Acasă Politic La PNL Olt. Candidat nesigur, fără platformă pentru Slatina

La PNL Olt. Candidat nesigur, fără platformă pentru Slatina

363

După săptămâni de luptă internă în cadrul PNL Olt, unde Marius Bălaşa, Marian Căruntu, Gabriel Buliteanu şi Sorin Brătoi au fost titularii unui sondaj, doar unul a ieşit triumfător. Marius Bălaşa, cel care şi-a anunţat plecarea de la Ministerul Educaţiei, pregătit fiind pentru funcţia de primar al Slatinei. Subiectul conferinţei de presă a liberalilor olteni a fost desemnarea candidatului PNL pentru fotoliul de primar al Slatinei, despre care cei prezenţi, co-preşedinţii Gigel Ştirbu şi Siminica Mirea, dar şi Ion Moisescupreşedinte al PNL Scorniceşti.

„În ultimele cinci, şase sătptămâni, am trecut prin faze preliminare de nominalizare a candidatului. Marius Bălaşa este cel mai bine plasat faţă de ceilalţi candidaţi, el este candidatul PNL pentru primăria Slatina. Un candidat atât de facil, nu a mai avut niciodată PNL. În ultimii 25 de ani niciodată PNL nu a mai avut o asemenea şansă, de care trebuie să profităm şi să câştigăm primăria Slatina. În legătură cu rezultatul sondajului au fost contestaţii ale celorlalţi dar mi-am asumat rezultatul şi voi încerca să lămuresc toate aceste contestaţii. Avem datele de contact ale repondenţilor şi vom verifica şi noi chestionarele. În situaţia în care vor exista abateri faţă de răspunsurile din chestionare, cu siguranţă vom face un nou sondaj. Vom vedea dacă decizia de astăzi este cea corectă. Ceilalţi trei candidaţi, în ciuda zvonurilor, vor rămâne alături de PNL. Vă garantez că ne vom bate pentru primăria Slatina.”, a spus Gigel Ştirbu, co-preşedinte al PNL Olt.

Siminica Mirea, co-preşedinte al PNL Olt a ţinut să facă o completare la cele spuse de Ştirbu, dar şi o confirmare. Aceasta consideră că firma nu a ştiut să vină în faţa cetăţenilor şi să prezinte aşa cum trebuie rezultatele.

„Confirm că, dintre cei patru candidaţi, dânsul este pe primul loc. Am suspiciuni asupra sondajului. Niciodată, nimeni din acest partid nu a contestat faptul că Marius Bălaşa s-a afla pe primul. Singurul lucru care a fost contestat de foarte mulţi membri a fost calitatea sondajului şi, bineînţeles, firma. Noi am acuzat firma că nu a ştiut să vină în faţa cetăţenilor şi să se comporte corect. Am avut o discuţie cu reprezentantul firmei şi a recunsocut că au fost mici abateri. Dânsul s-a deplasat în Slatina şi a stat cinci zile, ocupându-se personal de acest sondaj. După cum ştiţi, şi eu am fost una dintre acele persoane care au văzut că imaginea partidului a avut de suferit în urma acestui sondaj. Greşeala aparţine acestei firme. De aceea, am dorit, împreună cu organizaţia municipală, să refacem acest sondaj cu aceleaşi persoane pentru a veni în faţa dumneavoastră şi să vă prezentăm celălalt sondaj, tocmai pentru a nu mai exista suspiciuni asupra noastră”, a spus Siminica Mirea, co-preşedinte PNL.

În prezent, candidatul opoziţiei liberale de la Olt este angajat de către actuala putere: consilier în Ministerul Educaţiei, acolo unde ocupă locul cuvenit activiştilor care susţin partidul lui Dragnea şi guvernul lui Ponta. Culmea-culmilor ar fi ca într-o zi Bălaşa să atace pe cei care i-au dat serviciu. Până la urmă, parodiile politice ale lui Ştirbu, cel care suţine angajaţii puterii sunt explicabile. A ieşit de două ori deputat susţinut de oamenii PSD-ului. Oricum, desemnarea lui Bălaşa e o veste bună pentru Marius Oprescu, Emil Moţ şi Paul Stănescu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.