Acasă Politic Când nu are ce spune, Florin Iordache vorbește…

Când nu are ce spune, Florin Iordache vorbește…

153
 
A făcut ochi. După mai bine de o săptâmână în care România a cerut resetarea clasei politice din România, unul dintre ideologii PSD-ului din epoca Liviu Dragnea, deputatul de Piatra-Olt, Florin Iordache insist pe continuarea vechiilor tradiții. Pledează pentru o cauză incredibilă, semn că nu a învățat nimic din mesajele transmise în piață.
A arătat asta luni dimineață, pe 9 noiembrie 2015, când, în spațiul public, domnul în cauză a militat pentru… continuitate. Pentru un premier propus de ai lui și susținut de ei.
Iată câteva paragrafe din interviul acordat de unul dintre autorii codului de etică al PSD, Florin Iordache la Galaxy Fm…
 
„(…) Varianta unui guvern de tehnocraţi este discutabilă. Trebuie stabilite mai întâi prioritățile și, fără îndoială, președintele PSD, Liviu Dragnea, atunci când va fi invitat la consultările cu președintele Klaus Iohannis, va prezenta cea mai bună soluție pe care o are Partidul Social Democrat la ora aceasta”.
 
„(…) În clipa de față nu putem vorbi de renunțarea PSD la funcția de premier. Și spun asta pentru că, până în acest moment, cel puțin din punctul meu, partidul nostru a demonstrat că poate guverna foarte bine, am venit cu niște rezultate notabile în ceea ce privește guvernarea ultimilor trei ani, a existat o coaliție stabilă, numai că strada, sau mai bine-zis mesajul din stradă a fost acela că oamenii ar fi ieșit chiar dacă premierul Victor Ponta își dădea sau nu demisia. Din punctul meu de vedere, întreaga clasă politică trebuie să fie foarte atentă la mesajele care au venit în ultima perioadă!”
 
„(…) Nu oprește nimeni ca partide politice să se înființeze, nu oprește nimeni ca acești oameni noi sau specialiști în domeniu să vină și să conducă pe anumite funcții, fie că discutăm de formațiuni politice, fie că discutăm de structuri guvernamentale sau asociative și așa mai departe… Cred, însă, că în acest moment nu are nimeni soluția minune și nu se poate peste noapte. Nimeni nu ar da laoparte oamenii de bună-credință sau specialiștii, iar PSD-ul, așa cum a făcut și până acum, va încerca să aducă oameni competenți, specialiști, oameni de calitate, cei care pot rezolva problemele cu care se confruntă societatea la un anumit moment”.
 
„(…) Fără îndoială, PSD-ul are o propunere de premier, numai că, repet, așa cum a spus-o și președintele Liviu Dragnea, trebuie să ne stabilim un set de principii și un set de priorități. În funcție de prioritățile pe care le vom stabili și se vor stabili, după întâlnirea cu președintele, PSD-ul va face și propunerea de premier pe care, fără îndoială, o are”.
 
„(…) Referitor la întâlnirea președintelui cu cei de la UNPR, putem spune că este un fel de abordare pe care ultimii și-au dorit-o. Printre altele, au mai spus, însă, un lucru: dorim alegeri anticipate! Numai că alegerile anticipate, pe actuala Constituție, așa cum știți, este un proces de durată, este un proces care crează anumite probleme, și mă refer aici la chestiunile economice. Nu poți lăsa țara neguvernată atâtea luni. E nevoie de stabilitate, iar stabilitatea ți-o poate da un guvern care poate fi votat în urma propunerii pe care o face președintele în maxim zece zile în Parlamentul României”.
 
„Conducerea partidului va discuta despre eventualitatea unui guvern cu sau fără UNPR. Din punctul meu de vedere, repet: coaliția a funcționat foarte bine, iar eu cred că ar fi trebuit să existe un mod unitar. Corect ar fi să spunem că putem gestiona și de acum încolo treburile curente ale țării, dar după ce vom stabili prioritățile și în funcție de aceste priorități, stabilim profilul candidatului și un program de guvernare”.
 
„Repet: propunerea de premier este subsegventă stabilirii programului de guvernare și priorităților. Abia după respectarea acestei ordini, PSD-ul are soluția și propunerea de prim-ministru”.

3 COMENTARII

  1. Iata careva din punctele ” Programului de Guvernare” al PSD:

    7. Menţinerea poporului în neştiinţă şi prostie.

    A face în aşa fel ca poporul să nu înţeleagă tehnologiile şi metodele folosite pentru controlarea şi robirea lui. Calitatea educaţiei dată claselor inferioare trebuie să fie cât mai slabă, încât prăpastia de neştiinţă, care separă clasele de jos de cele de sus să fie şi să rămână de neînţeles de cele dintâi.

    8. A încuraja publicul să se complacă în mediocritate.

    Vezi sursa : Chomsky, Cele 10 strategii de manipulare a maselor.
    Pentru o intelegere mai buna a „esentei” PSD este necesara studierea in profuzime , tinand cont de complexitatea acestuia, a discursului lui Emil Parrot Mot la inceputului anului scolar ( youtube, cauti Emil Mot)

  2. Urgent avem nevoie de colaboratori part-time in cel mai select si mai serios program de castigat bani la domiciliu, in timpul liber. Cerem dorinta de a invata ceva nou si seriozitate. Oferim indrumare pas cu pas, instruire gratuita de cea mai buna calitate si contract care va garanta plata comisioanelor. Solicitati acum detalii la adresa de email:bldrizabela@yahoo.com

  3. Se observa influenta lui Mot . Cei de la PSD au pus mana pe carte . Au devenit buni cunoscatori ai acelora ce sunt denumiti ” Cambridge Platonists”. In special modul in care Henry More defineste „ideile” si „misterul acestora” , distingandu-le caracteristicile ( obscuritatea, inteligibilitatea, adevarul si utilitatea).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.