Acasă Editorial Stănescu nu vrea cu UNPR. Toma nu vrea cu Stănescu. De ce...

Stănescu nu vrea cu UNPR. Toma nu vrea cu Stănescu. De ce se mint unii pe alții?

229
 
 
Îl privesc de foarte multă vreme pe generalul de armată, Gabriel Oprea. Personaj extrem de interesant. Dacă vreodată aș face un master, sau mai mult decât atât, în psihologie, l-aș lua ca materie de studiu. Vorbește despre interesul național, dar dacă cineva îl întreabă ce înseamnă așa ceva, răspunsul o să șocheze: interesul național, în viziunea sa, nu e și interesul românilor. Te scarpini și te întrebi: ce mai caută „național” în treaba asta? Oprea știe… Un partid ciudat, dar necesar, acest UNPR. Pe stânga era periculos să rămână doar PSD-ul. Înaintea UNPR-ului a fost PS, PSM, cu Verdeț, cu cine o mai fi fost…
Relația sa, a UNPR-ului cu PSD, e incredibilă. Pe individ, la bucată cu bucată, se urăsc de moarte. E și explicabil: construcția lui Oprea e făcută din oameni care au plâns atunci când au plecat din PSD. De furie, de ciudă, de faptul că nu au fost înțeleși. La centru se mimează o dragoste fantastică. E o parodie conjugală. Vede toată lumea, dar nu spune nimeni. Ca doi soți care au, fiecare, amantlâcul lor, dar păstrează relația pentru porcul de Crăciun, primit de la părinții gospodari, dintr-o comună înfundată, mândri că ai lor se înțeleg bine…
Culmea, că prin această stare de suportabilitate reciprocă, ambii parteneri ai coaliției își fac rău. UNPR-ul nu poate să înceapă construcții în teritoriu, atât timp cât nu se poate raporta la un adversar puternic. Trebuie să dai în PSD, nu în ALDE, PMP, ca să exiști și ca să crești! Altfel, 5% e un scor optimist. Pe de altă parte, pesediștii acumulează… boli de ficat. Stau cu Oprea la masă, întrebându-se de fiecare dată când o cotește generalul la Iohannis? E incredibil, dar povestea e adevărată. Poate doar prea puțin spusă.
Și în județ este exact la fel. Oprescu, Stănescu, Moț și… restul, l-ar mânca la felul principal pe Toma. Pe pâine. Iar ca desert, Albotă cât cuprinde. Nici ultimii nu stau degeaba. Știu că au potențial, văd guvernarea dependentă de mecanismul din care ei fac parte, și mai mult decât atât, simt joaca de la Slatina. Acolo unde, în 2016, Albotă are un cuvânt de zis.
PSD-ul e trufaș. Nu-i contrazic pe cei care spun că distanța dintre trufie și… e mică. Nici nu mă grăbesc să fiu întru-totul de acord cu ei. Albotă e sistematic atacat, iar ca un bun creștin, Paul Stănescu spune că e pentru liste separate cu UNPR. Corect, legitim. Însă, doar atât. Din ambele tabere.
 
 
Joaca merge mai departe, într-o minciună veșnică. L-am auzit pe Belinski, vicepreședinte responsabil cu ascuțitul creioanelor prin Consiliul Județean, spunând că UNPR va rămâne un partener loial. Interesului punctual al unui grup și nicidecum al cetățenilor de la care vor votul. Totul e o minciună continuă. Vă pot scrie, imediat, o listă cu o sută de pesediști care înjură onomatopeic, la Toma și la UNPR, cum și în sens invers, numărul este egal. Ce nu înțeleg oamenii din cele două structuri, și asta e chiar tragic și comic în același timp, e că prin neasumare a unei decizii de orientare, totul se transformă în cea mai mare minciună politică de după 1989. Una pe care, și aici e marele pericol pentru ambele grupări, e posibil ca electoratul să o pedepsească rău de tot. Căci, așa creduli cum sunt ei, cetățenii români, au și momente când spun „Stop!” jocului. A pățit-o Ponta, acum un an, când prin neadevărurile sale, prin tupeu și golănie, l-a făcut pe Iohannis președinte.
Altfel, mai caut un răspuns în spatele faptului că Paul Stănescu nu vrea cu UNPR, iar Toma nu vrea cu Stănescu. Unul în care să se regăsească și minima componentă a interesului județean. Căci, cel puțin din martie-aprilie încoace, la Olt, niciun om politic nu a vorbit despre oamenii locului și nevoile lor. Doar ca-n povestea cu PSD și UNPR: se mint că se iubesc unii pe alții și cred că pe ei îi crede lumea. Din păcate!

1 COMENTARIU

  1. Urgent avem nevoie de colaboratori part-time in cel mai select si mai serios program de castigat bani la domiciliu, in timpul liber. Cerem dorinta de a invata ceva nou si seriozitate. Oferim indrumare pas cu pas, instruire gratuita de cea mai buna calitate si contract care va garanta plata comisioanelor. Solicitati acum detalii la adresa de email:bldrizabela@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.