Acasă Politic Emil Albotă, moment de reculegere în memoria victimelor de la Colectiv

Emil Albotă, moment de reculegere în memoria victimelor de la Colectiv

148

O zi de toamnă autentică, duminică 8 noiembrie a.c., de ziua onomastică a preşedintelui UNPR, Gabriel Oprea, la sediul partidului, a avut loc o conferinţă susţinută de Emil Albotă, ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei. Conferinţa a început cu un moment de reculgere în memoria celor 44 de victime decedate până în această dimineaţă. UNPR va susţine, în continuare coaliţe din care fac parte, însă consideră benefice ieşirile în stradă din ultimele zile.

Acţiune umanitară
Mai mulţi membri ai UNPR, printre care şi Emil Albotă, s-au solidarizat imediat cu victimele de la clubul Colectiv şi au donat sânge imediat după tragicul eveniment de vineri, 30 octombrie a.c.
„Aş vrea să vă spun despre acţiunea noastră umanitară, pe care am întreprins-o, pentru a ajuta victimele de la clubul Colectiv, o acţiune de donare de sânge, în care au fost implicate peste 60 de persoane. Nu a fost o acţiune cu caracter politic, a fost o acţiune cu caracter umanitar”, a spus Emil Albotă.
 
Mesajul UNPR, după consultările de la Cotroceni
Emil Albotă a dat citire mesajului UNPR la nivel naţional, care vine cu precizări clare:
„UNPR face parte în continuare din actuala coaliție care formează majoritatea parlamentară.
UNPR îl susține, ca întotdeauna, pe Președintele României și va susține formula pe care domnul Klaus Iohannis o va propune. O astfel de formulă trebuie să vizeze nu doar numele premierului desemnat, ci o soluție mai amplă care să răspundă tuturor cerințelor momentului.
UNPR își dorește ca varianta pe care o va propune Președintele României să fie asumată de toate partidele politice din Parlament. Aceasta este singura formulă prin care vor putea fi îndeplinite așteptările românilor și, la fel de important, singura garanție că România va avea parte în continuare de stabilitate.
Uniunea Națională pentru Progresul României înțelege sensul nemulțumirilor exprimate de români inclusiv prin protestele din aceste zile. Din acest motiv, opțiunea UNPR, ca parte a actualei majorități parlamentare și a coaliției, este să susțină — de preferat, împreună cu toată clasa politică — acea soluție amplă pe care Președintele României o va considera corectă și utilă în acest moment.”
 
Fără geamuri negre la maşinile instituţiilor publice
Întrebat dacă ar semna o petiţe de interzicere a „geamurilor fumurii” la maşinile instituţiilor publice, Albotă s-a declarat împotriva acestor tipuri de geamuri, care conţin folie neagră şi ar semna fără discuţie.
 
Ponta are şanse să revină
Victor Ponta şi-a depus mandatul de premier, lucru ce a dus şi la „căderea” guvernului, însă miniştrii au rămas interimari, dar fostul prim-ministru se va întoarce pe scena politică, doar lăsând timpul să-şi spună cuntul, după cum spune Emil Albotă. Acesta crede că ponta are şanse ră revină, nu curând, dar în viitor.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here