Acasă Actualitate EI SUNT „GUVERNANȚII” ȚĂRII?

EI SUNT „GUVERNANȚII” ȚĂRII?

71
 
Când, de ceva vreme mă „uit” în țara mea nu sunt deloc satisfăcut de ce văd, fie că este vorba de ceea ce se vede cu ochiul liber, despre ce scrie PRESA, se aude la RADIO ori se vede la TV.
 
Dacă însumez „imaginile” îmi dau seama că este o țară complet „dezorientată”, cu o clasă politică clientelar-economică, condusă de DOI LIDERI „MARI”, care se dau cu râvnă în spectacol de prost gust și se manifestă tot mai des în PUBLIC, dincolo de granițele isteriei.
Chiar ei, CEI DOI, întrețin, „la cel mai înalt nivel” o atmosferă de superficialitate, de hârjoneală derizorie, cu subiecte de scandal, îmbrânceală și răfuială. În ultimele zile „abundă” știrile și informațiile dintre cele mai curioase, despre diversele tipuri de conduită ale celor DOI „MARI” care ne par a fi din „cale afară de interesante”.
Ies, fie ocazional, fie oficial, în declarații și conferințe de presă cu cuvântări isterice presărate cu „fitile politice demagogice” cu scopul de a-și face K.O. adversarul.
Oamenii „aceștia” nu-și dau seama că, odată cu trecerea timpului generează, permanent conflicte politice ce vor aduce țara într-o stare de anestezie și „neputință”, încât, pe bună dreptate te întrebi: „Ăștia ne conduc țara?”
Și, coloac peste pupăză, când îi auzi vorbind de o „coabitare” sau colaborare instituțională te umflă râsul (poate fi și plânsul) căci se vede de pe Lună că este vorba de fapt de o „agonie politică” în care se zbat cei DOI la „umbra” căreia a „înflorit” sistemul politic corupt care se „apropie” de perfecțiune.
Da, din această cauză sunt supărat pe AMÂNDOI, căci în „jocul” lor mie mi se par mai degrabă apropiați de clovni și circari sau chiar niște zurbagii de mahala care ne livrează meschinărie, mitocănie și divagație trivială.
Nu mai suport să aud cum își vorbesc unul altuia PREȘEDINTELE și PRIMUL MINISTRU din țara mea, cum nivelul disputei este „suburban”, limbajul este „neisprăvit”, iar replicile sunt „grosolane”, ca un schimb de lături îmbogățite cu mârlănie.
 
În sfârșit, mă întreb DE CE O FAC?
Îi suspectez pe AMÂNDOI că sunt posesorii unei capacități aparte care se cheamă DARUL NESIMȚIRII, căci CONȘTIINȚA lor nu mai este afectată de nimic, încât au devenit IMPASIBILI, aproape MISTICI.
Nimeni și nimic nu îi mai scoate din „ALE LOR”, iar eu mă întreb cum de dorm liniștiți, cum mănâncă fără sughițuri, cum cumpără cadouri pentru „cei dragi”, cum circulă cum nu trebuie cu mașinile din dotare, cum mai mult se plimbă pe unde te miri, peste mări și țări, cum mai mult se odihnesc decât muncesc și tot așa.
Dar ei își aduc în fiecare zi laude de sine, se înghesuie la chermeze și își triplează lefurile construindu-le celorlalți MARI un complex de inferioritate, tot mai dezvoltat.
Premierul s-a relansat căci după câteva luni cuminți de după 16 noiembrie a făcut DINȚI cu care mușcă tot mai aprig din cel care „i-a luat locul la care visa” în timp ce EL – Președintele – are un „stil” lipsit de autoritate și fără eficiență în rezolvarea problemelor ce nu suportă amânare, adică departe de așteptările celor care l-au votat în noiembrie 2014.
 
ȚARA este CONDUSĂ de EI?
UNUL, cu probleme penale grave și trimis în judecată pentru ce e mai grav și dezonorant, fals în înscrisuri, evaziune fiscală, spălare de bani. ALTUL – târât cândva prin instanții de incompatibilitate, acuzații de profit imobiliar, avere din meditații.
Dar, amândoi ne vorbesc despre JUSTIȚIE, respectul pentru lege, înfățișându-se, cred ei, ca politicieni geniali, iubiți de popor, ca și când noi TOȚI am fi niște proști într-o țară jefuită de 25 de ani.
Mă întreb: cum e să ajungă UNII, rușinea țării și să stea în fotolii bine plătite de noi, și făcând în fiecare zi circ prin fața camerelor de luat vederi?
 
Prof.
Ion PĂTRAȘCU
Slatina – Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.