Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

190
Angajări la Protecţia Copilului. Asistente. Da’ halatul, halatul cât costă?
Rădiţa Piroşca, directorul de la Protecţia Copilului Olt, face angajări. Sunt scoase la concurs vreo 20 de posturi. Doar un singur medic, asistenţi sociali pentru diverse centre, îngrijitori, o spălătoreasă, doi administratori şi asistente. Presiune mare, telefoane multe, cereri pe măsură, obligaţii cât cuprinde… Concursul va avea loc pe 23 noiembrie, proba scrisă, iar pe 27 interviul. Oricum, presiune multă, atenţie maximă atunci când se face bibliografia şi se transmit subiectele. E imposibil să fie un simplu concurs, în măsura în care piaţa privată nu oferă mai nimic în contrapartidă, iar nu puţini sunt cei care vor liniştea unui post plătit la stat, fie şi mai prost, dar cu banii luaţi la timp. Aşa că… mergeţi şi luaţi lumină de la Protecţia Copilului! Pentru detalii suplimentare, sunaţi-o pe Rădiţa Piroşca!
 
Tinerii slătineni, solidari cu victimele incendiului din Colectiv
Evenimentul tragic de la clubul Colectiv din Capitală, petrecut vineri seară, în jurul orei 22.30, a emoţionat o ţară întreagă. Şi în Slatina, ca şi în alte oraşe, s-a resimţit o apăsare sufletească, ce a făcut ca oamenii să fie uniţi şi solidari cu durerea pricinuită de incendiul izbucnit într-un local care a devenit, în câteva secunde, un iad pentru majoritatea celor aflaţi la faţa locului. La noi, gestul a doi tineri slătineni, Alex şi Bogdan, a fost urmat de aproximativ 200 de semeni, care s-au strâns, cu mic, cu mare, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Tineretului, acolo unde au spus o rugăciune, au aprins lumânări şi au format numele clubului în care şi-au găsit sfârşitul 31 de persoane, alte 150 aflându-se în stare gravă prin spitale. Mai mult, pe pagina de socializare special creată, denumită „Slatina e cu voi! Colectiv”, tinerii implicaţi în acţiunea din centrul oraşului au postat şi-un scurt mesaj, prin care au dorit să scoată în evidenţă faptul că viaţa merge înainte doar prin solidaritate şi nu prin nepăsare: „Am ales să facem un apel pe Facebook pentru că tragedia din Clubul Colectiv a făcut ca socializarea online să capete alt sens. O mulţime de mesaje de susţinere sunt postate zilnic pe reţeaua de socializare şi, în plus, unii dintre români şi-au pus semn de doliu în locul fotografiilor de profil!” Acţiunea ar fi fost o reuşită, numai că a fost declanşată la trei zile după tragedie, iar organizatorii sunt toţi membri de vază ai structurii pesediste de la Slatina. Iar în acest caz… credeţi, fiecare, ce vreţi!
 
Sebastian, parcă aşa îl cheamă, nu? Pe episcopul Slatinei…
Nu ratează niciun eveniment unde e rost de lume multă, autorităţi şi camere de filmat. Inaugurează biserici, taie panglici inaugurale, ţine discursuri greu de înţeles, în care pilda e desluşită numai dacă ai deja două facultăţi sau eşti în an terminat la Teologie. Se numeşte Sebastian şi e subordonat direct al prea-dispărutului Daniel, la nivelul Slatinei şi Romanaţiului. În aceeaşi notă cu şeful său de la Bucureşti, respectivul nu a avut nimic de zis pe seama tragediei de vineri seara din clubul Colectiv din Capitală. Încă un semn al slăbiciunii ca politică naţională a ceea ce se numeşte Biserica Ortodoxă Română. Iar când aceasta lipseşte din viaţa publică şi lipsa ei e aproape neobservată ne întrebăm: ce facem cu indivizi precum Sebastian, Daniel şi alţii? Ce ar fi o revoluţie şi în Biserica Ortodoxă? Alfel, ca un bun… ortodox, imaginile cu înaltul prelat – Ioan Robu, arhiepiscop romano-catolic, în care acesta vorbeşte de iertare, sunt pline de înţelepciune.
 
Fisura, locul unde trebuie să intervină de urgenţă Emil Moţ!
E nominalizat să fie candidatul PSD la Primăria Slatina. E deputat în Parlamentul României. E Emil Moţ, pe numele lui. E într-o continuă campanie de convingere a cetăţenilor că vrea să ofere Slatinei numai lucruri bune şi gesturi pe măsură. Până atunci, are o problemă. În interiorul partidului, acolo unde acum câteva zile, în Consiliul Local Slatina, majoritatea pesedistă a refuzat să ia în discuţie un proiect de hotărâre privind o alocaţie de la buget, estimată la şapte miliarde de lei vechi către echipa de fotbal ACS Inter Olt Slatina. Echipa e susţinută, însă, de Ionuţ Ivan, preşedintele TSD Olt, cel care, într-un fel sau altul, coordonează nişte ieşiri publice, fie şi în mod indirect, ale unor jucători, împotriva consilierilor locali de la Slatina. În aceste condiţii, pe fondul acestei tensiuni interne şi de pe poziţia de preşedinte la PSD Slatina, Emil Moţ trebuie să intervină! Până când nu e prea târziu. Altfel, armonia internă din tabăra social-democrată, ajunsă acum la faza artificiilor pe tavan, mai are puţin până la explozie…
 
Într-o zi, Gabriel Dima Buliteanu va vorbi…
Cu sondajul de opinie prin care l-a desemnat pe Marius Bălaşa – candidat la Primăria Slatina, Gigel Sorinel Ştirbu şi-a dat foc la valiză. Cu mult înaintea altor incendii care fac înconjurul lumii. Unitatea partidului s-a dus dracu, iar orice încercare din partea sa de a salva aparenţele şi de a prosti poporul liberal se vor pierde în penibil. Asta, în măsura în care domnul Gigel, preşedinte neales al aripii vechi a PNL Olt, subestimează gradul de inteligenţă al unor colegi de luptă. Într-o zi, pentru că are demnitate şi caracter, pentru că e mai liberal decât Ştirbu şi Bălaşa la un loc, Gabriel Dima Buliteanu va vorbi şi va spune lucruri evidente despre liberalism, despre sondajul lui Gigel, despre modul cum au încercat aurolacii ce se visează pulifrici în variantă liberală, să-i cumpere tăcerea. Iar dacă va face acest lucru, cu mult înainte ca singurul susţinător al lui Bălaşa din PNL să plece, în interes de serviciu printr-o ţară caldă, va fi mult mai bine! Oricum, într-o zi, Gabriel Dima Buliteanu va vorbi!
 
ACS Inter Olt, victorie acasă!
Slătinenii de la ACS Inter Olt au jucat sâmbătă acasă, în seria lor din Liga a III-a. O victorie clară, împotriva unei echipe aflată pe la mijlocul clasamentului: cei de la Voluntari II. În minutul 65 – 3-0. Golul de onoare al oaspeţilor, dintr-un penalti acordat pentru un henţ în careu. Practic, o partidă aproape fără istorie, în care Bobi Verdeş a înscris de două ori. La Slatina nu au venit însă prea mulţi spectatori, în pofida unei vremi frumoase, tocmai bună pentru fotbal. Cu cele trei puncte, slătinenii îşi păstrează poziţia a doua în clasament, iar distanţa de un punct se menţine faţă de prima clasată. Rămâne de văzut doar dacă după finalul turului echipa va mai rezista să continue în Liga a III-a sau la vară se va înscrie într-un alt proiect fotbalistic, în Liga a IV-a. La noi se poartă, iar aşa ceva nu e o premieră. Anul trecut, în sensul de mers al racului, a fost pasul făcut din Liga a II-a în Liga a III-a, deşi echipa era pe podium cu şanse mari de promovare.
 
O crimă. La Ştefan cel Mare
Dacă ar fi existat prevenire, iar dacă poliţia ar fi fost organizată aşa cum trebuie, să ştie cam tot ce mişcă în comunitate, cum făceau sectoriştii de pe vremuri şi şefii de post de altădată, o asemenea crimă nu s-ar fi produs. Un dezaxat din Ştefan cel Mare, Relu Eugen Grosu, şi-a ucis în bătaie mama. El 54 de ani, ea 73. Imediat după faptă, a fost reţinut, ulterior arestat pentru 30 de zile. Va urma un proces, nici lung, nici scurt, în urma căruia inculpatul va pleda vinovat, va aduce în curcumstanţierea sa faptul că e orfan de mamă, iar dacă va da peste o judecătoare tânără şi miloasă va primi cu puţin sub media obişnuită pentru o asemenea faptă săvârşită cu o deosebită cruzime. În închisoare va ieşi la muncă, la atelierul de pictură, va merge regulat la slujbele făcute de preotul stabilimentului, iar după cinci ani, cel mult, va fi acasă. Că aşa e legea la români, iar cazul lui Relu Eugen Grosu nu e nicidecum o premieră…
 
Avem un candidat: Marius Bălaşa. Unde e platforma?
După săptămâni de luptă internă în cadrul PNL Olt, unde Marius Bălaşa, Marian Căruntu, Gabriel Buliteanu şi Sorin Brătoi au fost titularii unui sondaj, doar unul a ieşit triumfător. Marius Bălaşa, cel care şi-a anunţat plecarea de la Ministerul Educaţiei, pregătit fiind pentru funcţia de primar al Slatinei. În aceste condiţii, cu ditamai candidatul anunţat, poporul slătinean vrea să-l vadă pe Bălaşa! Vorbind! Despre problemele oraşului, despre câinii comunitari, concesiunile cu probleme, sensurile unice, despre tot ce ar face el dacă ar ajunge acolo unde visează Ştirbu să-l vadă. Altfel, în lipsa unei platforme concrete, a unui angajament corect faţă de cetăţenul din municipiul reşedinţă de judeţ, Bălaşa nu există. Pentru că nu se vede. Sau, cine ştie… o fi vreo strategie secretă de-a lui Ştirbu şi a lui, prin care vor lua poporul prin învăluire…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here