Acasă Actualitate Fierb cazanele de țuică la olteni. Troița de la Tineretului, lemn de...

Fierb cazanele de țuică la olteni. Troița de la Tineretului, lemn de foc…

288

În cinstea eroilor olteni ai Revoluției din decembrie 1989, căzuți la datorie prin alte părți ale țării, căci la Slatina nu s-a tras niciun foc de armă, o asociație de revoluționari, acum mai bine de două decenii, a decis să amplaseze, în părculețul din fața Casei de Cultură a Tineretului, o cruce, troiță-monument.

Odată cu trecerea timpului, aceasta s-a degradat și mai avea puțin să cadă. Pe 28 aprilie 2015, monumental din lemn a fost demontat pentru a fi restaurant și, ulterior, reamplasat la locul său. Termen de execuție a lucrării: 90 de zile. Adică, 28 iulie 2015. În curând, peste doar câteva zile se împlinesc încă alte trei luni de la data când a expirat termenul asumat, atât de Primăria Slatina, cât și de restaurator.

Încă o dovadă că Slatina e pe… drumul cel bun. Altfel, pe tema asta și pe altele, uneori, nu mai e nimic de zis. E ca la noi. Ca la nimeni.

Poate, duminică, 25 octombrie, vede absența troiței și prefectul de Olt, Silviu Neacșu. Cel care se va afla prin zonă, între orele 9.40 și 11.00, la ceremonialul specific organizat cu prilejul Zilei Armatei! Eveniment unde, să sperăm că popimea din Slatina va veni cu o colivă adevărată și nu cu prăjitură de biscuiți, ca-n alte dăți…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.