de imunităţi, incompatibilităţile, conflictele de interese şi declararea averilor.
11. ELABORAREA GRABNICĂ A UNOR LEGISLAȚII CLARE CU PRIVIRE LA SALARIZARE şi PENSII punând capăt aberaţiilor existente în acest sector ce provoacă în permanenţă nemulţumiri faţă de maşinaţiunile şi înşelăciunile practicate, din păcate pe scară mare, care au dus la „legiferări” din cele mai aberante şi absurde cu privire la sumele încasate de „UNII”.
12. „LICHIDAREA” INCOMPETENŢEI, începând de la VÂRF ÎN JOS, care pedalează tot mai mult între ilegalitate şi imoralitate, cu o conştiinţă ce nu o afectează nimic.
EI, INCOMPETENŢII, îşi fac datoria dormind liniştiţi, mâncând până nu se mai satură, făcând afaceri, multe din ele dubioase, plimbându-şi câinii în week-end şi trecând de la un partid la altul, în timp ce ţara se prăbuşeşte fără să-i intereseze. Au un dar al nesimţirii care începe să se transmită ereditar. De aici nevoia unui asemenea obiectiv coroborat cu promovarea într-un timp scurt de figuri noi şi credibile, oameni cinstiți şi pricepuți, începând de la vârf.
13. RĂZBOI DECLARAT CORUPŢIEI ca o reformă fundamentală ce asigură reuşita tuturor celorlalte reforme. Viaţa noastră a fost „năpădită” de ticăloşi ce au impus în ţară ANORMALITATEA, iar totul pare arbitrar, impus, haotic, încât te întrebi: „în ce ţară trăim?”. Iar când te uiţi la ei după ce ajung în situaţia de anchetaţi, arestaţi, inculpaţi, condamnaţi, chiar că te întrebi din nou: de cine depinde soarta mea şi a ţării?
Toţi românii sunt tulburaţi văzând în „boxa acuzaţilor” „figuri proeminente” şi MARI LIDERI din lumea politică şi a afacerilor ce îngroaşă zilnic grupurile infracţionale de netrebnici şi derbedei, dar care, ulterior, prin fel de fel de tertipuri şi vicleşuguri sunt „PROTEJAŢI”.
14. RĂZBOI DECLARAT EVAZIUNII care a provocat economiei pierderi de ordinul sutelor de miliarde de euro, pe de o parte, iar pe de alta a generat „lipsa” unui progres real, ba, mai mult, ţine ŢARA parcă într-o CRIZĂ CRONICĂ.
15. POLITICA EXTERNĂ, dincolo de parteneriatul strategic cu SUA şi respectarea obligaţiilor de membru UE şi NATO presupune, ÎNTÂI DE TOATE, ca ŢARA să aibă un rol important al politicii regionale, europene şi de ce nu mondiale, bazat pe principii ce respectă echitatea, egalitatea, suveranitatea şi independenţa.
IAR DUMNEAVOASTRĂ, DOMNULE CIOLOŞ?
– încercaţi să fiţi UN EXEMPLU chiar dumneavoastră;
– înteprindeţi acţiuni care să aibă impact pozitiv asupra instituţiilor;
– faceţi totul cu responsabilitate implicându-vă personal;
– faceţi totul pentru O ROMÂNIE „MAI BUNĂ”;
– folosiţi orice ocazie pentru a face „schimbări” benefice pentru cei mulţi;
– dedicaţi-vă fără echivoc în „a-i trezi la realitate” pe cei ce ne guvernează;
– fiţi conştient că vă revine o misiune istorică în a „VEDEA” şi a PROMOVA ADEVĂRUL.
Prof. Ion Pătraşcu
Slatina – Olt

1 COMENTARIU

  1. Selectam colaboratori pentru o activitate simpla la domiciliu! Castiga bani de acasa, usor si inteligent! Oferim si curs special gratuit de instruire pas cu pas. Numai dupa ce te hotarasti cu cea mai mare seriozitate, cere-ne detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here