Acasă Administrație Jandarmeria Română. Lauda de sine…

Jandarmeria Română. Lauda de sine…

284
 
 
Conform unei cercetări sociologice, realizată de către o firmă apropiată de Mirel Palada, un fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, realizatorul unor tensiuni sociale în urmă cu vreo doi ani, românii ar avea încredere mare în unele instituții ale statului de drept, printre care și Jandarmeria Română.
Comunicatul de presă e următorul:
„Conform unui sondaj de opinie Sociopol, efectuat în perioada 16-20 octombrie, Jandarmeria Română se menţine în topul preferinţele românilor, cu 78% încredere – procent în creştere cu 14% faţă de rezultatele obţinute la ultima sondare a opiniei publice realizată în luna septembrie a anului în curs.
Sondajul Sociopol cu privire la percepţia publică asupra instituţiilor statului dezvăluie faptul că 95% dintre români au încredere în Pompieri, urmaţi de Armată cu 83%, şi Jandarmerie cu 78%. Biserica se află pe locul al patrulea, cu 72%, iar DNA pe locul al zecelea cu 55%, ocupând aceeaşi poziţie ca şi BNR. Rezultatele au la bază studiul unui eşantion reprezentativ de 1.004 persoane prin intermediul interviurilor telefonice, eroarea maximă de eşantionare fiind de +/- 3.2%”.
 
Această campanie pozitivă, coordonată de la nivel central, asumată în teritoriu, e cel puțin ciudată. Ea se derulează în contextul în care asupra ministrului de interne, care are ca structură subordonată și Jandarmeria, se desfășoară o amplă presiune publică. Asta după ce numele demnitarului este asociat cu un groaznic accident rutier, în urma căruia a murit nevinovat un polițist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.